Dikkat! Eski araçlar trafikten çekiliyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hasari
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

hasari

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan trafikte bulunan eski araçların trafikten men edileceğini açıkladı. Erdoğan’ın açıklamalarına göre, 20 yaşında 15 yaşında araçlar trafikte dolaşamayacak. Trafikteki araçların yaş sınırı en fazla 15 yaş olacak. Araçların yenilenmesi için ise tüketicileri mali destek sağlanacak.

ESKİ ARAÇ

Başabakan Erdoğan trafikte olan yaşı 15-20'nin üzerinde olan araçlara da dikkat çekerek, "Eskimiş, trafik seyir güvenliği için riski araçları trafikten çıkarıyoruz. Artık 20 yaşında 15 yaşında araçlarla trafikte dolaşmak yok. Araçlarda da mümkün olduğunca 10 yaş, bilemedin 15 yaş olacak. Mali konuda destekleriz var. Araçların yenilenmesine de imkan sağlıyoruz. Araçların yenilenmesine imkan hazırlıyoruz. Araçların sağlam olması çok çok önemli. Yollarımızda artık güvenliği düşük araçları istemiyoruz. 2020 yılına kadar kazalar sonucunda ölümleri yüzde 50 oranında düşürmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

kaynak:sikayetvar

Ekli dosyalar

• araç.jpg
    araç.jpg
    94.3 KB · Görüntüleme: 1,552
Fazla yaşlı araçlara bakmamak lazım o zaman.

Yaşı büyük araçların fiyatı düşer diyeceğim ama bu piyasada düşmez

15 az değil mi ? 20 yi belki anlarım da 15 yıllık arabalar şu anda iş görüyor... en azından kimseye zararları yok :)

Sıfır arabada ötv almasın bu araç sahiplarinden o yeter dönüşüm için...

Ama onun yerine eski borçlarını affedeceklermiş... Peh...

Benim borcum yokki zaten... Neden vereyim arabamı hurdaya...

Fiyatlar o kadar uçmuş ki bu arada...

94 model şahin... 8.750 TL yazmışlar galeride...

Benim 90 model doğanıda geçen sene 6000 e verecektim...

Bu sene 8000 isterim..

Aliosman_eser' Alıntı:
Fiyatlar o kadar uçmuş ki bu arada...

94 model şahin... 8.750 TL yazmışlar galeride...

Benim 90 model doğanıda geçen sene 6000 e verecektim...

Bu sene 8000 isterim..

Fiyatlat çok uçuk gerçekten ama o fiyata satın alan oluyor mu bilemiyorum

Aliosman_eser' Alıntı:
Sıfır arabada ötv almasın bu araç sahiplarinden o yeter dönüşüm için...

Ama onun yerine eski borçlarını affedeceklermiş... Peh...

Benim borcum yokki zaten... Neden vereyim arabamı hurdaya...
bizim emektar daha,
çoook uzun yıllar kahrımızı çekecek o zaman.
kendisi 86 model, renault 12 tx.
ama Allah var,
tık demedi şimdiye kadar.
:)

Ben bunu yıllar önce söylemiştim.Harcanıyorum valla.
Bi de herkese kredi vermeyip araba almaları engellenmeli.2 kuruşu bi araya getirenin araba sevdası başlıyor.

fantasio' Alıntı:
Bi de herkese kredi vermeyip araba almaları engellenmeli.2 kuruşu bi araya getirenin araba sevdası başlıyor.
hocam kesinlikle haklısınız. :alkis: :+1: :+1:

yaw bırak allasen bu ülkede şahin sevdasını bitiremezsin. o kadar şahinci var. sen o zaman üret sıfır şahini öle al adamın elindekini... ben yan yan gitmeden ben kavşaklardan sıfır çizerek çıkmadan nasıl yaşarım.. ırakamı gidelim nerede sıfır çizecez.. nereye.....caklar :mrgreen:

fantasio' Alıntı:

Devlet bunun tam aksini yapmaya çalışıyor suan...

Millet araba alsın= ötv+kdv
Yakıt alsın=Ötv+kdv

Neden araba almayın desin ki devlet...

Halk trafikte sıkıntı çekmiş umurunda mı?

Millet vekiline ceza yazmak ta yasak nasıl olsa... Durdurulunca kimliği göster geç...

afedersiniz nah düşürürler
sıfır araç 40 - 50 bin azgari ücret 800 tl olduğu müddetçe arabaların ne fiyatı düşer ne yaşı

Le arabalardan önce adam gibi yollar yapsınlar :verymad: Köstebek yuvası her taraf.

Kazalar eski araçlar yüzünden değil alkol+aşırı hız+hatalı sollama ve dandik dundik yollardan oluyo.

kafkas' Alıntı:
Le arabalardan önce adam gibi yollar yapsınlar :verymad: Köstebek yuvası her taraf.

Kazalar eski araçlar yüzünden değil alkol+aşırı hız+hatalı sollama ve dandik dundik yollardan oluyo.
:+1:

Aliosman_eser' Alıntı:
fantasio' Alıntı:

Yakıt alsın=Ötv+kdv

Millet vekiline ceza yazmak ta yasak nasıl olsa... Durdurulunca kimliği göster geç...
artık durdurmalarına da gerek kalmayacak şekilde bi düzenleme var.
aracın vekil aracı olduğunu fark edecek ve durduramayacak trafik polisi.
......<durduracak, kendini tanıtacak, kimliğini gösterecek.....
az bi zaman mı hocam kaybettikleri,
:)

Aliosman_eser' Alıntı:
fantasio' Alıntı:

Yakıt alsın=Ötv+kdv

devletin yerli otomobil yapma fikrinin ve yerliyi teşvik etme fikrinin asıl sebebi,
ekonomimizde lokomotif sektör olan otomotiv sektöründe de açık veriyor olmamız.

çünkü son yıllarda ülkemizde satılan motorlu taşıtların yaklaşık 2/3'si ithal.
yerli satamıyoruz ve açık veriyoruz.
kısaca,
kara yolu taşımacılığı,
ve taşıtları yürüyen vergi daireleri devlet için....

sanki bütün kazaların sebebi eski araçlar? :verymad:
sıfır araba= 850 tl yıllık vergi + alırken alınan vergi + yıllık kaskosu
95 model araç= 100 tl yıllık vergi kaskosu falan da yok
sizce tek maaşa hangisi uygun? (araba fiyatlarına hiç girmeyeyim :x )

en çok kazayı ithal ve yeni araçlar yapıyor çünkü arabasına güvenen bastıkça basıyor gaza ve kaza oluyor

ben de broadway ile aheste aheste gidiyorum çok şükür hiç kazam olmadı

Tamamiyle vatandaşın cebindeki parayı otomobil üreticilerine ve devlete yine yeniden vergi olarak kaydırmaya yönelik bir iş,benim 2001 model gözüm gibi baktığım aracım 3 sene sonra çöp mü olacak?ben mi trafikteki güvenliği tehtit ediyorum?zaten bunu sağlamak için araç muayene istasyonların var belirli dönemlerde vatandaşın aracının trafikte dolaşabilme yeterliliğini denetliyorsun. bu oyuna gelmeyin. :verymad:

Bende destekliyorum tebrik ediyorum ve eleştiriyorum,
Bakkaldan dağıtılır gibi dağıtılan ehliyetler ne olacak. onları da iptal etsinler, yeniden ama ücreti alınmadan sınav yapılsın, ehliyeti olanları %50 si yazılı sınavı geçerse ben istifa edeceğim.

iki yol yaptık diye sevinenler şu soruyu sorsun bu ülke yerli otomobil yapılyor mu? yok o zaman kimleri zengin edeceğiz. arabınız 20 yaşında olabilir bakımı iyi olduktan ve muanede sorun yaşamadıysanız niye çöpe atacağız. hani israfa karşıydık.

mnn' Alıntı:
iyi olur.. böylece araba fiyatları düşer.......
Bence tam tersi olur, fiyatlar artar. Eski araçlar kaldırılacak, araç sahipleri imkanı ölçüsünde ya sıfır ya da 2. ele yönelecek. 2. el araç sayısı azalıp bu araçlara olan talep artacak haliyle de fiyatlar artacak.

böyle bir şeyi yapamazlar eğer bunu yaparlarsa hiç kusura bakmasınlar fakir fukara edebiyatı yapamazlar :-1:

bir de her 15 yaş ve üzeri araç illa dökülecek diye bir kaide yokki bakımlı bir s320/e200/c200/520/525 95-96 model olsa bile çoğu 2010 aracı cebinden çıkarır her yönden :+1:

böyle şey olur mu ya hükümete bak halkı devamlı harcama teşvik ediyor daha çok vergi verelim diye.benim anadoludaki halkım 15-20 arası araçlarla hayatına devam edyor, edecekte bendede 98model suzuki war canavar gibi motor 15 yaşında abartmıyorum en az 8sene gider km 103bnde lpgli 1.3 vergisi 26 milyon ben nye alıyım sıfır araba ayıptır devletin yaptığı, muayne işlemlerinde doğru düzgün denetlesinler geçemiyenleri trafikten çeksnler ben tek seferde geçtm muayneden bnm günahım ne arabama bakıyosam yaaa. ı birde kaza istatisliklerne bksınlar bence hep 10 yaşının altındaki arabalar kaza yapıyoo

selyon' Alıntı:
böyle şey olur mu ya hükümete bak halkı devamlı harcama teşvik ediyor daha çok vergi verelim diye.benim anadoludaki halkım 15-20 arası araçlarla hayatına devam edyor, edecekte bendede 98model suzuki war canavar gibi motor 15 yaşında abartmıyorum en az 8sene gider km 103bnde lpgli 1.3 vergisi 26 milyon ben nye alıyım sıfır araba ayıptır devletin yaptığı, muayne işlemlerinde doğru düzgün denetlesinler geçemiyenleri trafikten çeksnler ben tek seferde geçtm muayneden bnm günahım ne arabama bakıyosam yaaa. ı birde kaza istatisliklerne bksınlar bence hep 10 yaşının altındaki arabalar kaza yapıyoo
seni öyle bırakırlar mı hocam?tüketim toplumunda senin paran cebinde kalır o zaman nasıl alacaklar senin cebindeki parayı?

BBNET
Geri