hocam toplum yonetimi yonetimde yoplumu sekillendirir.hangi yonetici bu yil kodlama yapilmali diye zorladi.bu ortamı ali ,mustafa ,şakir hazırlasa ne olur? isimler şahıslar önemli mi?
ben resme genel olarak bakılması gerekiyor diye düşünüyorum .. politik hatalar zaten var , sorumluluğu sadece yöneticelere yüklemek yersiz. ayrıca ben de bt ciyim. 3-5 kuruş kurs parası devlet için hiçbişey . ben burda şuna takarım devlet bu işi dersane kapatmak için yapmış ,dersane sistemini silmek için politika üretmiş benim bt ci kardesim 3-5 kuruş da ben doldurayım demiş)
doktordan mühendisten bahsettim bunlar ülke gerçeği yalan yanlış bişey mi var?
güzel meslektaşlarım ülkece bolluğu arabada ,ev kredisinde gördükkimsenin de sesi çıkmıodu.. Bilime katkımız olması gerekirken sadece günü kurtarıyoruz?kaçınızın yüksek lisansı var ? ya da kaçınız yazılım projesi yaptınız ? bilim projelerinde saçma sapan şeylerle gün geçiriyoruz. çizgi izleyen robotun bile hazır kitini getirip proje diye sunuyorsunuz.
)
Diğer meslek grupları da böyle oldu. Kurul toplantılarında yazman kim olacak diye sorulduğunda ölü taklidi yapar tüm arkadaşlar) kimse sorumluluk almaz .
bu gelinen süreci kimse kendinden bağımsız düşünmesin.)
Herkes kendine şu soruyu sormalı "Ben bu ülke için elle tutulabilecek ne yaptım ?" ..)
tarımda kendi kendine yetebilen bir ülkeyken buğdayı bile ithal eder hale getiren dışarıdan sağlıklı olup olmadığı bilinmeyen kırmızı eti ithal edecek duruma düşüren ormanları sahilleri satan ülkeye gelen parayı yandaş müteahhitlere peşkeş çeken iktidarı tek cümleyle eleştirip öğretmenleri 5 6 cümleyle eleştirmen manidar olmuşTL değer kaybediyor diyen meslektaşım olaylara sonuc odaklı bakıyor , Abd baskanı tüm dolarları merkez bankasına çekmek adına hamleler yaptı bu yüzden tüm dünyadaki dolarlar ABD ye kayıyor . dolar da değer kazanıyor çünkü onlar hükmediyor. kafası hiç basmayan varsa bakabilir euro bile dolar karşısında sallanıyor ,parite daralıyor.
Ülkemizin etrafı ateş çemberi , dünyaya rağmen operasyonlar yapıyoruz bunun da bir siyasi bedeli var . ayrıca seçim -hükümet karmaşası da tl ye güveni azaltıyor.
Halkbank davasını söylemiyorum bile. Biz bu coğrafyada yaşamanın bedelini ödedik ,ödeyeceğiz.
Üretim bazlı ekonomimiz avrupayla yarışacaz güçte değil. ayrıca ürettiklerimizle de bizi avrupa pazarına çok almıyorlar ki zaten çoğu da çin in elinde.artık avrupa devletleri çin de fabrika kuruyor. Almanya o Allah ın yasalarına savaş açarak çektiğiniz faizli krediyle aldığınız audi ,mercedes ,wolksvagenler ve bazı makina ilaç sanayisiyle ayakta. o da Çin yüzünden sallantıda (Audiye ortak oldular biliyorsunuz).
Politika yanlışları var bunu kabul etmemek hatadır ,en basitinden meb in hali ortada...
Ama devlete burda kızarken şunları düşünelim ?
Kurs ek dersini kaybetmemek için 3 öğrenci geldiği halde tüm sınıfı tam yazan öğretmen varken?
Bilişimden çocuklara çok önemli birşey yapıyormuş gibi yetiştirme kursu açıp , 2x kurs ücreti alan öğretmenler varken?
Hiçbir başarısı olmayan meslek liselerinde kurs açıp son güne kadar saçma sapan basit konularla seneyi geçiren ,yazın da araba tatil hesabı yapan meslektaşlarımız varken?
İnşaattan çalan mühendis , müteahhit varken?
Fazla para alacam diye 200 hastaya bakmaya çalışan doktorum varken?
Yazılım bitirip , kod yazacağına sağdan soldan çalıp kamuya program satan arkadaslarımız varken?
Devlet kime yetişsin kime para versin yatırıma yetişsin?
Biz hak ettik bu kusura bakmayın..
Bu ülkede dolar 2.5 lira nasıl olsun ?
hocam sen ciddimisin.@Srebrenica hocam yöneticileri kurtarmak gibi derdim yok , fakat şu var eleştirmek çok kolay oluyor, öğretmen arkadaşların böyle yuvarlak netten okudukları şeyleri süzmeden savunmaları çok komikbuğday neden ithal ediliyor ? neden yetmiyor? et neden yetmiyor? 40 milyon turiste hergün oteller Turkish kebapları nasıl yediriyor,bunun bir sonucu yok mu? son yağmurlardan sonra tarlalar ne halde ? soğan patatese etkisi nasıl oldu? sahiller ormanlar satılmış ? bu kadar turisti ormanda yatırmak varken neden otel yapılsın di mi? ha ihalelerde vurgun olmuş derseniz karşısında zaten olmalıyız..
Kurs konusunu bizim içimizden olduğu için örnekledim ,tıpçı olsaydık derdim ki şu eczaneye şu ilacı yazdıran pay alan doktorlar yok mu? ...
bu kadar takılmanıza gerek yok meslektaşlarım alın o çılgın bt kurslarınızdan paranızı.. devlet için hiçbişey o paralar .
benim müzikçi arkadasım bir sene sınıfta org çaldı ..aldı parasını girdi ev taksidine)
herkes vicdanı ölçüsünde yaşasın ...
arada ki çatlaklar;bu ülkeyi nerdeyse her 15 - 16 ay da bir seçime sokanlar yüzünden oluyor;seçim ortamı demek gerginlik-kavga-suçlama demek ne yazık ki..demokratik olgunluğa erişmiş;medeni bir ülke değiliz... birde bu kadar sık seçimler-referandumlar ve hala aynı şeyi yapıp farklı sonuç bekleyen kitleler...ne gerek vardı bu seçime 2019 kasım da yapılmalıydı seçimler...bunun bile vebali üzerlerine olsun..Seçimden evvel herkesin kanaati muhtemelen bellidir. Siyaset derelerinde atını serbestçe koşturmanın kimseye fayda sağlamayacağını zannetmekteyim. Birilerini ikna veya ilzam etme gayretiyle serdedilen fikirler, maksadını aşmış bir vaziyet aldı. Zira fikirlerin mücadelesiyle hakikat zuhur eder. Fikrini usulüne uygun şekilde ortaya koy, sonra müşteri bekle. Başkalarının kanaatine itiraz edercesine veyahut sadece kendi fikri doğruymuşçasına yazılan mesajlar aradaki çatlakları daha da derinleştirmekte.
5.5 diyecektim. kesinlikle yatırım tavsiesi dğil. ama tünelin içine girdiğimiz bir gerçek artıkDaha tünelin ucundayız...kasım 6.5 ytd
hala görüşümü koruyorum.5.5 diyecektim. kesinlikle yatırım tavsiesi dğil. ama tünelin içine girdiğimiz bir gerçek artık
Yanlış politikaların sonucunu yaşıyoruz tamam da papazdan başka herşey olabilecek biri için hiç kimsenin bileği öpülmez. Tepkiye tepki Kıbrıs çıkartmasında yaşanan ambargo sonrasında nasıl kapadıysan amerikan üslerini Fetö elebaşını vermiyorsa kapat gitsin...Brunson denen bir papaz için 80 milyonun ocağına incir ağaci dikmenin anlamı nedir! ? Yazık bu ülkeye... bukemedigin bilegi öpeceksin
Ben damada güveniyorum. Youtube da dolar nasıl düşer videolarını bitirmek üzeredir.Güçlü başkan halleder,dert etmeyin siz.