Din Kültürü Aday Öğretmen Sayısında Anormal Artış!

Kodla Büyü
öğretmen kendi çalıştığı kurumdaki hizmetliden bile az maaş alıyor. bundan daha rezllik olur mu? lise mezunu memurlar bile öğretmenden fazla maaş alıyor. itibarımızın yerle bir olmasıda cabası. öğretmene bu kadar düşman olan bir hükümet cumhuriyet tarihinde gelmemiştir. 10 yılda gelinen nokta öğretmen açısında hiçte iç açıcı değildir. bundan sonra daha kötü günleerin beklediği kesin. siz yazınızı kışını aynı yolda feda etmeye devam ettrin.

700 bin kişilik eğitim ordusu hükümete karşı dik duramamış, itibarıda yerle bir olmuştur.

ilon' Alıntı:
19siyaHBeyaz03' Alıntı:
ofsati' Alıntı:
http://i49.tinypic.com/2v8h6rn.jpg

Resim olarak her iki ekran görüntüsünüde aldım.
2011 de sınava giren %99 atandı zaten bu sayı 4000 den 9000 çıkıyor bence bunun sebebi din kültürü öğretmenliği sanırsam geçen seneye kadar eğitim fakültesinden mezun oluyordu şimdi bunu ilahiyat fakültesine kaydırdılar bu sayede de aktif olarak ilahiyatı fakültesinde farklı bölümlerde okuyan herkese öğretmenlik hakkı tanıdılar kimseye çaktırmadan zaten kim karşı çıkacak rektörmü yök mu meb mi hepsi zaten aynı çöplüğün amipleri.......... haşa kim dur diyebilir yanlış yapıyorsunuz diyebilir haşmetli ağalara
Velev ki dediğin gibi oldu ...ne var yani bunda ......insanların dinini öğrenmesi seni neden bu kadar rahatsız ediyor da ....çöplük amip gibi terbiyesiz ifadeler kullandırtıyor sana?!
çirkin ifade olsun yada hakaret olsun diye söylemiyorum din sömürücülüğünden bahsediyorum öğrencilere dini güzel ahlakı öğretecek insanların nasıl yollarla geldiğini söylüyorum tabiii hepsi için demiyorum ama dindar toplum olsun derken sahtekar bir toplum yoluna gidiyoruz kadolaşacam diye de dalavereler ne üçkağıtlar döndüğünü söylüyorum şimdi diyebilirsin önceki hükümetlerde kadrolaşıyordu ama önceki hükümetler din edebiyatı yapıp durmuyordu
madem dindar toplumuz insanlar çocuklarını din eğitimi alsın istiyor o zaman neden çocuklarınızı imamhatipe gönderin yoksa bunun vebalini hesabını veremezsiniz diye insanlara baskı yapılıyor neden çocuğunu imamhatipe gönderenlere yemek ücretsiz servis ücretsiz şu ücretsiz bu ücretsiz diye reklam yapılıyor hani dinde zorlama yoktu....

adanadaki camilerde imamlar halka bu konuda baskı yapıyor çocuklarınız gönderin imamhatipe yoksa vebalini ödeyemezsiniz diye(kayınbabam kendi hacıdır o söyledi yalanda söylemez en başta kendi karşı zaten bu tarz baskılara)

haşaaa ne diyorsunuz bre kafirler...şu 3 günlük dünyada sosyal bilimlermiş,fen bilimleri imiş,bilgisayar teknolojisi falanmış bunlar boş işler,
ne kadar çok din kültürü öğretmeni ve imam okullara doldurulursa çocuklarımızın ahlakı ve imanı o kadar artar...
bence ilk derdimiz bu olmalı...hem diğer ilimlere ne gerek var direk medrese olayına girmek lazım aslında...
bilgisayar öğretmenlerine ders verilmiyormuş,bilgisayarlar yenilenmiyormuş; dinden imandan önemli mi?...
o kadar fen bilimleri öğretmenleri açıktaymış bize ne kardeşim bize dininimizi anlatacak ahiretimizi kurtaracak öğretmenler lazım...

only61' Alıntı:
haşaaa ne diyorsunuz bre kafirler...şu 3 günlük dünyada sosyal bilimlermiş,fen bilimleri imiş,bilgisayar teknolojisi falanmış bunlar boş işler,
ne kadar çok din kültürü öğretmeni ve imam okullara doldurulursa çocuklarımızın ahlakı ve imanı o kadar artar...
bence ilk derdimiz bu olmalı...hem diğer ilimlere ne gerek var direk medrese olayına girmek lazım aslında...
bilgisayar öğretmenlerine ders verilmiyormuş,bilgisayarlar yenilenmiyormuş; dinden imandan önemli mi?...
o kadar fen bilimleri öğretmenleri açıktaymış bize ne kardeşim bize dininimizi anlatacak ahiretimizi kurtaracak öğretmenler lazım...
süper ironi. Aynen senin gibi düşünüyorum hocam :+1:

only61' Alıntı:
hocam ne desek boş, geri kafalı deyince de suç oluyor

ilon' Alıntı:
Arkadaş aynı branşda biri 90la atanamıyorken diğeri 30 puanla atansa tamam...da burada aynı branşdan bahsediyoruz neden rehberlik öğrt.leri kimsenin gözüne batmıyor?.... Mezun az ihtiyaç çoksa puanların düşmesi normaldir...Kaç defa yazıldı burada 2000li yıllarda hiç alınmıyordu din kült.öğretmeni dolayısıyla azaldı ilahiyatların mevcudu.. o dönemki açık ancak kapandı ama mezun olan az şu anda...haliyle puanlarda düşüyor.
İyi.... din okulun dışında öğrenilsin tarikatlere cemaatlere kalsın din eğitimi! Atatürk demiyormu din eğitimi okullarda verilmelidir diye?
hocam sen bir yerde eşin biryerde yaşadın mı hiç.....?
sen okula gider gitmez okul müdürünün tamirden anlamıyorsan gelme bizim okula dediğini gördün mü hiç?
sen öğretmenler zaten yattıkları yerden para alıyor dendiğini gördün mü hiç?
sen eğitimin 2. plana atıldığını ve tamamen kendi saltanatlarını kurdukları eğitim yuvaları gördün mü hiç?
sen 5 yıl önce en popüler bölümü okuyup norm fazlası kaldın mı hiç?
ya o kadar çok şey varki hangi birini anlatayım...
anlamıyorum halen neyi övüyorsun... sen büyük ihtimalle lise mezunu... ama okulla kuranı kerim dersleri için atanacak aday olmalısın...
birde bu zihniyet ne ATATÜRK 'Ü nede onun söylemlerini dile getirecek yücelikte asla olmadılar ve olamazlarda ......

Şu mantığı sildikleri zaman uyanırlar bu rüyadan " e hocam daha öncede eziliyorduk bunlar yeni değil ki". Bunlara diyeceğim tek şey
geberin!!!

bir imam bile bayram namazı kıldırdı diye ekstra 80 tl zam alıyor namazı bile para ile ölçen bir zihniyeti anlamak ne kadar mümkün ki

ben imamlara karşı asla değilim ancak birilerine torpil yapılmasın . adı adalet ve kalkınma olan bir partinin adam kayırması meslek kayırması, torpil yapılması, cemaat kayırmasını vicdanınıza sığdırabiliyorsanız mesle yok.

akif van sen hangi dünyada yaşıyorsun öğretmenler yatarak kazanıyor diyeni duymayan mı kaldı da duydunmu diyorsun sırf kafiye olsun diye yazaman gerek yoktu...1997de izmriden bahsediyordum hergün 130 km yolu gidip gelmek zorunda olan bayan arkadaşlardan bahsediyorum sen yaşadınmı diyorsun hala....sorduklarındna katıldıklarım var katılmadıklarım var herkes her olaya aynı bakma zorunda değil...Ama burada din eğitiminin sağlıklı yapılmasını sağlayacak bir uygulama ideolojik nedenlerle eleştiriliyor hatta eleştirilmiyor hakaret bahanesi yapılıyor kimse sadece din öğrenilsin bilim öğrenilmesin demiyor birileri şartlanmış beyniyle ironi yapıyor diğeri onu alkışlıyor ...körler sağırlar birbirini ağırlar...... bulmuşunuz kendiniz gibileri esin gürleyin bakalım....
Bir proje için gittiğim İtalyada ateist ve komünistlerle gayet medenice dini felsefi sosyal konuları tartışabiliyorum ama ülkemizde adamlar mertçe ateistim diyemiyor ki tartışsınlar.
Bizim branşımız kötü durumda diye bütün branşları kötü olsun diyemeyiz hoş din kültüründen başka branşa bakıldığıda yok ya neyse...

ilon' Alıntı:
akif van sen hangi dünyada yaşıyorsun öğretmenler yatarak kazanıyor diyeni duymayan mı kaldı da duydunmu diyorsun sırf kafiye olsun diye yazaman gerek yoktu...1997de izmriden bahsediyordum hergün 130 km yolu gidip gelmek zorunda olan bayan arkadaşlardan bahsediyorum sen yaşadınmı diyorsun hala....sorduklarındna katıldıklarım var katılmadıklarım var herkes her olaya aynı bakma zorunda değil...Ama burada din eğitiminin sağlıklı yapılmasını sağlayacak bir uygulama ideolojik nedenlerle eleştiriliyor hatta eleştirilmiyor hakaret bahanesi yapılıyor kimse sadece din öğrenilsin bilim öğrenilmesin demiyor birileri şartlanmış beyniyle ironi yapıyor diğeri onu alkışlıyor ...körler sağırlar birbirini ağırlar...... bulmuşunuz kendiniz gibileri esin gürleyin bakalım....
Bir proje için gittiğim İtalyada ateist ve komünistlerle gayet medenice dini felsefi sosyal konuları tartışabiliyorum ama ülkemizde adamlar mertçe ateistim diyemiyor ki tartışsınlar.
Bizim branşımız kötü durumda diye bütün branşları kötü olsun diyemeyiz hoş din kültüründen başka branşa bakıldığıda yok ya neyse...

sen niye din hocası veya imam olmadın da şimdi uğraştırıyorsun bizi?

din kültürü mezunları yer beğenmiyor.......... 3000 yakın kontenjanın 2000 bile dolmamış

ulubey38' Alıntı:
din kültürü mezunları yer beğenmiyor.......... 3000 yakın kontenjanın 2000 bile dolmamış

geçen yıl bütün din kültürleri aldılar hatta hatırlayanınız var mı bilmem en son atmada 350 kişilik kontenjan açtılar 250 baş vuru oldu bizim bişimcilerden biri bir siyasiye mektup yamış o boş kontenjanı bilişimcilere verin ne olur diye

ulubey38' Alıntı:

o kadar çok din öğretmeni var ki ben bugün geçen sene bi okulda boş olan felsefe derslerine din öğretmeninin girdiğini öğrendim
herhalde böyle bir ironi yoktur...

ilon' Alıntı:
akif_van' Alıntı:
cesur yürek99' Alıntı:
akp döneminde en büyük darbeyi memur yemiştir.
memurlar içinde en büyük darbeyi öğretmen yemiştir.
öğretmenler içinde en büyük darbeyi bilişimciler yemiştir.

şimdi bilişimcilere oy kullandırsanız %50 den fazla akp ye oy çıkar.

siz nasılsanız öylede yönetilirsiniz
haklısınız hocam...ben inanın bütün bilişimciler hükümet karşıtı diye düşünüyodum..bir hizmetiçi eğitime katıldım rizede..şuan onlarda bu formdadır kesin..duyduklarıma inanamadım o kadar memnun okadar yandaştılarki şok oldum....özellikle meslek lisesinde çalışan bilişimciler daha ayrı bi yandaştılar..sadece o arkadaşlara değil onlara o diplamayı verip bilgisayar öğretmeni yapan sisteme yazıklar olsun dedim..çünkü onlarda azıcık beyin olsa bugün destek çıkmazlardı...bazen diyorum acaba hitlerinde benim gibi sorunları vardı sonradan bu katliamı yaptı demiyor değilim.... :D
evet hitlerde senin gibiydi....ruh hastasısın sen başka birşey değil!
Memnun değilim akp politikalarından ....ama oy verdim ...ne hakla böyle ifadeler kullanabiliyorusun?!
memnun değilsin ama oy verdin! ilginç bir fantezi...

ilahiyat mezunları sıralamaya giriyor ondandır. Ama sadece 75 üzeri puan alanlar formasyonsuz atanabiliyor. İlahiyat mezunu binlerce kişi olduğundan sıralama artmıştır.

Konu: Din Kültürü Aday Öğretmen Sayısında Anormal Artış!

19siyaHBeyaz03' Alıntı:
ofsati' Alıntı:
http://i49.tinypic.com/2v8h6rn.jpg

Resim olarak her iki ekran görüntüsünüde aldım.
2011 de sınava giren %99 atandı zaten bu sayı 4000 den 9000 çıkıyor bence bunun sebebi din kültürü öğretmenliği sanırsam geçen seneye kadar eğitim fakültesinden mezun oluyordu şimdi bunu ilahiyat fakültesine kaydırdılar bu sayede de aktif olarak ilahiyatı fakültesinde farklı bölümlerde okuyan herkese öğretmenlik hakkı tanıdılar kimseye çaktırmadan zaten kim karşı çıkacak rektörmü yök mu meb mi hepsi zaten aynı çöplüğün amipleri.......... haşa kim dur diyebilir yanlış yapıyorsunuz diyebilir haşmetli ağalara

arkadaş. şuan türkiyede ilahiyat mezunu onbinlerce insan çoğu boşta geziyor bazısı üniversitede bazısı diyanette.. bunlar kpss ye girimezler mi? ee.. girmişler sınava olan biten bu. senin burada anlamadığın ne ki.

yok çok fazla alıyorlar diyorsan onu açıkça söylemelisin. okullarda din eğitimini istemiyoruz demelisin.

BBNET
Geri