doğacak bebişimize isim düşünüyoruz ne dersiniz?

Kodla Büyü
İlerde herkes çift isimli olucak... Bu yüzden bence tek isim daha mantıklı... Buğra güzel isim....

karçiçeği' Alıntı:
RAMAZAN >>>>>>>>>>>11 AYIN SULTANI VE OĞLUMUN ADI
MEHMET AKİF <<<<<<<<<<<<ALKIŞI SEVMEYEN ŞAİRİMİZ...
İBRAHİM >>>>>>>>>>>>>>>HZ İBRAHİM PEYGAMBER,ZEKASINA HASTAYIM....
TURAN<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<Eski İranlılara göre Türk ülkesi. Bütün Türkler'in ve Turan kavimlerinin birleşmesiyle meydana gelecek devlet
SERVET
HASAN HÜSEYİN <<<<<<<<<<<<<PEYGAMBERİMİZİN TORUNLARI
ALPARSLAN<<<<<<<<<< MALUM ANDOLUNUN KAPILARINI AÇAN KOMUTAN VE MERHUM ALPARSLAN TÜRKEŞ....
KÜRŞA(T)D <<<<<<<<<<<<<<<<Eski Türklerde yiğit, alp
YAVUZ SELİM <<<<<<<<<<<<<<<<<KUDRETLİ PADİŞAHIMIZ......
MUSTAFA TURAN....
SEMİH TUFAN...
MUSTAFA KEMAL....

Seçtiğin isimleri beğendim hocam..

Benim önerim MEHMET ALİ...

Vakti zamanında bizde de vardı bu telaş. Biz o zamanlar bir imam hocamıza sorduk nasıl isim koymalıyız diye. O da aynen şöyle söylemişti
"Çocuğa taşıyamayacağı altında ezileceği anlamlı ve büyük isimler koymayın. Bunların anlamlarını üzerinde taşıması ve yaşatması zor , bu yüzden gerçek anlamı iyi olan anlamlı isimler tercih edin" demişti.
Biz de öyle yaptık. Oğlumun adını ya Emir koyacaktım ya da Eren bir de Mete vardı aklımda Biz eşimle Eren de karar kıldık. Anlamı
1. Erkek. 2. Ermiş, evliya. 3. Olağanüstü sezgileriyle birtakım gerçekleri gördüğüne inanılan kimse. 4. Deneyimli, akıllı kimseler. 5. Dost. 6. Hayırlı çocuk.
Anlamı çok hoşumuza gitti.
Hocam bence sende anlamlı çocuğuna yakışabilecek güzel bir isim tercih edebilirsin.
Emir de güzel bence

Birde şunu belirteyim ki Harf Bilimcilere göre iki isimli olan insanlar tek isimlilere göre hayatta daha çok şanslı oluyorlarmış. Ne kadar doğru bilinmez. Etrafımda hiç iki isimli arkadaşım yok. Bizim jenerasyonda moda değildi herhalde. Tek ismi zor bulmuşlardır diye düşünüyorum.

Tek İsim

Alperen
Alparslan
Göktürk
Melikşah
Kürşad
Pusat

Çift İsim

Mehmet Emin
Yavuz Selim
Fatih Mehmet
Muhammed Enes

benim favorim Melikşah oğlum olursa kesin koyarım:)

Allah hayırlı eylesin ve size bağışlasın.

BBNET
Geri