Nöbetçi öğretmenlerin yeterli olacağı kanısındayımBAYSUKRU' Alıntı:arkadaşım güzel bişey olur umarım...örneğin nöbetçi müdür yardımcısı,sınıflardaki dersler olabilir ama biraz ayrıntı olur saırım..bitince paylaşırsan seviniriz..
Çok güzel fikirler bir kaçını ekliyorumtahtakama' Alıntı:xml beslemeli okul ile ilgili duyurular haberler
En çok kitap okuyan öğrenciler resimli
Haftanın ya da ayın en iyi öğrencileri
Haftanın ya da ayın en iyi sınıfı ( Hem 1-5. sınıflar arası hem de 6-8 sınıflar arası)
okul etkinlik resimleri slideshow
Benim aklıma gelenler de bunlar
tahtakama' Alıntı:Öncelikle böyle bir çalışma yaptığınız için teşekkür ederim,
-Canlı tv olan böleme öğrenciler için daha ilgi çekici olabilecek
1- okul etkinlikleri öğenci okul resimleri- videoları
2- komik videolar- komik resimler- karikatürlerden hazırlanmış bir video ya da resimlerin değiştiği bir slideshow
3- çizgi filmler
olabilir diye düşünüyorum.
-digital panoda olması gerekli diye düşündüğüm okulla ilgili haber ve duyuruların kayan şekilde ya da tek tek değiştiği bir haber bandı
-ve yine okul ihtiyaçlarına göre nöbetçi öğretmenler, haftanın öğrencisi, haftanın sınıfı, haftanın örnek davranışı vs gibilerinden okulda öğrencileri motive edebilecek bölümler
-tarihte bugün, günün sözü, fıkralar komik yazılar, bilmeceler vs gibi
Tabi bunları yaparken yerleştirirken sayfayı boğmadan okulda dikkat çekebilecek şeyleri seçerek yerleştirilmeli
Bunlar benim görüşlerim,eleştirilerim. Tekrar çalışmalarınızda başarılar dilerim. Teşekkür ederim.
tahtakama' Alıntı:okulda haftanın öğrencisini yayınlamak yerine İMKB verilerini yayınlamak daha dikkat çeker herhalde değil mi? :scared:
hgx2' Alıntı:Çalışmanız sonuçlanırsa çok güzel olur![]()
pano kalabalıklaştıkça ilgi azalıyor
bence pano 3-4 bölüme ayrılsa yeterli,
panoda; nöbetçi öğretmen ve öğrenci, haftanın veya ayın öğrencisi, haftanın veya ayın en çok kitap okuyan öğrencisi, ayın sınıfı ve öğrenciler için videolar yeterlidir.
Çözünürlüğede dikkat etmek gerekiyor, günümüzde kullanılan çoğu televizyon full hd 1920*1080 çözünürlükte
aşağıdaki gibi bir yapıda olabilir
Öncelikle böyle mesajlar almak beni gerçekten çok motive etti.Ayrıca ikinci maddenize aktılıyorum ve programda kullanmayı düşünüyorum yanlız diğerlerini diğer sürümlere bırakmamız gerektiğini düşünüyorum komik yazılar ilginç yazılar fıkralarda ekleme düşüncem var ama kesinleşmiş bir şey dğeil ama mutlaka ekleyeceğim ileriki sürümler.Birde o motive ile projeyi bitirdimtahtakama' Alıntı:Öncelikle böyle bir çalışma yaptığınız için teşekkür ederim,
-Canlı tv olan böleme öğrenciler için daha ilgi çekici olabilecek
1- okul etkinlikleri öğenci okul resimleri- videoları
2- komik videolar- komik resimler- karikatürlerden hazırlanmış bir video ya da resimlerin değiştiği bir slideshow
3- çizgi filmler
olabilir diye düşünüyorum.
-digital panoda olması gerekli diye düşündüğüm okulla ilgili haber ve duyuruların kayan şekilde ya da tek tek değiştiği bir haber bandı
-ve yine okul ihtiyaçlarına göre nöbetçi öğretmenler, haftanın öğrencisi, haftanın sınıfı, haftanın örnek davranışı vs gibilerinden okulda öğrencileri motive edebilecek bölümler
-tarihte bugün, günün sözü, fıkralar komik yazılar, bilmeceler vs gibi
Tabi bunları yaparken yerleştirirken sayfayı boğmadan okulda dikkat çekebilecek şeyleri seçerek yerleştirilmeli
Bunlar benim görüşlerim,eleştirilerim. Tekrar çalışmalarınızda başarılar dilerim. Teşekkür ederim.
Okul etkinlikleri olmaması gerekiyor bence çünkü biz bunalrı velilere sunmuyoruz ki alın biz bunu yaptık diyelimfaras' Alıntı:hocamın önerdiklerine katılıyorum. Ama şunuda unutmayalım arkadaşlar o kadar çok şey istemişsinizki çok büyü bir tv olması lazım. Bizde okulda digital pano kullanıyoruz ama ufak bir slayt kullandık her istenile koyarsak ekranda yer kalmıyor. o yüzden biraz sade olmasında fayda var.
-Okul etkinliklerini gösteren resimler
-Nöbetçi öğretmen ve öğrencileri göstermesi
-Okul ile ilgili duyuruların olması yeterli olacağı kanısındayım.
Umarımhgx2' Alıntı:Çalışmanız sonuçlanırsa çok güzel olur
pano kalabalıklaştıkça ilgi azalıyor
bence pano 3-4 bölüme ayrılsa yeterli,
panoda; nöbetçi öğretmen ve öğrenci, haftanın veya ayın öğrencisi, haftanın veya ayın en çok kitap okuyan öğrencisi, ayın sınıfı ve öğrenciler için videolar yeterlidir.
Çözünürlüğede dikkat etmek gerekiyor, günümüzde kullanılan çoğu televizyon full hd 1920*1080 çözünürlükte
aşağıdaki gibi bir yapıda olabilir
tahtakama' Alıntı:developer hocamın isteği doğrultusunda öneri de bulunulmuş şeylerdir. Hepsi yayınlanacağını nerden çıkardınız.
yukarıdaki yazan mesajları dikkatli okuduysanız hiçbirisinde hepsi olsun kesin olsun, olmazsa olmaz gibi şeyler yazmıyor sayın BaRBaRYaN35 hocam... Tekrar okumanızı rica ediyorum. Herkesin fikri aynı zaten. Az olsun öz olsun, değiştirmesi kolay olsun.
okulda haftanın öğrencisini yayınlamak yerine İMKB verilerini yayınlamak daha dikkat çeker herhalde değil mi? :scared:
Ben teşekkür ederimares24' Alıntı:hgx2 hocam gayet yeterli bir resim koymuş canı gönülden katılıyorum bu kadar bölüm yeterli olur gerekli diger bilgileri kayan yazıya ekler isteyenler Şimdiden emeklerinize teşekkür etmek isterim
Bizde en sade ve ilgi çekici olan fikirleri koyuyoruz koymaya çalışıyoruz hocam.albay4604' Alıntı:bencede sade olmalı çok karmaşık olmamalı
Programın başdan aşağı giydirme işlemi kısaca kullanıcıya görünen yüzü.hgx2' Alıntı:giydirme derken nasıl bir işlem olacak hocam? sadece renkleri ve çerçeveleri oluşturup sana resmi göndermek mi, yoksa bir web sayfası şeklinde oluşturmak mı?
photoshopu üst seviyede bilmiyorum ama fireworks ile yapabilirim, mesela http://www.ismailusluio.meb.k12.tr yi fireworks ile yaptım
Siz hazırlayın onu bir siteye yükleyin çalışır durumda banada o linki atın programa impect edeyim.emrahsahan' Alıntı:Network den pc ekranını tv ye mi bağlıyoruz nasıl oluyor bu iş?Açıklayabilirseniz asp.net ile bir kaç günde veritabanı destekli sayfa hazırlayabilirim.web sayfasından okul tanımlayarak da tek bir site ile işi yapabiliriz.İsteyen arkadaşlar üye olarak kullnabilir.Net yazılımsal desteği verebilirim hatta hazırlayabilirim.Her okul kendi sayfasını tv de gösterir.
Bunlar çıplak hali tasarım giydirilince çok güzel gözükeceğinden eminim.omd' Alıntı:Programın ham halini tanıtırsanız ona göre bir tasarım yardımında bulunabiliriz hocam.