Domain almada bilmediğim bir konu

Kodla Büyü

frezmb

Aktif Üye
Yanlış bilmiyorsam (çok emin değilim ama)
Domain satan bir siteden www.abc.com gibi bir adres alıyorum.

Ama sonradan bu siteyi whois diye sorguladığımda benim ismim yerine domaini satın aldığım firma gözüküyor.
1 Bu durum önemli (gerçekten önemli) bir site için risklimidir?
2 Kendi adımın geçmesi için ne yapmam gerekir?

whois bilgilerini isterseniz sorgulamalarda çıkmaması için gizleyebiliyorsunuz ya da izin veriyorsunuz. İzin verince satın alan kişinin bilgileri ve nereden satın aldığı çıkıyor.
Sözün özü çıkıp çıkmayacağını siz belirliyorsunuz.

hasari' Alıntı:
whois bilgilerini isterseniz sorgulamalarda çıkmaması için gizleyebiliyorsunuz ya da izin veriyorsunuz. İzin verince satın alan kişinin bilgileri ve nereden satın aldığı çıkıyor.
Sözün özü çıkıp çıkmayacağını siz belirliyorsunuz.

Hocam kastettiğim örneğin imzanızdaki www.isiltasarim.com sitesini sorguladığımda
Registrar: NICS TELEKOMUNIKASYON TICARET LTD.STI. çıkıyor.
Bu galiba domaini aldığınız firma galiba.
Bu bilginin benim adıma olmasını istersem ne yapmalıyım.

Yetkili tescil firmaları bunlar sizin adınıza çıkması mümkün değil siz domaini satın alan kişi olarak görülebilirsiniz.

Teşekkür ederim arkadaşlar.
Forumda arama yaparak (fiyat çok önemli değil) güvenilir domain satan firma bulmak kaldı.

ben genelde isimtescil.net kullanıyorum... Yönetm panelinden bu ayarları değiştirebiliyorsunuz..
domain gizlilik koruması (privacy protetion) ayarlarını belirli uzantılarda yapabiliyorsunuz.. unutmayın... .com vs de oluyor ama .tk gibi uzantılarda bu özellik olmaz. .com alacağınız için sıkıntı olmaz.

Ekli dosyalar

• domain gizlilik koruması privacy protetion.JPG
    domain gizlilik koruması privacy protetion.JPG
    76.3 KB · Görüntüleme: 977
frezmb' Alıntı:
Teşekkür ederim arkadaşlar.
Forumda arama yaparak (fiyat çok önemli değil) güvenilir domain satan firma bulmak kaldı.

fiyat önemli değilse, ihs yi tavsiye ederim çok kaliteli bi firma. ayrıca bende sizin istediğiniz gibi whois sorgusunda bilgiler istiyordum yardımcı oldular.

Merhabalar ;
Şuan web sitemiz yapım aşamasında olduğundan dolayı domain reg hizmeti verememekteyiz ama size isimtescil.net i öneririm :) Kendi domainim olan dilarabilisim.com isimtescilde :) :)

BBNET
Geri