div mi tablo mu?

Kodla Büyü
hocam sorduğun soruyu şu şekilde yeniden yazmak istedim kızmazsın umarım çünkü kötü bir amacım yok.
yeni bir ev yapmak istiyorum sizce pencereleri çift cam pvc mi olmalı yoksa eski tahta ya da aleminyum pencere mi ?

artık web tasarım teknolojisi olarak da ifade ettiğimiz web 2.0-3.0 gibi devam eden tasarım modellerinde tablo mantığı tamamen bırakılmış css ile şekillendirmeler kullanılmaya başlanmıştır. css kullanırken de div kullanılır çünkü istediğimiz noktaya konumlandırabilir istediğimiz gibi boyutlandırabilir bağımsızlaştırabilir istediğimiz gibi şekillendirebiliriz. ek tasarım hileleri kullanmadan çok güzel şeffaf kenarlar yapabilir saydamlaştırabilir kendi içinde pencerelere bölebiliriz. yani hocam bence önce biraz css çalışın sonra da div leri kullanarak tasarlamaya başlayın ama css yi azbuçuk öğrenmeden divlerle yapacağım derseniz çok sıkılır hatta çok zorlanır sıkıntı yaşarsınız. umarım kızdırmamışımdır amacım bilgi vermek. ben de eskiden tablo kullanırdım hatta css 1.0 çıktığında divlerle çalışmaya alışmak zor geldi ama zamanla oturdu şimdi çok daha rahatım.

şimdiden kolay gelsin.

birşey değil hocam işine yaradıysa ne ala :D alaa da muhteşem yüzyıldan yapıştı kaldı valla :D:D :puhaha:

Div kullanmalısnız. Bunun için de en az temel düzeyde CSS bilgisine sahip olmalısınız. CSS bilginiz yeterli değilse Fatih Hayrioğlu Hocanın CSS derslerini tavsiye edebilirim.
Fatih hayri oğlu CSS dersleriburadan ulaşabilirsiniz.

cumhurtorun' Alıntı:
tabi ki div hocam.
kutu modeli ile hazırlanan şablonlarda, kayma gibi durumlarla karşılaşmazsınız.
http://www.harunucuncu.com/blog/css-de-kutu-modeli/
Meb sakıncalı içerik var diyor. :D

vezir101' Alıntı:
Div kullanmalısnız. Bunun için de en az temel düzeyde CSS bilgisine sahip olmalısınız. CSS bilginiz yeterli değilse Fatih Hayrioğlu Hocanın CSS derslerini tavsiye edebilirim.
Fatih hayri oğlu CSS dersleriburadan ulaşabilirsiniz.
Direk kaynak daha iyi olurmuş. Kopyalarken satır numaralarını da almışlar. :)
http://www.fatihhayrioglu.com/css-dersleri/

BBNET
Geri