dosya masrafını kazandım ama ödemiyorlar!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan big34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

big34

Site Gezgini
arkadaşlar merhaba, 3 yıl önce arabamı alırken koç fiat krediden kredi kullanmıştım. 520 tl dosya masrafı almışlardı. bunun geri iadesi için tüketici hakem heyetine başvurmuştum. sonuç geldi. hakem heyeti dosya masrafının geri ödenmesine karar verdi. bende koç fiat krediyi aradım, durumu anlattım. bana kesinlikle hiç bir ödemenin yapılamayacağını, bu konuyla ilgili bir cevap, geridönüş vs. yapılmayacağını, hakem heyeti kararının kendilerini bağlamadığını söylediler.

arkadaşlar bu durumda ne yapabilirim? daha önce benzer durumla karşılaşmış arkadaşlar varsa yardımlarınızı bekliyorum.

hocam anladığım kadarıyla kararın tebliğinden 15 gün geçtikten sonra icraya veriliyor. peki bu icra işlemi için kendimiz direk başvurabilir miyiz yoksa avukat mı gerekir?

gamer99' Alıntı:
burası patagonya mı ya !

Gücün varsa orası da olur işlerine gelince. benzer bir olay değil ama yürüyüş şekli olarak benzer bir durum; Arkadaşım 5 yıl önce güçlü bir firmayı mahkemeye veriyor, davayı kazanıyor, itiraz ediyorlar, onu da kazanıp elinde yargıtay kararı ile firmadan hakkını almaya gidiyor, benzer bir cevap alınca haciz davası açıyor. o dava da nasıl bir davaysa bir buçuk yıldır devam ediyor. Söylenecek çok söz var ama bunları forumda söylenmeyecek kadar ağır olan kelimelerle anlatmak imkansız............

Arkadaşın davası 40-50 bin tl'lik davaydı, Avukat tuttu.

Davayı açacak arkadaş için; Hevesini kırma madem başladın sonuna kadar git.

savcı tutarsan kesin kazanırsın hocam peşini bırakma.

hocam bu anlattığınız daha özel bi durum galiba. bildiğiniz gibi dosya masrafı alma olayı artık halk arasında çok yaygınlaştı ve başvuran hemen hemen herkes kazanıyor. çok bi para değil esasında bizi zenginde etmez ama bana "tüketici hakem heyetinin kararı bizi bağlamaz." dedikleri zaman olayın rengi değişti. sen bu devlette kurumsallaşmış bi marka olarak faaliyet gösteriyorsun ve bu devletin mahkemesinin kararını tanımıyorsun. ben şimdi bi icra takibi başlatayım da bakalım tanıyor musun tanımıyor musun...

hocam genelde bunlar bir üst merci olan tüketici mahkemelerine itiraz ederler, size de işin peşini bırakın ümidiniz kırılsın diye öyle söylemişlerdir.

tüh. normalde vermeleri lazımdı. sonuçta burası "ileri demokrasi" olan bir "hukuk devleti"!

teksen' Alıntı:
tüh. normalde vermeleri lazımdı. sonuçta burası "ileri demokrasi" olan bir "hukuk devleti"!
hukuk değil o guguk guguk :) tırnak içinde de yazsan yakışmıyor hocam bu ülkeye...sucuk pardon guguk devleti...maalesef

hem başımızdakiler de dindar, müslüman. başbakanı da, cumhurbaşkanı da, vekili de,... hepsi. benim din anlayışıma göre, dini bütün insanlar tarafından yönetilen ülkemizde, dürüstlük, doğruluk, ahlak, adalet, hak, hukuk kavramları önemsenmeli, yüceltilmeliydi. adaletin, ahlakın terazisi milim şaşmamalıydı! ahlak, doğruluk, dürüstlük timsali bi ülke haline gelmemiz lazımdı. malum başımızdakiler dindar.

adam bi sorununu anlatmış cevap istemiş şu başlıkta dahi siyaset yapılıyor...

hocam ben soruna cevap vereyim icra takibi başlatmak için avukata ihtiyaç yok..tüketici hakem heyeti kararı ile ilamlı icra takibi başlatabilirsiniz...prosedürü anlatmaya gerek yok.sitelerden prosedürü öğrenebilirsiniz...örn vereyim http://www.avukatruyaberil.com/calisma- ... acak-borc/ googgleda ilk bu geldi güzelcede anlatmış.....

Karar yeni mi çıktı. Henüz karar ellerine ulaşmamış olabilir. Bilgi veren kişi yetkili bir kişi de olmayabilir. Karar tebliğinden sonra Koç finans kararı bir üst mahkemeye taşıyabilir. Bu konuda kazanma ihtimalleri çok çok düşük yok gibi olduğundan bunu yapmayacaklardır. Yine de dava açılıp açılmadığını e-devletten kontrol edebilirsin. İtiraz süreleri 15 gün. Eğer dava açmazlarsa elindeki karar ile icraya verip paranı çatır çatır alırsın. Kiminle konuştun bilmiyorum ama bence koç finanstan bu konu ile ilgili daha yetkili bir kişi ile konuş. Bu işlerle ilgilenen avukatları vardır. Mümkün olursa onlara ulaşmaya çalış. Sana hukuki cevap verirler süreç konusunda. Hiçbir firma THH kararına karşı gelemez.! En çok ödemezler. İcra ile alırsın.
Parayı aldığında yine aynı adamı ara ve "noldi ?" demeyi unutma.

evet hocam karar yeni çıktı bende müşteri hizmetlerini aradım normal bi elemandı konuştuğum kişi yetkili olduğunu zannetmiyorum gerçi yetkili de olsa veya şirket avukatı da olsa söyleyecekleri değişmez çünkü net bir ifadeyle, karar kendilerine ulaşsa dahi kesinlikle tarafıma bir dönüş olmayacağını, thh kararının kendilerini bağlamadığını söyledi. "biz ödemiyoruz, hukuki yollara başvurun" dersin anlarız ama "tanımıyoruz" gibi bir ifadeyi "koç" bünyesindeki bir finans şirketine yakıştıramadım.

vatandaş uğraşıyor, bir hak kazanıyor sen tanımıyorum diyorsun vay be....

Elektrik Piyasası Kanunu’nda değişik öngören tasarıya göre, enerji yönetimi öncelikli olarak kayıp - kaçak bedelinin yasallaştırılmasını amaçlıyor.

Kayıp - Kaçak bedelinin yasal zemine oturtulması ve bu bedellerin abonelere geri ödenmesinin engellenmesi için yapılan çalışmadan başka ayrıntılar da ortaya çıktı.
http://www.milliyet.com.tr/faturayi-ele ... efault.htm

'Kayıp kaçak bedeli de maliyetin bir unsuru'
Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli, elektrik faturalarındaki kayıp-kaçak bedeline ilişkin, "Burada tüketicinin aleyhine olacak bir durum yok. Kayıp kaçak da maliyetin bir unsuru" dedi.
http://www.memurlar.net/haber/496675/

"AK" adalet :!:

BBNET
Geri