Dinçer’den okulda serbest kıyafet sinyali

Kodla Büyü

*cem62*

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
816
Önümüzdeki yıl okul açılışından itibaren hiçbir çocuğumuzu kılık kıyafeti sebebiyle aşağılamayınız. Onları geri göndermeyiniz. Saçı uzun diye hiçbir çocuğu okuldan uzaklaştırmayınız. Öğretmenlerinin ve öğrencilerinin yanında onların saçını keserek rencide etmeyiniz. İçinde bulunduğumuz toplum anlayışı ve yaşadığımız iklim sebebiyle hiç de doğru olmadığını görmelisiniz. Yeni iklim yaratmaya, çocuklarımıza da saygı göstermeye ihtiyacımız var. Onlar da biraz kendilerini gerçekleştirsinler. Bırakın saçlarını uzatsınlar, bazen farklı bir şey giysinler. Belki gerekirse özel gün olarak yapabilirsiniz. Haftanın bir günü serbest kıyafet uygulayarak durumu gözleyebilir, yeni hava yaratabilirsiniz. Çocuklarımızın okula aidiyetlerini artıracağını düşünüyorum. Genel anlamıyla kılık kıyafet yönetmeliğine uymayı size tavsiye ediyorken, özel anlamıyla aslında çocuklarımızın yaptığı ufak tefek kaçamaklara ve benzeri husulara göz yummanızın aslında siz büyükler için daha iyi bir durum olduğunu ifade etmek istiyorum.”

http://gundem.milliyet.com.tr/dincer-de ... =OtherNews
 
Ne zaman böyle tartışmalar olsa ,Levent Kırca'nın üniversiteler için yaptığı skeç aklıma geliyor. Çocukları serbest bırakalım okula istedikleri gibi gelip, her istediklerini yapsınlar niye karışıyoruz. T Cetveli. :puhaha:

http://www.youtube.com/watch?v=QDnKjD-ELis
 
yakında şöyle bir açıklama gelir mi bilmiyorum ama :)
"Ders dinlemek istemeyen öğrencileri rahat bırakın ister dinlerler ister dinlemezler"
 
bugüne kadar verilmiş en isabetli karar.Sayın bakanımız başarılı işlerine bir yenisini ekledi. :+1: :alkis:
isteyen istediği gibi gelsin,donla gelsin,donsuz gelsin hayırlara vesile olur inş.
halkımızın refah düzeyi 10bin dolar üstünde, artık ardahandan izmire istanbuldan hakkariye tüm öğrencilerimiz nike ayakkabıları ile,adidas tişörtleriyle lumberjack botlarıyla barbie montlarıyla gelirler.uzun saç ne yakışır haa top sakalla.
yetmez ama şimdilik ewet.
 
Saçmalık öğrenciyi serbest geldi diye uyarmazsan okul formasını kesinlikle giymez sürekli serbest gelir...
 
öğrencilere yasak, öğretmenlere serbest olmalı. bazen kravat ceketle ders anlatırken çok bunalıyorum. hele bir de ayakkabılar sıkıyorsa...
 
ilköğretim belki, ama liseler bu uygulamayı kaldırmaz, apaçiler, tikiler bilmem neler diye guruplaşılır, şimdi yine tek tip olunca hepsi birbiriyle az-çok iletişime geçiyorlar..
 
yazık şu türkiyenin tartıştığı konuya bak kıyafeti tartışıyoruz.adam aya gitmiş biz kıyafet serbest olurmuyu tartışıyoruz maalesef. Çok basit ;tek kıyafet isteyen, hergün toplanma isteyen asker olarak orduya girebilir.Bunlar sivil meseleler değildir.Türkiyenin başarısızlığının sebebi ancak dışa kıyafete bakıyoruz.içi ,düşüncesi bizi ilgilendirmiyor.
 
Biz bu yıl proje olarak uyguladık bunu (lisede)..Haftada 1 gün serbest kıyafetle geldi öğrenciler..İlk 1-2 hafta normaldi ama sonrasında o kadar abarttılarki durumu projeyi iptal etmek zorunda kaldık..Açıkçası ben toplum olarak buna hazır olduğumuzu düşünmüyorum
 
Tüm alıcılarımı kapattığım insanlardan sinyal filan istemiyorum. :verymad:
 
her öğrencinin önemseyeceği bir dersimiz olsa dersimiz bitince kimsenin işine karışmadan eve gitsek de öğrenciler isterse pijamayla gelsin umurumda olmaz.
 
bir önceki dersimde sınıfın yarıya yakını derse eşofmanla geldiler. bir önceki dersleri beden eğitimimiymiş. şimdiye kadar böyle bir şeye cesaret edemezlerdi, ama serbest kıyafet uygulaması gelmişmiş. serbest bırakalım öğrenciyi, daha neler görecez
 
öğrencilerin düşünüldüğü kadar öğretmenlerde düşünülmeli rahat bir yaşam sunulmalıki etkili bir eğitim öğretim yapabilsin öğretmen ayın sonunu nasıl getiririm nasıl kiradan kurtulup ev alabilirim diye düşünmesin benim babam 30 yıllık öğretmendi emekli oldu 2006 yılında 30 milyar aldı bir ev almıyor ne yazıkki
 
Eşofman yasakmış galiba, çok aptalca bence. Bize de serbest olsa kıyafet eşofmanla gitmek isterim :)
 
bende serbest kıyafet istiyorum. bıktım artık kravattan ceketten kumaş pantolondan önlükten..
 
bu bakan bi öğretmene bakmıyo zaten bakan kımıne bakan kımıne bakmayan bakan :scared:
 
Öğrencileri müşteri gibi gören anlayış eğitimi bitirdi. bizim okul çarşının içinde kimin öğrenci kimin zibidi olduğunu nasıl anlıcaz. zaten şuanda bile dışarıdan iti kopuğu okula giriyor seneye seyreyle gümbürtüyü. olan öğrencilere oluyor ya onlarda dünyadan habersiz.
 
öğretmene de kıyafet serbestisi bekliyorum. Zaten bayan hocalar kotla bile geliyo kimse karışmıyo artık öğrencilerde serbest gelecekler erkek öğretmenlere ne bu eziyet takım giy kravat tak :verymad:
 
öğretmenler serbest kıyafet olsun
top sakallı kot pantollu ders anlatmak istiyorum...
 
Geri
Üst