digitürk ün işine akıl sır ermiyor!

Kodla Büyü

moonlight

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar.Digitürk le alakalı mağduriyetimi dile getirmek istedim.15 gün kadar önce kanallar tek tek silinmeye başladı.Pek aldırış etmedim.Ancak bir gün açıp baktığımda neredeyse yarısının kaybolduğunu gördüm.Müşteri hizmetlerini aradım.Kanal kurulumu yaptırdılar ancak düzelme olmadı.Teknik servise yönlendireceklerini ve bunun ücretli olduğunu söylediler.Bende kabul etmedim.Neden derseniz mantıksız geldi.Kablo hasar görmüş olsa tüm kanallar gider.Çanakla ilgili bir sıkıntı olsa yine aynı.Teknik servislik ne gibi bir problem olabilir ki diye düşündüm.
5,6 gün sonra kanallar kendiliğinden geldi.Şimdi sorarım size kendi kendine düzelebilecek bir sorun için anında teknik servise yönlendirilmem normal mi?Ki bugün receiver bozulduğu zaman hiçbir şekilde nasıl bozulduğunu sorgulamadan ücretsiz olarak değiştiren digitürk nasıl oluyorda bunun için ücret talep ediyor.
Forum sitelerine baktığımda bu konuda sorun yaşayan bir çok kişi olduğunu gördüm.Hatta teknik servisin gelip kendi yaptığının aynısı yaparak sorunu giderdiğini söyleyen bile var.
Bu arada kanallarım yine gitti.Aynı kanallar üstelik.Müşteri hizmetlerini arayıp sizlerle paylaştığım düşüncelerimi aynen aktardım.Ancak kabul etmediler.
Yani işin özü Her ay düzenli olarak parasını ödediğim kanalları şu anda izleyemiyorum.İzlemek içinse üstüne tekrar para ödemem gerekecek.Ki tamir olduğunda tekrar bozulmayacağının hiçbir garantisi de yok.

hocam ben digitürk kullanmadım ama sizin sorunun reciverdan kaynaklanıyor olabilir...benimbaşıma gelmişti kanallar kendi kendine kayboluyor ve sinyal yok diyordu next nextstar da

Receiver sorunlu olsa değiştiriyorlar zaten hocam.Digitürkte kanallar listeden siliniyor.Sinyal yok demiyor.

hocam, kablo bağlantısını kontrol edin bir yerde ezilme var yada duvar tipi lnb prizi kullanıyorsanız oranın bağlantılarını kontrol edin. aynı sorun annemlerin evindeki uydu kablolarını duvara gömmek isterken başıma geldi. duvar tipi lnb bağlantı ucu kullanınca kanallardan bazıları çıkmıyordu. okullar açılacağı için bu sorunu çözemeden ayrıldım. benden sonra teknik servis çağırmış bizimkiler, duvardaki prizi söküp kablonun ucunu direk alıcıya bağlamışlar ve 20 tl almışlar. şuan düzgün bir problem yok.

hocam sinyal seviyesini ölçen cihaz ile kablo sağlamlığını kontrol etmek gerek. lnb bağlantı kısmı bazen yağmurdan ötürü kir pas tutuyor. eğer böyle leke varsa kola ile bunu temizleyebilirsin.

sorun anten ayarının hassasiyetinin düşüklüğünden kaynaklanıyor. bazı tplerdeki sinyalde azalma olduğunda o kanallar otomatik olarak siliniyor digiturk receiverlarda. mümkünse kullandığınızdan biraz daha büyük bir çanakla ve sinyal seviyelerini de dikkatle kontrol ederek sabitlerseniz sorununuz kalmayacaktır.

wertyu6' Alıntı:
SORUNUN ANTENLE KABLOYLA LNB İLE HİÇBİR ALAKASI YOK. BUNDAN EMİN OLABİLİRSİNİZ.
bence de. tahattüt sürem dolsun bir dakika durmayacağım. paramla rezil oldum. normal uydu yayınlarını bile pakete koyup para ile satan bir satış politikası affedilmez. çizgi film kanalları bile paketle ve paralı :verymad: gerisini siz düşünün

BBNET
Geri