dizel kaç km?

Kodla Büyü

ergun833

Seçkin Üye
Seçkin Üye
merhaba arkadaşlar 178 000 kmde dizel focus alnırmı vehayut bir kaç bin fazla verilip
daha az km li olan nımı tercih edersiniz.
örneğin aynı modelin 178 000 km de olanı 24 000 tl
140 000 km de olanı 25 500 tl
sizce hangisi??

Focus almaktan vazgeçerim alternatif araçlara bakın yada km 100 binin altında olsun.

200.000 km'de dizel araç mı alacaksın hocam. artık sanayiye çalışırsın. satarkende elden çıkartayım diye uğraşırsın.

Dizel araç alırken km.si yüksek olmasın.
Mümkünse bildiğiniz aracı alın.
Enişte 36000 de pırıl pırıl focus aldı, tıkır tıkır çalışan arabanın önceden kaçak yakıt kullanımı sebebiyle 1,5 ay sonra enjektörleri değiştirildi.

Dizel araçlar risklidir hocam. Eğer alacaksanız dahi kmsi az alın derim. Yeni motorlar eğer iyi bakılır ise hiç bir sorun vermez. Her ne kadar her yerde eurodisel olsa da hala kaçak mazot olan yerler var.
Bildiğiniz güvendiğiniz dizeli alın.
Ben olsam ikinci elde en fazla 90 000 derim

en iyisi bildiğin yerden almakda oda bulunmuyor işte.
bazı yerlere bakıyorsun km si oynanmış 200 000 den 90 000 ne
2 el şans işte.

durum hiçte öyle değil. Dizelle ilgili bilinen çok yanlış var. Ben bizim burada taksi dolmuşların km.lerine baktığımda hemen hemen hepsi 450-500 bim km.yi görmüşler. Araçların çoğu doblo. Bir gün şöföre sordum. Bu kilometreye gelinceye kadar hiç tamir gördümü dedim. Bana daha anahtar değmedi motoro dedi. Bir de bu araçlar sürekli dur kalk yapan araçlar. İyi bir dizel 1 milyon km. çok rahat bulur.

dizel araç 130-140 binden sonra masraf açar fikrimce. Şöyle 80-100 bin arası bulabilirseniz iyi

piyasadaki 80,90 bindeki araçların çoğu kilometreleriyle oynanmış çünkü halkımız 100 binde arabanın öldüğünü düşünür. Babamda 150000 km de mercedes dizel var.95000 km de aldı, 0 km den beri bildiğimiz araç Aracın baskı balatası ve enjektörleri fabrikanın taktığı gibi duruyor. Çoğu 50000 kmde ki araçlara taş çıkartır nal toplatır. Aracın km si evet önemlidir ama nasıl kullanıldığı hangi markanın aracı olduğuda önemlidir. Mesela honda için 150000 200000 km daha hiç bir şeydir. Ben alacaktım bir dizel 206 50000 km deydi. motor üflüyordu. Yani 2 el alırken km den önemli olan aracın sizden önce nasıl kullanıldığı. Şuan bindiğim araç 2004 model ama iç mekan, döşemeler sıfır gibi çoğu yeni modellerden iyidir.

130binde fiesta aldım çok büyük masraflar çıkartmadı allaha şükür..fazla yağ yakıyodu motor üst kapak contası mı ne onu değiştirttim, motor yıkattım filan..onun dışında bişey olmadı..

ozlem22' Alıntı:
130binde fiesta aldım çok büyük masraflar çıkartmadı allaha şükür..fazla yağ yakıyodu motor üst kapak contası mı ne onu değiştirttim, motor yıkattım filan..onun dışında bişey olmadı..
Olan olmuş ama az daha bekleyin asıl bomba sonraya. :lol:

ya günümüzde 100000 rakamını bulmak çokta zor değil arabayı alalı 8 ay oldu 12000 de bir yılda en iyi ihtimal 15000 km yapılır e 7 senede arabanın işi bitmiş mi oluyor ozaman şahin doğanlar deli icatlatlar

Yüksek km li araçlar her zaman insanda bir soru işareti bırakıyor. Ama artık bir gerçek var teknoloji değişti artık araçların motor ömrü daha fazla.
Dizel araçlar için eski ustalar aman uzak dur yanaşma 100 bin üzerindeyse sakın alma derler. Ama bakım ve gider masraflarına baktığınızda benzinli ve lpg li araçla aynıdır.
Bir diğer önemli konu arabanın sizden önce nasıl kullanıldığı. Dizel aracı devirli kullanmak gerekir. Motor ömrü için.

Hocam eğer almaya karar vermişseniz aracı teste sokarsınız motor ömrü çıkar %90 ve üzeri ise problem yoktur gönül rahatlığı ile alınır.

Bende arabamı almadan önce çok araştırdım sanayide bir çok ustaya danıştım, kullanan taksicilere sordum sonrasında fiatın multijet motorunu almaya karar verdim. İstanbulda albea bir taksinin 450.000 km yi devirmiş rektefiye olmamış sorunsuz çalışan motoru doğrusu beni ikna etti. Sanayide ustalar 750.000 de anahtar değmemiş multijet motorun olduğunu söylüyorlar ne kadar doğrudur bilmem.

Bütçeme göre Albea 2007 model 1.3 multijeti 111.000 de almıştım. 14 ay oldu şuan 132.000 de bakımları harici bir onarım yapmadım. İnşallah sorunsuz devam ederiz. :)

Gönül isterki düşük km li olsun ama onlarda bir hayli pahalı. Hatta gönül ister ki 0 km olsun... :)

Benim araba 7 senedir bende. 80000 km iken aldık ve şu anda 166.000 km'de. Motor olarak her hangi bir sorun yaşamadık. Az yakıyor, tıkır tıkır çalışıyor çok şükür...

yaklaşık 15 gün önce 210bindeki 2005 307 dizel aracı 20bine zor sattım. araç yetkili servis bakımlı, her yeri çok temiz olmasına rağmen TR'de ilk parametrelerden biri km maalesef. fakat dizel araçlarda km'ye bağlı olarak eğer bakımlarını periyodik yaptırmıyorsanız büyük problemler çıkabiliyor.
saygılar

evet dizel aracin motor ömrü 500-700 bin km
eger bakimlari düzenli yapildiysa alinabilir
ama bakim servis kayitlarini görmen lazim

BBNET
Geri