memlekette dolara diyecek bir hükümet yok ne yazık ki ciddi ekonomik kkrizler yolda ALLAH sonumu hayr eylesin.
Senin sayende linki kaldırdılar.youtube gezinirken bu video karşıma geldi. sizinle paylaşayım dedim. izlemeyen olabilir :idea: :idea:
izle
Dolar 4 Tl olacak
Ayağa kalktı yine, 4.7 nin üstüne 2 gündür iyice yerleştiDolar durdu duracak derken sürekli atağa kalkıyor.
Dolar şu an: 4.61
Dolar hiç düşecek gibi değil. Seçimlerden sonra dolar ne olacak çok merak ediyorum.
kim sağladı bu ortamı?TL değer kaybediyor diyen meslektaşım olaylara sonuc odaklı bakıyor , Abd baskanı tüm dolarları merkez bankasına çekmek adına hamleler yaptı bu yüzden tüm dünyadaki dolarlar ABD ye kayıyor . dolar da değer kazanıyor çünkü onlar hükmediyor. kafası hiç basmayan varsa bakabilir euro bile dolar karşısında sallanıyor ,parite daralıyor.
Ülkemizin etrafı ateş çemberi , dünyaya rağmen operasyonlar yapıyoruz bunun da bir siyasi bedeli var . ayrıca seçim -hükümet karmaşası da tl ye güveni azaltıyor.
Halkbank davasını söylemiyorum bile. Biz bu coğrafyada yaşamanın bedelini ödedik ,ödeyeceğiz.
Üretim bazlı ekonomimiz avrupayla yarışacaz güçte değil. ayrıca ürettiklerimizle de bizi avrupa pazarına çok almıyorlar ki zaten çoğu da çin in elinde.artık avrupa devletleri çin de fabrika kuruyor. Almanya o Allah ın yasalarına savaş açarak çektiğiniz faizli krediyle aldığınız audi ,mercedes ,wolksvagenler ve bazı makina ilaç sanayisiyle ayakta. o da Çin yüzünden sallantıda (Audiye ortak oldular biliyorsunuz).
Politika yanlışları var bunu kabul etmemek hatadır ,en basitinden meb in hali ortada...
Ama devlete burda kızarken şunları düşünelim ?
Kurs ek dersini kaybetmemek için 3 öğrenci geldiği halde tüm sınıfı tam yazan öğretmen varken?
Bilişimden çocuklara çok önemli birşey yapıyormuş gibi yetiştirme kursu açıp , 2x kurs ücreti alan öğretmenler varken?
Hiçbir başarısı olmayan meslek liselerinde kurs açıp son güne kadar saçma sapan basit konularla seneyi geçiren ,yazın da araba tatil hesabı yapan meslektaşlarımız varken?
İnşaattan çalan mühendis , müteahhit varken?
Fazla para alacam diye 200 hastaya bakmaya çalışan doktorum varken?
Yazılım bitirip , kod yazacağına sağdan soldan çalıp kamuya program satan arkadaslarımız varken?
Devlet kime yetişsin kime para versin yatırıma yetişsin?
Biz hak ettik bu kusura bakmayın..
Bu ülkede dolar 2.5 lira nasıl olsun ?