Dil proje okullarinda halimiz ne olacak

Kodla Büyü
Meslekteki 12. Yılım; öğretmenlerin hatta özellikle bilişim öğretmenlerinin bir konuda birlik olduğunu görmedim.Ne ders saati, ne seçmeli dersler, ne uzman öğretmenlik, ne promosyon meselesi, ne sendikal haklar,ne btr çalışma saatleri ve şartları vs… Adam fizikçi yada matematikçi olarak btr sertifikası almış müdür okulun websitesinde güncelleme bile yaptıramıyor, yarım gün okula geliyor öğleden sonra özel ders veriyor biz bilişimci olarak roket yapsak bunun su ile çalışanını niye yapmadın diye bir burun kıvırma muamelesi görüyoruz. Maalesef bize herşey mübah… Teknolojinin günden güne geliştiği bir dönemde teknoloji ile bu kadar ilintili bir branş nasıl günden güne terse gider hayret.

Bu konu ile ilgilenmek yerine tef düşmanlığı yapan çok arkadaş var maalesef. Kaç kere yazdım dil projesinden dolayı ders azalmasına karşı çıkın diye çok az kişi oralı oldu, çoğu kişi ilgilenmedi, btr normu için bastırın dedik biz tamirci değiliz dediler. Sonuç bu

Dil proje okulu olarak genelde gözde olan imkanları iyi olan okullar seçiliyor. Yani BT sınıfı da oluyor bu okullarda. Böyle bir okulda norm fazlası olup da bilişim sınıfı olmayan bir okula düşerseniz vay halinize. BT sınıfsız bilişim dersleri tam bir çin işkencesi. Kendim bizzat tecrübe ediyorum.

Meslekteki 12. Yılım; öğretmenlerin hatta özellikle bilişim öğretmenlerinin bir konuda birlik olduğunu görmedim.Ne ders saati, ne seçmeli dersler, ne uzman öğretmenlik, ne promosyon meselesi, ne sendikal haklar,ne btr çalışma saatleri ve şartları vs… Adam fizikçi yada matematikçi olarak btr sertifikası almış müdür okulun websitesinde güncelleme bile yaptıramıyor, yarım gün okula geliyor öğleden sonra özel ders veriyor biz bilişimci olarak roket yapsak bunun su ile çalışanını niye yapmadın diye bir burun kıvırma muamelesi görüyoruz. Maalesef bize herşey mübah… Teknolojinin günden güne geliştiği bir dönemde teknoloji ile bu kadar ilintili bir branş nasıl günden güne terse gider hayret.
+1

Dil proje okulu olarak genelde gözde olan imkanları iyi olan okullar seçiliyor. Yani BT sınıfı da oluyor bu okullarda. Böyle bir okulda norm fazlası olup da bilişim sınıfı olmayan bir okula düşerseniz vay halinize. BT sınıfsız bilişim dersleri tam bir çin işkencesi. Kendim bizzat tecrübe ediyorum.
Hocam bizim okul ilin en vasat okullarından biri. Sosyal faaliyet yok , fen lisesi kazanan sayısı 0, Okulumun en başarılı olduğu alan sayemde bilişim . Bilişim sınıfımı da kendim oluşturmuştum. Okul mevcudu her yıl düşüyor köy okuluna dönmek üzereyiz , 5 ler 2 şubeydi 1 e düştü, diğer sınıflar 2 şube. Şuan sadece 6 lara dersim var 4 saat , seneye o da olmayacak 0 dersim var. Yani şunu söylemek istiyorum gözde okul olmasına gerek yok , çok vasat bir okul bizimki . Ha tek kriter bt Sınıfı ise o var evet. Kapısına kilit vuruldu resmen . Yazık çok yazık. Daha doğrusu yazıklar olsun buna sebep olanlara hakkımı helal etmiyorum ve gücü yetebilecek konumda olan ama sessiz kalanlara da hakkımı helal etmiyorum!

Arkadaşlar bu proje ile ilgili bir şeyler yapmamız lazım yoksa çok sıkıntılı günler bizi bekliyor

**Henüz durumun ciddiyetinin farkında olmayanlar var. ( Bu sene bizzat yaşadım istifa etmeyi bile düşündüm o kadar )
**Okullarının proje okulu olmayacağını sananlar var. Proje okulu seçiminde bir kriter yok benim okulum çok vasat bir okul ama proje okulu oldu
**Tüm okullar proje okuluna geçiş yapacak yani herkes bu durumu yaşayacak
**Seçmeli derslere boş yere ümit bağlamayın hüsrana uğrarsınız çünkü seçilmiyor seçtirilmiyor

Arkadaşlar bu proje ile ilgili bir şeyler yapmamız lazım yoksa çok sıkıntılı günler bizi bekliyor **Henüz durumun ciddiyetinin farkında olmayanlar var. ( Bu sene bizzat yaşadım istifa etmeyi bile düşündüm o kadar )
**Okullarının proje okulu olmayacağını sananlar var. Proje okulu seçiminde bir kriter yok benim okulum çok vasat bir okul ama proje okulu oldu
**Tüm okullar proje okuluna geçiş yapacak yani herkes bu durumu yaşayacak
**Seçmeli derslere boş yere ümit bağlamayın hüsrana uğrarsınız çünkü seçilmiyor seçtirilmiyor
İlçede 10 senedir norm fazlası olan var. Daha önce bende norm fazlası olduğum için artık çok çekinmiyorum. Resen atama var fakat açılan 3 4 yer için 40 norm fazlası var.

Her yer proje okulu olsun. Resen atanacak yer kalmaz.

Kısacası gülüyorum ağlanacak halimize.

Benim okulum kendi açımdan iyi fakat benim aklıma yeni atanan Türkiye'nin orasında burasında istediği yere en az 12 saat mesafede çalışan arkadaşlar geliyor. Tamam bende istediğim şehre 8 sene sonra tümü doğu görevi sayılan veya doğuda olan yerlerde çalışarak geldim fakat bu benim önceden yaptığımı bu sene atanmış olsam yapamam....

Proje okulunda okuyan öğrenci bilgisayardan daha iyi anlar çünkü kendimden biliyorum. Bilgisayar dili ingilizcedir. Şuanda Türkçe kaynak çok fazla ve ayrıca internet sayfaları Google vesaire ile çevrilebilir ama ingilizce bilen birisi bilgisayar konusunda 3-0 önde başlar. Bilgisayar ve matematik birbirine bağlıdır. Biliyoruz. Ama İngilizce bilgisayarın torpilidir. İngilizce öğrenene bilgisayar da öğret yada tersi bilgisayar öğrenene ingilizce de daya.

Mesela şöyle örnek vereyim bugün okulda tektaş öğretmeni arkadaş ile ( kendisi bu foruma da aktif olarak üyedir) okuldaki 3d yazıcı ile uğraşıyoruz. Aynı şekilden bir çok çıkartmamız lazım. Yazıcı programını açınca fill table (masayı doldur) diye bir menü gördüm. Basınca tablayı şekiller ile doldurdu. İngilizce bilmesem bu özelliği kolay kolay bulamazdım.

Özetle bu çocukların ingilizce ve bilgisayarı iyice öğrenmesi gerektiğini düşünüyorum. Ortaokulda bu bilgiler için iyi bir zaman. Yabancı dili yaş ilerleyince öğrenmek daha zordur. Aynı şey bilgisayar programlama içinde geçerli. Birini öğretip diğerini öğretmemek mantıklı değil.

bizim okul da seneye geçecek. Maslesef idarenin eline kalacağız. Tef böte kavgası çıktı şimdide. Hiç sorunumuz yokmuşcasına. Birlik olacağımıza anca ayrışırız. 19 yıldır anca buralarda konuşur dağılırız. Bizim branşda herkes kendi paçasını kurtarır. İlk mezunlardanım. O yıllarda aldığım puanı bu bölüme harcadığıma yanarım. Ya da özelde çalışmadığıma. Ne bileyim yapılacak çok şey vardı aslında ama böylece kalmışım. Sorun bende diye düşünüyorum. Çok zoruma gidiyor gidip ders seçin demek eğilip bükülmek. Sanırım demeyeceğim de. Artık ne olursa olsun deyip bıraktım. Nasılsa herkes norm fazlası olacak. O zaman anlarlar.

Binlerce yeni bt sınıfı kuruldu ama dersi bitiriyorlar. Bir yandan yapay zeka dersi olmalı öyle önemli böyle önemli diyorlar bir yandan var olan dersi kaldırıyorlar. Her şey plansız her şey ısraf. 20 yılım daha dersin yüzünün güldüğünü görmedim.

Birlik olamadık buna katılıyorum . Bizim branş zaten öğretmenlik olarak değilde daha çok tamirci , teknik eleman gibi görünüyor birçok kişinin gözünde . Müzik dersinin bile kitabı var ama bizim dersin kitabı bile yok o kadar umursanmıyoruz bence

Bu konuda sıkıntı yaşayan arkadaşlar telegram grubu kurduk , oraya katılın en azından bir şeyler yapmaya çalışalım ortak hareket edersek daha çabuk sonuç alabiliriz

bu hafta okul grubuna öğrenci ve velilerden bu dil projesi için anket doldurması istenir milli eğitim tarafından. Hani Belki veliler öğrenciler orda talep ederse bir şeyler olur :)😂. varsa velilerlearası iyi olan bir cümle yazdırabilir belki

yıllarca BTR kadrosu diyenlerdenim, BTR kadrolarını alakasız branşlarla doldurulurken sahip çıkmamız gerekiyordu. Ama benim branş hocam ben tamirci değilim diyerek bunun değerini bilemedi, başka branşların deli gibi tercih ettiği BTR görevi benim öz branş hocama yük geldi. Sonlarını hazırladılar.

yıllarca BTR kadrosu diyenlerdenim, BTR kadrolarını alakasız branşlarla doldurulurken sahip çıkmamız gerekiyordu. Ama benim branş hocam ben tamirci değilim diyerek bunun değerini bilemedi, başka branşların deli gibi tercih ettiği BTR görevi benim öz branş hocama yük geldi. Sonlarını hazırladılar.
MEB'de teknisyen kadrosu için uğraşın hocam tavsiyem bu yönde. Dalaşmak için yazmıyorum size, BTR isteyen arkadaşlar teknisyen kadrosu oluşturulsa İşçi olarak bile emekli olabilirler. Derse girmezler. Onların dersleri bizlere verilebilir. Ama mesele para. O kadar paramız yok.

BBNET
Geri