disk okuma hatası(ctrl+alt+delelete)

Kodla Büyü

raid10000

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
304
harddisk bu problemi veriyor. Herhalde harddisk kullanılmaz durumda buradan anladıgım kadarı ile.baska harddisklerle deniyorum sıkıntı olmuyor vs.

soyle bir sey yapsam kurtarma ihtimalim olabilir mi?

baska bir makinaya taksam tabi sata harddisk bunlar. satada master,slave gibi bir durum oluyor mu oluyorsa ben ufak pin goremedim.
bu konu hakkında fikir dusunce onerilerinizi benimle paylaşabilirseniz cok muteşekkur olurum.

saygılarımla
 
Master, slave durumu yok ancak anakart üzerinde birden fazla sata girişi varsa birincisi, birincil oluyor. diğerleri de ona göre sıralanıyor.
 
hocam eğer sata ise anakartlar sata desteğini kapatıyor.
biostan sata yı etkin yapın olur.
 
cevap icin tesekkur ederim. peki bu hata harddiskin mbr den okumadıgımı yoksa harddisk te baska bir problem oldugunu gosteriyor ? yani yeni harddisk alma durumu olabilir mi yoksa bir format atsak harddiske duzelebilir mi.

yarın hepsini deneyecem ama denemeden once problemi daraltmak istiyorum okulda iş bitmiyor nede olsa

saygılarımla
 
sorunum cozuldu kısaca anlatayım aynı sorun ile karsılasan olursa diye.

bu hatayı veren harddiski çalışmakta olan bir makinaya taktık(2. harddisk olarak) ama bazı hatalar verdi sata sırası onemli herhalde ondan. sonra calısan harddiskimizden bu hatayı veren 2. harddiskimiz gordu ve biz bu hatayı veren harddiski formatlayınca sorun cozuldu. tabi harddiski ide olarak takabilseydik gene gorup format atabilir miydik merak ediyorum.Deneyen varsa paylaşırsa sevinirim. Hem ide hem sata harddisk olunca nasıl oluyor acep :D

saygılarımla
 
Geri
Üst