Arkadaşlar usb yuvaları genişledi çok büyük problem olmaya başladı atak programını tahtalardan kaldırdım artık kullanmayıda düşünmüyorun atak programı yerine telefon ile açılan alternatif program kullanan, bilen, tavsiye edecek var mı
hocam flashı tak çıkardan dolayımı genişledi yuvalar..bi de ne zamandır kullanıyordunuz atak?hastasıyız dede' Alıntı:Arkadaşlar usb yuvaları genişledi çok büyük problem olmaya başladı atak programını tahtalardan kaldırdım artık kullanmayıda düşünmüyorun atak programı yerine telefon ile açılan alternatif program kullanan, bilen, tavsiye edecek var mı
Shadow nedir hocam, biraz bahsetsen de bizde bilsek . Ayrıca yuvaların genişleyeceğini tahmin ettiğimden dolayı Atak kurmamıştım sanırım doğru yapmışım.btnotlari' Alıntı:shadow kullanıyorum okulda walla sıkıntı olmadı şimdiye kadar. atak matak kullanmam
aracnida' Alıntı:http://www.okulwebsistemleri.com diye bir site var. biz kullanıyoruz. tahta telefonla,flasla veya herhangi bir bilgisayardan açılabiliyor. sms hakkı,pano kullanımı (akıllı tahtalarda pano olbilyor) sınav programı v.s biz 250 tl ye aldık. şimdi zam gelmiş . kolay gelsin
yupo' Alıntı:aracnida' Alıntı:http://www.okulwebsistemleri.com diye bir site var. biz kullanıyoruz. tahta telefonla,flasla veya herhangi bir bilgisayardan açılabiliyor. sms hakkı,pano kullanımı (akıllı tahtalarda pano olbilyor) sınav programı v.s biz 250 tl ye aldık. şimdi zam gelmiş . kolay gelsin
Hocam iphone kullanan öğretmenler için nasıl bir yol izliyorsunuz?
hastasıyız dede' Alıntı:Arkadaşlar usb yuvaları genişledi çok büyük problem olmaya başladı atak programını tahtalardan kaldırdım artık kullanmayıda düşünmüyorun atak programı yerine telefon ile açılan alternatif program kullanan, bilen, tavsiye edecek var mı
gunerkartalova' Alıntı:Yuva kismi degisemiyor mu sadece.flash takilamayacak duruma geldiginde nasil bir cozum olacak
maliyeti nedir biliyormusunuz[/quote]gunerkartalova' Alıntı:degisiyor ama zor, usb port anakarttan sokulup yeni port lehimlenmesi lazim. tabi karttaki yollarin kirilmadigini varsayiyoruz. servis gelince komple karti degistiriyor, muhtemelen tamirini bahsettigim sekilde yapiyordur onlarda.
Usb çoğaltıcıyı çift taraflı bant ile duvara sabitledim ben. Bu durumda anahtarlık falan da ağırlık yapmıyor.hastasıyız dede' Alıntı:sorun olan flaş lar değil aslında flaşlara takılan anahtar ve usb çoğaltıcının ağırlığından dolayı problem oluyor zaten.
aracnida' Alıntı:http://www.okulwebsistemleri.com diye bir site var. biz kullanıyoruz. tahta telefonla,flasla veya herhangi bir bilgisayardan açılabiliyor. sms hakkı,pano kullanımı (akıllı tahtalarda pano olbilyor) sınav programı v.s biz 250 tl ye aldık. şimdi zam gelmiş . kolay gelsin
tahres48' Alıntı:aracnida' Alıntı:http://www.okulwebsistemleri.com diye bir site var. biz kullanıyoruz. tahta telefonla,flasla veya herhangi bir bilgisayardan açılabiliyor. sms hakkı,pano kullanımı (akıllı tahtalarda pano olbilyor) sınav programı v.s biz 250 tl ye aldık. şimdi zam gelmiş . kolay gelsin
Peki bu sistem ağ üzerinden mi çalışıyor internet kablosunu çekince iptal olmuyor değil mi?
hastasıyız dede' Alıntı:Servis tahtabaşı 100 tl istedi yuvanın anakarta lehimlenmesi zormudur deneyen varmı aramızda.
Suicide' Alıntı:muthis projede teknik sartnameyi hazirlayanlar acaba neden anakarta lehimli usb yuvasini tercih ettiler? panelin herhangi bir kosesine uzatilabilecek, anakarta soketle bagli usb yuvasi koymak bu kadar mi zordu.
aklimda deli sorular...
sapphire' Alıntı:Suicide' Alıntı:muthis projede teknik sartnameyi hazirlayanlar acaba neden anakarta lehimli usb yuvasini tercih ettiler? panelin herhangi bir kosesine uzatilabilecek, anakarta soketle bagli usb yuvasi koymak bu kadar mi zordu.
aklimda deli sorular...
ET ler için kesinlikle usb çoğaltmak yada kasanın dışında bir bağlantı oluşturmak gerekiyordu. inşallah 3. faz için bu eksikleri göz onunde bulundururlar. Kaydırma mekanizması da sorun çıkarmaya meyilli kaydırma üstten değilde alttan destekli olaylı tahta ağırlığı ile cerceve sarkmazdı en azından. Bakanlık tahta kullanımına daha resmi kanallar ile bir çözüm bulabilir diye düşünüyorum.
Mobilden tahta açmak için daha önce de dediğim gibi iki farklı çalışma var biri okulwebsistemleri bir diğeri USBKey Mobil Anahtar Uygulaması. ilki de kullanılabilir ama Ben ikincisini tercih ettim, hem fiyat olarak daha uygun hem de cep telefonu haricinde, öğretmen tabletinde kullanılabiliyor ayrıca çalışması için internet bağlantısına ihtiyacı olmaması tercih etmemin en önemli sebeplerinden.