Dersleri Benden Alıp Dağıtmak İstiyorlar

Kodla Büyü
pisagorean' Alıntı:
Evet anladığım kadarıyla ortaokuldasın. Fencinin, Türkçecinin de ek dersi az geliyo. Formatörsen eğer 20 saat derse giremezsin zaten.
formatörlük diye bir şey yok. 20 saat derse giremezsin diye bir şey yok. mesajın tarihine baktım da eskimi diye :) hocam sen yanlış biliyorsun. isterse 30 saat dersi olsun. rehberlikle beraber dersine de girer

Bazı arkadaşlar belirtmişler zaten.. İlk olarak siz varken dersi sizden alamazlar, görev yazısına göre siz maaş karşılığınızı doldurmadan bırakın Fen-Türkçeyi branşdaşınıza bile ek ders veremezler.(devleti zarar uğratma olayı). Ayrıca BT Rehber öğrt. gör. yazısında açıkça belirtildiği gibi öncelikli olan kesinlikle ders görevinizdir ki bence sizin için de böyle olmalı. Bu sebeple şahsi fikrim dersinizi bırakmayın. Arta kalan zamanda BT Rehber görevinizi yaparsınız. Seçim yapmanız istenirse bence dersinizi seçip 20 saat dersinize girip çıkın. Tabi ki bunlar sorunuza binaen kendi fikirlerim, kararınız neyse hayırlı olur dilerim.

eftelya-su' Alıntı:
Ben bu dönem boyunca 20 saat derse girdim. Ayrıca koordinatörlüğüm de vardı. dersim olduğu zaman dersime girdim. (bir Müdür yardımcısı hocam dersin olsa bile idarenin işi olduğunda öncelik idarenin işidir demesine rağmen) Dersimin olmadığı zamanlar okulun bilgisayarlarını tamir ettim. Bazı yazışmalarda, e-okul işlemlerinde idareye yardım ettim. Ayrıca okul ders programını ben hazırlıyorum (bu dönem en az 3-4 kere program değişti)
Ben bunları yaparak görevimi yaptığımı düşünüyorum. (Eleştirileriniz varsa lütfen yazın.) Ama Müdürümüz aynen şöyle bir cümle söyledi:"Hocam senden daha fazla verim alabilmek için 2. dönem bilgisayar derslerini senden alacağız, fen ve türkçe öğretmenlerine dağıtacağız"
ben bu duruma çok şaşırdım olmaz filan dedim ama sert bi üslupla olmadı bu. Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız? Ben derslerimi vermek istemiyorum. Bence idare bilişim dersini basit bi ders gibi düşünüyor ve idarenin işlerini bana yıkmak işin bunu yapıyor. :cry:

Hocam af buyur sen ne iş yapıyorsun? Neyin koordinatörüsün? Ders programlarını sen neden yapıyorsun? Ayrıca okulda bilgisayar öğretmeni varken bu dersleri diğer öğretmenlere dağıtırsan abartmıyorum 1-2 sene sonra gelecek eğitim müfettişi devleti zarara uğratmaktan başınızı fena halde ağrıtır. Bence kendini çok fazla kullandırmışsın. Tamam beşeri ilişkiler önemli ama ders öğretmeni varken dersi başkasına verdirirsen bu il meme yarın öbürgün olusuz biri tarafından yansırsa sıkıntı yaşarsın. Ceza alır mısın? Onu bilemem ama epey canını sıkarlar.

valla hocam kusura bakmayın da sizin okul dağ başında mı?
Hiçbir iletişim aracı yok mu?
Yazdığınız şeyleri yaparken interneti açıp görev ve sorumluluklarınıza bakamadınız mı?

Ders programı yapmak , idari işleri yapmak nedir anlam veremiyorum.
O zaman idareci yapsınlar sizi.

Lütfen arkadaşlar biraz görev ve sorumluluklarımızı bilelim.
Yoksa çok ezilirsiniz.

Zizu_' Alıntı:
Yazdığınız şeyleri yaparken interneti açıp görev ve sorumluluklarınıza bakamadınız mı?

Yoksa çok ezilirsiniz.

aynen hocam . bu arkadaşımız sadece kendini ezdirmekle kalmayıp kendi çevresinde kötü bir emsal oluyor. Niyeti iyi olabilir ancak sonu pek iyi olmaz. Pek çok diğer bilişim öğretmeni bu arkadaşımız gibi davranmamız yüzden zarar görüyor. Lütfen önce görevlerimizi yapalım. Bizim asıl mesleğimiz Bilişim Teknolojileri Öğretmenliği sonra BTR geliyor. He okula gerekirse yardım edersin ama o da geçici bir yardım olur. Hiçbir zaman görevlerimizin dışına görev gibi çıkmayalım.

togius' Alıntı:
Zizu_' Alıntı:

Yoksa çok ezilirsiniz.

aynen hocam . bu arkadaşımız sadece kendini ezdirmekle kalmayıp kendi çevresinde kötü bir emsal oluyor. Niyeti iyi olabilir ancak sonu pek iyi olmaz. Pek çok diğer bilişim öğretmeni bu arkadaşımız gibi davranmamız yüzden zarar görüyor. Lütfen önce görevlerimizi yapalım. Bizim asıl mesleğimiz Bilişim Teknolojileri Öğretmenliği sonra BTR geliyor. He okula gerekirse yardım edersin ama o da geçici bir yardım olur. Hiçbir zaman görevlerimizin dışına görev gibi çıkmayalım.

Olay budur... Beyin Bedava...

arkadaşlar nokta üstüne nokta koymuş, dersine gir 20 saat, idari işlere de karışma bence, hiçbişey yapamazlar..

20 saat dersim olsun on milyon borcum olsun :++:

Ne işin var BTR de arkadaşımmmm?

öncelikle BT Öğretmeniyiz, sonra BT Rehberliği, daha sonra ... sonrası YOK :sleep:

hocam bence sen bu saatten sonra haftada 50 saat derse girsen de sana her işlerini yaptırırlar. elini vermişsin kolunu kaptırma derim :D

hocam tayininiz çıksa o okuldan gitseniz yerinize gelecek BT Öğretmeni arkadaşın vebalini alıyorsunuz bence
Çünkü o idareciler gelen kişiden de sizin gibi fedakarlık bekleyecekler ve her şeyi göreviymiş gibi yaptırmaya çalışacaklar
yani 20 saat dersiniz varken neden idareye bu kadar hamallık ediyorsunuz gerçekten çok ilginç

Sayın hocam geçen senelerde benim ders sayım fazla olunca başka öğretmenlere verdi. sonra okula yazı geldi bilgisayar derslerine sadece bilgisayar öğretmenleri girecek diye, rehber öğretmen olman fark etmez öncelik her zaman senin dersin sonra diğer işler. bence bu konuda taviz verme. bu insanlar çıkarına ne gelirse onu yaparlar seneye tutar sana hiç ders vermez. Bence dersine sahip çık ki senin derse önem verdiğini anlasın. Benim naçizane fikrim.

Bu kadar göreviniz olmayan idarenin sorumluluğundaki işleri yapıyorsunuz ve buna rağmen okul müdürü "sizden daha fazla yararlanmak" diye başlayan bir cümle kurarak derslerinizi almak istiyorsa daha fazla nasıl yararlanmak istediğini gerçekten merak ediyorum. Muhtemelen arkadaşların dediği gibi, sırada okulun çaycılığı, cam pencere temizliği, kalorifercilik, inşaat işleri gibi görevler sizi bekliyor.

Çok haklısınız hll_bilisim hocam ben de bu dönem başladım bu okulda BTR öğretmeni olarak. Ben de geçen seneki BTR arkaşın yaptıklarının mağduruyum. geçen sene arkadaş (çok iyi niyetli olduğundan) idare işlerini yapmış gerekirse derse girmemiş. Müdürü yardımcısı Word kullanmayı bile bilmiyor. Tabi nasıl olsa işini yapan var.

Ben sizin yorumlarınızı okuyunca çok büyük bir cesaret aldım. Hepinize çoook teşekkür ederim. Demek ki Türkiye'nin bir çok yerinde BTR öğretmeni GERÇEK görevini yapıyor. Ben de düzene karşı çıkacağım. Bakalım ne olacak :wink:

eftelya-su' Alıntı:
Çok haklısınız hll_bilisim hocam ben de bu dönem başladım bu okulda BTR öğretmeni olarak. Ben de geçen seneki BTR arkaşın yaptıklarının mağduruyum. geçen sene arkadaş (çok iyi niyetli olduğundan) idare işlerini yapmış gerekirse derse girmemiş. Müdürü yardımcısı Word kullanmayı bile bilmiyor. Tabi nasıl olsa işini yapan var.

Ben sizin yorumlarınızı okuyunca çok büyük bir cesaret aldım. Hepinize çoook teşekkür ederim. Demek ki Türkiye'nin bir çok yerinde BTR öğretmeni GERÇEK görevini yapıyor. Ben de düzene karşı çıkacağım. Bakalım ne olacak :wink:

hocam iyi niyetle yaptığınız işler zamanla görevinizmiş gibi oluyor yapmadığınızda ilginç tepkiler alıyorsunuz ve bütün BT öğretmenlerine karşı böyle bir algı oluşuyor. 20 saat ders çok güzel bence girin dersinize öğrenciyle muhatap olun öğretmenliğinizi hissedin idareyle çok muhatap olunca insan kendini tamırci gibi hissediyor.
not: Ek derse ihtiyacınız varsa kurs açın

BBNET
Geri