Dosyalar hacklenmiş, açılmıyor.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

aak

Süper Üye
Süper Üye
Arkadaşlar arkadaşın okulundaki idare pc dosyalar şifrelenmiş. Adamlar aşağıdaki gibi bide dosya atmışlar pc ye. Belgeler bozuk görünüyor açılmıyor. Şifreledik açamazsınız falan yazmışlar metin dosyasına para istiyorlarmış. Çözüm bilen var mı?

Ekli dosyalar

serkanholep' Alıntı:
bu ne arkadaş mesaj sayın fazla diye bakalım dedik ama .....

Hocam bana arkadaş mail attı bakayım diye. word belgesi varya onun kendi belgesi işte. metin dosyası ise sonradan pc ye atılan belge. hatta birde html var ama ben onu atmadım size. belki tehlikeli olabilir sizede bulaştırı diye. bu ikisinden Bana herhangi bişey bulaşmadı. sizde ne yaptı ki?

hocam imkanın varsa kaspersky kur bir tarat derim ben hatta gerekirse format at dosya kurtarma işinde yardımcı olabilirm pm atarsan konuşuruz

indirmeye çalışınca böyle diyor;

Ekli dosyalar

• adsız.JPG
    adsız.JPG
    52.8 KB · Görüntüleme: 1,146
Nool du şimdi düzeldimi?
Bendeki resim dosyalarıda şifreli durumda
Bu fidye virüsüne karşı Çözümü olan varmı.

COBOL' Alıntı:
Nool du şimdi düzeldimi?

yok hocam herhangi bi çözüm bulamadık. size nasıl bulaştı peki

Dosyanı indirdim içinden 153 sayfalık word dosyası ve birde metin dosyası çıktı

Karakter uyumu yok heralde zilyon tane ?????????????????* var. utf 8 ile okuyamıyor sanırım

Hocam bilemiyoruz işte. Netin belgesine işte şifreledik, parayı ödemeden açamazsınız falan yazmışlar ya. bir şekilde açılır sanırım ama nasıl onu bulamadık.

DECRYPT_INTRUCTION.TXT VE Yiyecek.docx dosyaları var ama okuyamadım.Uğraştım ama olmadı hocam.Dosyayı açıyorum ama anlamsız karakterler çıkıyor sayfalarca.

aak' Alıntı:
Evet hocam bizde de aynı işte çözemedik

Hocam mesajı görünce özellikle yazmak istedim. Belirtmiş olduğunuz olay daha önce bir arkadaşımızın başına gelmişti. Şirketteki bilgileri şifrelemişler ve para istiyorlardı.

Dosyalar Nasıl Şifrelenmiş
Dosyalar TrueCrypt yazılımı ile üst düzey bir şekilde şifreleniyor. Ve şifreyi unuttuğunuzda hiç bir şekilde geri alma yönteminiz yok. O zamanlar arkadaşlar o firmaya ulaştıklarında onlarda bunun imkansız olduğunu söylediler..
Yani şifreler
AES-256
Blowfish
CAST5
Serpent
Triple DES
Twofish

şifreleme sistemleri gibi geri dönüşümü olmayan yöntemler ile şifreleniyor. Yani 256bitlik 512 bitlik şekilde şifreleniyor
Yani şifreyi bilmediğiniz sürece eğer benim başıma gelen olay ile aynı ise mümkün değil

Son olarak bir kaç yıl önce ukrayna merkezli bir çete çökertildi bu olay ile ilgili

aak' Alıntı:
Yani o parayı ödeyecek miyiz hocam?

hocam parayı ödeseniz bile çözüm olacak mı belki yalan söylüyorlar. Bence bu işte Emniyet Bilişim Suçları bölümü ile irtibata geçip o şekilde hareket edin. Sonuçta para gerçek bir hesaba gidecek

aak' Alıntı:
COBOL' Alıntı:
Nool du şimdi düzeldimi?

yok hocam herhangi bi çözüm bulamadık. size nasıl bulaştı peki
Bana değil, İstanbulda ki kardeşimin bilgisayara ve D partititon' daki sadece jpg uzantılı fotoğraflar şifrelenmiş.
Gitti yani bir aile geçmişinin albümü.

vlk4n' Alıntı:
aak' Alıntı:
Yani o parayı ödeyecek miyiz hocam?

hocam parayı ödeseniz bile çözüm olacak mı belki yalan söylüyorlar. Bence bu işte Emniyet Bilişim Suçları bölümü ile irtibata geçip o şekilde hareket edin. Sonuçta para gerçek bir hesaba gidecek

Bu işi yapan adamlar o kadar salak değildir. Kendi hesap numarasını verecek. Bir forum sitesinde karşılaşmıştım adamların verdiği hesap isviçrede ölü birine ait çıkmış..

BBNET
Geri