marbled
Aktif Üye
Bugün 2.5 yaşındaki oğlumla doğa kolejinin çocuklar için hazırladıkları esas amacı müşteri toplamak olan bir etkinliğine katıldım. Etkinlikte de birşey yok ya bütün çocukları anasınıfına toplamışlar, bütün veliler ayakta çocuklar kendi kendine oynuyor. Toplantı 11-13 arasında demelerine rağmen, istedikleri veli profiline ulaşamadıklarını anlayınca 12 de etkinliği bitirdiler. Bilgi almak isteyenlere anasınıfı ile ilgili bilgi verdiler. İlköğretim sınıflarının çok yüksek fiyatlar olduğunu biliyordum ancak kreşlerin diğer özel kreşlerle hemen hemen aynı (ortalama aylık 500 TL) olacağını düşünüyordum. Açıkcası çocugum bakıcıda olduğu için 3 yaşından sonra bu şekilde özel bir kreşe vermeyi uygun görüyordum. aylık 1500 TL dediler. Çevremde arkadaşlarımın çocukları gittiği için biliyorum aylık en fazla 400-500 Tl fiyatlara özel kreşler var ve cok güzel eğitim veriyorlar. Doğa kolejinin yıllık 10.000 TL farkedecek kadar ne farkı var acaba anlayamadım. Üstelik kendi okulumdaki devlet okulu anasınıfı onlarınkinden çok daha güzel ve donanımlı. Hiç beğenmedim. Tek farkı duvardaki akıllı tahta ve uzay üssü görünümlü projeksiyon. Bu okulların özellikle de kreşlerine çocuklarını kimler gönderir bilemiyorum. Şahsen gitmeden önce doğa koleji ile ilgili daha iyi düşüncelerim varken ortamı görünce düşüncelerim çok değişti.