doğum yardımı ve cocuk parasi

Kodla Büyü

LostParadise

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaslar merhabalar bi cocugumuz oldu çok şükür . Şimdi doğum yardımi ve cocuk parasi icin cocugun kimligine ihtiyaç var mi kimligini henuz cikarmadik ama aile durumu bildirir cizelge icin nüfus cuzdani yani t.c. gerekli dediler . Dogum belgesi mevcut. Bir de bunun süresi var mi ne zamana kadar vermemiz gerekir. Mali yil kapanırsa bu parayi alamaz miyim ?

Allah razı olsun arkadaşlar tecrübeli hocalarımdan bilgileri bekliyoruz inş :) nüfusa geç kaydettirme olayına takıldım biraz da etrafımdaki bir çok kişi doğum belgesini söylemeden sadece beyan ile nüfusa 2015 ocakta kaydettir dediler. Bilemedim sizin de düşüncelerinizi almak isterim.

kimliğe ihtiyaç yok hocam hastaneden aldığın doğum raporlarının birini kurumunuza veriyorsunuz diğerini de nufüs müdürlüğüne verip bebeğin nufüs cüzdanını çıkartıyorsunuz

eş çalışıyorsa kendi kurumundan alır.Yok çalışmıyorsa sen kendi kurumundan alacaksın doğum parasını..Doğum belgesi ve nüfus cüzdan fotokopisi vermiştim okula.

1 ay önce benim çocuğum oldu.kimliksiz olmuyor arkadaşlar.neticede sgk haklarını üstüne alıyorsun.doğum yardımı 194 tl yattı 10 gün sonrasında.bir sonraki ayda çocuk parası maaşıma işlendi.hayırlı uğurlu olsun bu arada...

Doğum parası ve çocuk yardımı için nüfus cüzdanı çıkartmak zorunlu ;) kendimden biliyorum.Allah bağışlasın bu arada :)

kimlik gerekli ve bence anne çalışıyorsa onun üzerine kayıt yaptırın. çünkü çocuk doktora götürüldüğü zaman (tabi Allah korusun da) anne refakati kağıdı ile raporlu sayılıyor. yoksa kendisine de ayrıca gidip rapor almak zorunda kalıyor. sonuçta bebeğe anne baktığı için çalışan anneler kendi üzerine alsınlar.

sayın çocugun kimliğinin çıkartılmış olması lazım çünkü mernis sisteminden veriş çekiyorlar, çocuk oarada görünmezse ne sağlık yardımından faydalanabilir ne de siz doğum yardımı ve çocuk yardımından faydalanabilirsiniz.

10 dk bile tutmuyor kimlik çıkartmak hocam.Kimliği çıkartın ondan sonra işlemleri başlatın.

ssedef' Alıntı:
kimlik gerekli ve bence anne çalışıyorsa onun üzerine kayıt yaptırın. çünkü çocuk doktora götürüldüğü zaman (tabi Allah korusun da) anne refakati kağıdı ile raporlu sayılıyor. yoksa kendisine de ayrıca gidip rapor almak zorunda kalıyor. sonuçta bebeğe anne baktığı için çalışan anneler kendi üzerine alsınlar.
Bizde çocuklar babanın üzerine kayıtlı ama ben kaç defa refakat iznimi kullandım hocam. Çocuğun annesi isen kimin üstüne kayıtlı olduğunun bir anlamı yok zaten.

Arkadaşlar çocuk yardımını her memur mu alıyor. Eşim memur değil, bağkurlu, bebeğimiz babasının üzerine. Okula herhangi bir belge vermedim.
Doğum yardımı için rapor ve dilekçe veriyoruz değil mi? Çocuk yardımı için ne veriliyor?

Bir de su yeni kanun var? İkinci cocuk icin 400 diyor ama 15 mayistan itibaren de diyor biz alabilecek miyiz acaba?

BBNET
Geri