Valla dovizin döngüsü hiç birine benzemez,ulkece enflasyon altında fakirlesme ile eziliriz,özel sektör de işsizlik patlar, çiftçi tarlaları boş birakirsa aclik bile baş gösterir....aslinda artmıyor dengeleniyor 2004 yılında x semtinde y evi 30 bin dolardı. 2018 de x semtinde y evinin 30 bin dolar olması için doların 7.5 tl olmasi gerekir. 2004 yılına geri dönmüş oluruz eğer olursa. Ekonomi döngüdür bazen faiz,bazen $ , bazen altın, bazen beton. hepsinin zamanı ayri. 15 yılda bir dönüp duruyor.
Dolar bu gidişle aynen artacak. hocam Erol Mütercimler aslında fizikçi kendisi daha sonralari Tarih konusunda arastirmalari da olmuş biri. Gelibolu kitabını okumuştum gayet güzel bir kitap ama bir insanın her alanda bilirkişi gibi televizyonlar da boy göstermesini beğenmiyor. Fizikci misin, Tarihci mi, araştırmacı yazar mı, ekonomist mi, analist veya strateji uzmanı mı?Erol Mütercimler diye bir adam var. YouTube da videoları mevcut. Seçim sonuçlarını baya önceden tutturan bir adam. Doların 7 ile 7.5 arasında dengeleneceğini söylüyor. 1 yıl içinde. Dolar almak her zaman mantıklı.
dün yazdım bugun uctu gittihocam bayramdan sonra 6 olacakartar diye düsünüyorum
Aslında geçen yıldan bu yana altın düşüşte ons u 1300 dolardı geçen yıl şuan 1200 doların altında, eğer dolar yükselmemiş olsaydı şuan zarardaydınızAltın geçen sene bu zamanlar ev aldığım için 300 gr bozdurdum 140 tl den bugün 257 tl 1 yılda gramda 117 tl bence en getirili yatırım altın ama durum vahim 500 dolara çalışıyoruz bu gidişle daha da düşecek gibi alım gücü iyice düşecek elimizdeki 1 Tl nin değerini bilmek zorunda kalacağız ekonominin gidişatı kötü
İşte bu zihniyet e de ayarim, ha dolar alanlar yuzunden mi pahalılık olacak yani... .. senin ekonomin kâğıttan kaplanmış emeği geçenler sayesinde hersey zaten pahalanacak,bu krizin yüzde 60 payi 16 yıllık ekonomi politikaları, yüzde 40 payida ruh hastasi trump....dolar/ herhangi yabancı para alanlara sesleniyorum:
yarın bir gün bu ne pahalılık demeyin..