Ders Programını hangi programla yapmalıyım?

Kodla Büyü

hastasıyız dede

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
arkadaşlar müdürümüz değişti, ders programı için bana rica etti, bende hayatımda ilk defa ders programı yapacağım, hangi programı önerirsiniz?

Hocam bana sorarsan hiç yapma derim eğer yaparsan ne demeye çalıştığımı daha iyi anlayacaksın.
Ben zamanında ASC kullanmıştım.

olcaysahan' Alıntı:
Hocam bana sorarsan hiç yapma derim eğer yaparsan ne demeye çalıştığımı daha iyi anlayacaksın.
yaparım demedim zaten hocam yapmaya çalışırım dedim yapamazsam devrederim, ama başladığım bir işi bitiremezsem kafayı yerim benim kişiliğimde asla bir işi yarım bırakmak yok, ya işi bitirecem ya kendim bitecem. :)

imece35' Alıntı:
bilsa ve progmatik. Özellikle seçmeli ders düzenlenmesinde progmatik daha kullanışlı. Kolay gelsin.
teşekkürler hocam,

dediğim gibi daha önce hiç kendim yapmadım ama önceki müdürüm yaparken gördüğüm kadarı ile progmatic en basit olanı gibi duruyor, bilsanın içinden çıkamaya bilirim, asc ortalarda gibi, fet i ise kullananı hiç görmedim.
ama yinede tecrübesi olanlar yorumlarını esirgemesinler lütfen.

hastasıyız dede' Alıntı:
olcaysahan' Alıntı:
yaparım demedim zaten hocam yapmaya çalışırım dedim yapamazsam devrederim, ama başladığım bir işi bitiremezsem kafayı yerim benim kişiliğimde asla bir işi yarım bırakmak yok, ya işi bitirecem ya kendim bitecem. :)

hocam yapamazsın veya bitiremezsin demedim zaten
ben 3 sene yaptım çoğu kişi memnun olmaz programından ama herkesin özel istekleri vardır.
kimi çocuğu kreşe bırakır sabah derse gelemez kimi son saatlerde okulda olmak istemez
arada 1 saat boşluk olur başlar veryansın şu ders şuraya kaydrılsa çok iyi olacak falan
bu muhabbet hiç bitmez anlayacayığın

kolay gelsin hocam

Hocam progmatic kullan
Sen yap ama perde arkasında kal, senin yaptığını kimse bilmesin, sen yap idareye ver onlar yaptı bilsinler
Bu konuda çok acı tecrübelere sahibim :)

bende progmatic kullanmayı düşünüyorum, yapamadığım birşey olursa buradan sorarım ama şimdiden varmı tavsiyeleriniz programı oluşturma ile ilgili, püf noktası vb.

ankette %50 asc önerisi gelmiş
şu an asc ve progmatic arasındayım, avantaj ve dezavantajlarıyla yazabilirmisiniz arkadaşlar, lütfen ve rica ile. :)

okul kalabalıksa ve istekte çoksa kesinlikle BİLSA...tecrübeyle sabittir...progrmatic bir yerde tıkanıyor...ama bilsa daha arıza vermedi...kesinlikle bilsa...bastır parayı kafan rahat olsun

elrond' Alıntı:
okul kalabalıksa ve istekte çoksa kesinlikle BİLSA...tecrübeyle sabittir...progrmatic bir yerde tıkanıyor...ama bilsa daha arıza vermedi...kesinlikle bilsa...bastır parayı kafan rahat olsun
elimde ilacı var, ama bilsanın içinden çıkamam diye korkuyorum. okul küçük 11 derslik ikili eğitim.

progmatic varsa kullanmanı tavsiye ederım. Asc karmaşık gelebılır. ve sen bir sürü ayar yapmazsan saçma sapan bir program verıyor. ortaokul ders programını önce progmatıc ıle yaptım sonra aynı ayarlar ıle asc ıle yapmaya calıstım programı oturtmak ımkansız yerleşmeyen dünya kadar ders çıkardı. bilsa bılıyor ısen bılsa kullananlar var çevremde ıyı bır program oda.

üçünüde kullandım. ASC Timetables kullandıktan sonra diğerlerinin yetersiz kaldığını düşünüyorum. eğer kurallar anlamlı olursa asc isteklere en yakın sonucu veriyor. veri girişlerinden sonra, sınırlama koymadan dağıtım yapıyorum. daha sonra sınırlamaları koyarak programı sıkıştırmadan sonucu veriyor. bir lisansla uzun yıllar çalışabilirsiniz.
bilsa çok fazla hata veriyor. lisanslı kullandım. güncellemeleri çok değişiklikler içeriyor. online destek hizmetleri vasat.
programitic tam paragöz firma, her sene lisans ücreti istiyor, destek için bile para isteyebiliyorlar.
FET arayüzü deneyimsiz kullanıcı için yetersiz.

progmatik kullanıyordum asc ye geçtim.
Asc biraz karmaşık görünüyor ama esnek bir program. İstediğiniz formda çıktı alabilirsiniz.
Seçmeli ders, sınıf birleştirme, sınıf bölme, bir sınıfa iki öğretmen verme gibi birçok seçenek var.
Dört yıl progmatik kullandım. Dağıtım konusunda çok başarılı ve kullanımı kolay.
Yalnız çıktı seçeneği çok az. Biraz eskide kalmış. o Yüzden ilerisi için asc öğrenmenizi tavsiye ederim.

dün süpergen(seçmeli dersler) ve programtikle 50 öğretmen için yeni program hazırladım. 1-2 öğretmen dışında çoğunun istediği gibi bir program oldu. Diğer programları hiç kullanmadım. fikrim yok.

Ben bilsa kullanıyorum. Öneririm. Fakat size öncelikli önerim program işine bulaşmayın. Kimseyi memnun edemezsiniz o kadar emeğinize üzülürsün sonra.

Hocam 3-4 senedir bu iş bana yıkıldı, berbat bir iş.. Arkadaşların dediği gibi kimse beğenmez , senin yaptığını bilirlerse onun ki neden böyle benim ki neden şöyle deyip adamına göre program hazirliyosunuz tepkileri falan.. Bir de saatlerce uğraşırsın müdüre teslim edersin , bir kişi gider benim şöyle bir durumum var der ve her şey baştan bir daha başlar.. Anlayacağın pis iş..

Ben forumda basit ve kullanışlı bir program buldum onunla yapıyorum.. Ama forumda çok ilgi görmemiş şaşırdım.. ASC falan bana daha karışık ve zahmetli geldi.. Bir dene istersen
idari-programlar-ders-dagitim-okul-zili-vs-f107/ders-programi-v2-0-t49697.html

arkadaşlar en fazla asc oylanmış bu yüzden asc ile başladım yapamazsam progmatic e dönecem, yalnız bir sorum olacak,
1. asc ile ders dağıtımını yapmayı başardım ancak tüm dersleri tek tek dağıttı 2+2+1 şeklinde olsun istiyorum, hangi menüden yapmam gerekiyor.

bende asc tavsiye ederim biz kullanıyoruz gayet memnunuz
başta biraz karmaşık gibi geliyo ama bi dersprogramı hazırlayana kadar programa hakim oluyosun
sonrası geliyo. doğru seçim yapmışsınız

güncel...
asc ile ders dağıtımını yapmayı başardım ancak dersleri tek tek dağıttı, 2+2+1 şeklinde olsun istiyorum, hangi menüden yapmam gerekiyor.

hocam sen daha en basıt ve temel yerınde tıkanmışssın . asc kullanım klavuzu var ınternette ara ısını görür.

selamic12' Alıntı:
hocam sen daha en basıt ve temel yerınde tıkanmışssın . asc kullanım klavuzu var ınternette ara ısını görür.
dedim ya hocam ilk defa kullanıyorum, işim bitti sayılır sadece dersleri blok yapmak kaldı, 2+2+1 şeklinde.

bts-destek-f52/asc-timetables-te-tecrubeli-arkadaslar-yardim-ltf-t137185.html
bu konudan sorunumu halletim, arkadaşlar yardımlarınız ve tavsiyeleriniz için teşekkür ediyorum.
bende 3 ders programından en çok asc yi beğendim, 3 ünüde kullanmaya çalıştım, yorumlarım şöyle:
tabi ben programları çözememişte olabilirim ama yinede tecrübelerimi yazayım
1. progmatic çok kolay ama isteklere yanıt vermiyor gibi(gün kapatma vb.)
2. bilsa aşırı detaylı ve öğlenci grupta problem çıkardı, sabahçı ve öğlenci devreyi ayrı ayrı yapmak gerekiyor gibi
3. asc kullanımı basit(progmatice göre çok hafif bir zorluğu olabilir), ama isteklere(gün kapatma vb) çok rahatlıkla cevap veriyor.
bende hemen oyumu asc den yana kullanayım bari! :)

progmaticte gün kapatma var hocam nasıl olmaz, gün kapatma olmayan ders çakma olmayan program mı olur

f3 tutşuyla oluyordu sanırım, f tuşlarından biriydi ama, dersin üzerine gelip o tuşa basınca kapatır o saati. kullanım klavuzu vardır internette ordan bakabilirsiniz

BBNET
Geri