Dizüstü Fan

Kodla Büyü
Merhaba,
MSI CX 640 dizüstü bilgisayarımı ev dışında herhangi bir yerde fişe takılı kullandığımda problem olmadan çalışıyor. Fakat evde fişe taktığımda fan hemen hızlanıyor ve bilgisayar ısınıyor.
Bir çözüm üretemedim. Yardımcı olursanız sevinirim.

msı bılgısayarda ısınma sorunu olmaması lazım arkadasım. bılgısayarın guc ayarlarına bakabılırsın ordan bır sorun olabılır yada kullandıgın alan ortununusut felan sa ordan da yapabılır. yanlız bılgısayarı okulda normal muzık dınlersın fan hızlı calısıp ısınmaz ama evde oyun felan oynayıp bılgısayarı yorarsan ısınması normaldır

anadolu6105' Alıntı:
msı bılgısayarda ısınma sorunu olmaması lazım arkadasım. bılgısayarın guc ayarlarına bakabılırsın ordan bır sorun olabılır yada kullandıgın alan ortununusut felan sa ordan da yapabılır. yanlız bılgısayarı okulda normal muzık dınlersın fan hızlı calısıp ısınmaz ama evde oyun felan oynayıp bılgısayarı yorarsan ısınması normaldır
Hocam okulda ne yapıyorsan evde de aynısını yapıyorum. Oyun oynama, müzik dinleme yok. Okulda ve evde masa üstünde kullanıyorum. Söylediğim gibi: Evde bilgisayarı fişe taktığım anda fan hızlanıyor ve gürültülü bir şekilde çalışıyor. Ama aynı şekilde ev dışında kullandığımda bir problem yok. Örneğin şu an okuldan yazıyorum ve fan gayet sessiz çalışıyor ve ısınmada yok.

evin oda sıcaklığı ile okul aynı mı?
Okul daha serinse orada ısınma daha az olabilir ve ortam gereği de sesi zaten daha az gibi gelmesi normal.

Fan ile bakır soğutucu arası toz ve iplik parçalarıyla dolmuş olabilir. Onu temizleyebilirsin. Ya da işlemci ile soğutucu arasındaki macun zamanla özelliğini kaybetmiş olabilir.

fsm24' Alıntı:
evin oda sıcaklığı ile okul aynı mı?
Okul daha serinse orada ısınma daha az olabilir ve ortam gereği de sesi zaten daha az gibi gelmesi normal.

Fan ile bakır soğutucu arası toz ve iplik parçalarıyla dolmuş olabilir. Onu temizleyebilirsin. Ya da işlemci ile soğutucu arasındaki macun zamanla özelliğini kaybetmiş olabilir.
Fanı temizledim. Üstelik fan da problem olsa okulda da ısınma olması gerekir. Valla ben bu işe aklı sır erdiremedim.

BBNET
Geri