algoritmax' Alıntı:saatte değil de sonrasında oluşan donmalar için saati söküp içine tuz doldurup tekrar takarak bir çözüm bulunabiliyor.
umarslan17' Alıntı:algoritmax' Alıntı:saatte değil de sonrasında oluşan donmalar için saati söküp içine tuz doldurup tekrar takarak bir çözüm bulunabiliyor.
tuz ruhu daha etkili
Hocamın yöntemi biraz tehlikeli gibi geldi bana. :scared:serserised' Alıntı:şöyle diyeyim su borusunu bina giriş yerinden ayır toprağa giden boruya elektrik saatinin "+" (artı) yani faz ucunu bağla 15 dakka bekle tabi bu arada boruya dokunma çarpılın 15 dakka sonra elektriği kes bakmışsın su açılmış açılmazsa 10 dakka daha ben karsda donan tüm boruları böyle açtım yanlız boruyu ayırdığın yere bi vana ekle su açılınca fışkırıp elektrikli sudan çarpılma
algoritmax' Alıntı:umarslan17' Alıntı:algoritmax' Alıntı:saatte değil de sonrasında oluşan donmalar için saati söküp içine tuz doldurup tekrar takarak bir çözüm bulunabiliyor.
tuz ruhu daha etkili
haklısınız hocam zaten maksat suyun donma noktasını aşağıya çekmek. ama içme amaçlı kullandığımız suyun içine tuz ruhu doldurmak tehlikeli gibi geldi bana![]()
acer50' Alıntı:çeşmeyi aç bekle diyenlerin başına hiç gelmemiş heralde, bu soğuklarda donarsa ve erken müdahale etmezsen 10 gün de zor açılır. ya lodos esecek ya yağmur yağacak yoksa kendi halinde hayatta açılmaz. her sene suyu donan biri olarak tavsiyelerimi yazayım.(borular kuzeyden geçiyor -12 derece altında kesin donuyordu)
Kuzey tarafındaki borulardan başlıyor genelde donma.boruların demirse zaten bir süre sonra patlar, ama demir boruysa açması kolay, daya pürmüzü, elektriği. eğer donma olayında geç kalırsa öyle sıcak su tut, elektrikli sobayla ısıtma filan çözmez.
şimdilerde demir boru zor, plastikse eğer boruların en azından patlama riski yok, peki nasıl açılacak?? valla ben 3. senemde bir yöntem buldum, başka türlü de plastik boruyu açamazsın zaten.
Önce eski tip bir düdüklü tencere bulacaksın, plastik su borularının açıkta olduğu yerden tesisatçı bi kesik çıkaracak, küçük tüpe düdüklüyü koy, içine su, bir de tesisatının uzunluğuna göre serum borusu kalınlığında ama serum borusundan biraz sert bi hortum lazım, benzer hortum bulamazsan serum borusu da olur (sıcak su içinde geçince serum hortumu çok gevşiyor, biraz daha sert hortum tavsiyem, çok sert olursa da köşelerden dönmez haberin olsun). Düdüklü kaynasın, tepesini aç, oradan buhar fışkıracak, serum hortumunun ucunu oraya tut, diğer ucunu, su borusunun kesik yerinden sokacaksın, buhar eritecek, o erittikçe sen hortumu boru içinde ilerleteceksin.
tek ve kesin çözümdür, plastik boruda başka çözüm yoktur...
serserised' Alıntı:şöyle diyeyim su borusunu bina giriş yerinden ayır toprağa giden boruya elektrik saatinin "+" (artı) yani faz ucunu bağla 15 dakka bekle tabi bu arada boruya dokunma çarpılın 15 dakka sonra elektriği kes bakmışsın su açılmış açılmazsa 10 dakka daha ben karsda donan tüm boruları böyle açtım yanlız boruyu ayırdığın yere bi vana ekle su açılınca fışkırıp elektrikli sudan çarpılma