Dizel Araç Kullanırken Nelere Dikkat Etmeliyiz...

Kodla Büyü

inaan

Aktif Üye
Arkadaşlar dizel kullanırken nelere dikkat etmeliyiz.
ÖRneğin motorun paslanmaması için aracın kaç günden fazla yatmaması gerekir.

ben ilk hareket öncesi ve yolculuk sonunda stop etmeden önce eğer acelem yoksa 30-40 sn kadar motoru rolantide çalışır bırakıyorum.
çok yüksek devirlerde kullanmıyorum zaten turbo dizellerde yüksek torktan dolayı buna gerekte kalmıyor 2bin-4bin devir arası fazlasıyla yetiyor.
motor yağını mobil1 kullanıyorum, mazotu hep aynı yerden alıyorum ve yakıt ibresindeki kırmızının yanmasını beklemeden depoyu tamamen dolduruyorum.
aracım memur arabası symbol 1.5dci, sağolsun bu sayede 200 tl lik mazotla şehir içi 1000 km yi görüyorum.

at biner gibi bineceksin dizele hocam.

Düşman gibi bineceksin dostun gibi bakacaksın. :P

yukarıdakilere ek

kaliteli bir istasyondan kaliteli mazot almaya bak ve her zaman aynı markayı kullan
gerekmedikçe sakin kullan çok sıkıştırma motoru
kullanım kılavuzuna uyduktan sonra hiç bi sıkıntı olmaz inşallah

saygılar

arabayı devrinde kullanmalı. devirsiz kullanmak daha çabuk arızaya neden oluyor.

Benim bi arkadaşım acelesi yoksa 2. ve 4. vitesleri kolay kolay kullanmıyor. 1-3-5 yapıyor ve 55 le giderken bile 5. vites sürüyor. Sıfır corsa sını 180.000 km böyle kullandığını ve hiçbir motor sıkıntısı yaşamadığını söylüyor. Motorun daha az devir yaptığını, dolayısıyla ömrünün arttığını söylüyor. 100km de 3lt ye kadar yakıt tüketimi sağladığını da söylüyor. Yeni aldığı aracının kullanma kılavuzunda mümkün olan en yüksek vitesde ve en düşük devirde kullanın yazıyormuş. yeni arabasını da bu şekilde kullanıyor. Sizce doğru bir kullanım şekli midir?

serdemir' Alıntı:
Benim bi arkadaşım acelesi yoksa 2. ve 4. vitesleri kolay kolay kullanmıyor. 1-3-5 yapıyor ve 55 le giderken bile 5. vites sürüyor. Sıfır corsa sını 180.000 km böyle kullandığını ve hiçbir motor sıkıntısı yaşamadığını söylüyor. Motorun daha az devir yaptığını, dolayısıyla ömrünün arttığını söylüyor. 100km de 3lt ye kadar yakıt tüketimi sağladığını da söylüyor. Yeni aldığı aracının kullanma kılavuzunda mümkün olan en yüksek vitesde ve en düşük devirde kullanın yazıyormuş. yeni arabasını da bu şekilde kullanıyor. Sizce doğru bir kullanım şekli midir?

Bence yanlış bi kullanım.

benim aracım da dizel..dikkat ettiğim şeyler: çalıştırır çalıştırmaz gaza basıp gitmiyorum, biraz bekliyorum..onun dışında yakıtı sürekli aynı yerden alıyorum (shell)..uygun devirde kullanmaya dikkat ediyorum..bu kadar :)

vitesi değiştirmeden önce yerli devire çıkmalısın. birde yokuş aşağı inişlerde yığdırma yapmamaya çalış.

Arkadaşlar bende c-elysee var...arabanın kataloğunda araba boştayken bekleme yapmayın diyor...yani ısınmasını beklemeden hareket edin.hareket edince daha çabuk ısınır diyor.tek dikkat edilecek nokta 2000 deviri geçmemeye özen göstermek gerekiyor diyor...

arabam c-elysee exclusive 1.6 hdi 92hp 230 tork...

bilginize...

a-anil06' Alıntı:
Arkadaşlar bende c-elysee var...arabanın kataloğunda araba boştayken bekleme yapmayın diyor...yani ısınmasını beklemeden hareket edin.hareket edince daha çabuk ısınır diyor.tek dikkat edilecek nokta 2000 deviri geçmemeye özen göstermek gerekiyor diyor...

bilginize...

ne kadara aldınız hocam ?

wertyu6' Alıntı:
a-anil06' Alıntı:

bilginize...

ne kadara aldınız hocam ?

39.900 e aldım..ben batman da öğretmenim..diyarbakırdaki yeri aradım..satış müdürü ile baya bir görüşmem oldu..comfort unu 40.000 den 1 kuruş aşağı inmemişti...

bende toyota var kendisi söylüyor zaten vitesi yükselt düşür diye

Benim aracımda dizel. Hyundai Accent Era 1.5 cdri kullanıyorum. Dizel araçta en önemlisi vitesi devrinde değiştirmek. 2000-3000 devirde vites değiştirilmeli. Ben genelde 2500'de değiştiriyorum. Ani kalkış, ani hızlanma ve duraklamadan kaçınılmalı.Dizel araç 55 ile giderken 5inci viteste kullanılmaz çünkü kullanılan yakıt miktarı artar.
Genellikle multijet motorlar hariç yakıtı aldığın yere dikkat edeceksin. Düzgün yakıt ve vaktinde bakım dizel araç kullanıcılarını üzmez. Benim yaptıklarım bunlar.

BBNET
Geri