Ders Dağıtım Programı - (Web-Masaüstü) - Ücretsiz

Kodla Büyü

btogretmeni34

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba arkadaşlar.

Programın özellikleri:

Öğretmen gün veya ders kısıtlaması
Sabahçı-öğlenci okullar için sınıf ders kısıtlaması (sabahçı sınıflar için öğleden sonraki dersler, öğlenci sınıflar için sabahki ders kapatılabilir)
Öğretmen Analiz bölümü : Öğretmen kısıtlamaları ve blok dersler sebebiyle matematiksel olarak dağıtım yapılıp yapılamadığını kontrol eder.
Sınıf - ders bazlı analiz bölümü : Bir sınıfın derslerine giren öğretmenlerden kaçına o gün için kısıtlama konmuş raporunu çıkartır.
Otomatik dağıtım :4 farklı algoritmanın karışımı ile dağıtım yapar.
Nöbet programının oluşturulması.
PDF çıktıları :Öğretmen el programı, sınıf programı, öğretmen ve sınıf çarşaf liste, nöbet listesi.
Yedekleme ve geri yükleme :Tüm veriler json formatında yedeklenir ve geri yüklenir.
6 saatlik dersler 2+2+2, 5 saatlik dersler 2+2+1, 4 saatlik dersler 2+2 eğer dağıtım çıkmaza girerse sırayla 2+1+1, 3 saatlik dersler 2+1 şeklinde dağıtılmaktadır. Pedagojik sebeplerle 2 saatlik dersler 1+1 şeklinde parçalanmamaktadır. Aynı güne, aynı dersten birden fazla blok konmamaktadır.

Yaptığım denelerde 20 sınıfın, 24 öğretmene, öğretmenlere kısıtlamalar (gün veya ders) konarak dağıtımı rahat bir şekilde yapılmıştır.

Şimdilik web versiyonu vardır. Windows versiyonu hazırdır ama öğretmenlerden gelecek geri bildirimler ile düzenlemeler yapıldıktan sonra paylaşılacaktır. Web versiyonu da masaüstü versiyonu ile aynı özelliklere sahiptir, yapısı gereği biraz daha yavaş dağıtım yapmakta ve tarayıcı bazen geçici olarak donmaktadır.

Ücretli bir program ile karşılaştırmada bu uygulama daha hızlı ve sorunsuz sonuç vermiştir.

Şimdi ders dağıtım zaman değil ama denemeler yaparak geri bildirimde bulunursanız okulların ücretsiz kullanabileceği bir uygulamanın gelişmesine katkı sağlamış olursunuz.

Şimdiden teşekkür ederim.

DesenPi Ders Dağıtım Programı

Son düzenleme:
10 Öğretmen, 4 Şube üzerinden örnek bir deneme yaptım gayet güzel dağıtım yaptı hocam. Dersleri dağıtırken 2+2+1, 2+2+2, 2+2, 1+1 şeklinde seçim yapılsa harika olur. Tekrardan Eline sağlık hocam

Son düzenleme:
Eklenmesi veya değiştirilmesi gereken özellikler varsa bildirirseniz sevinirim.

@bilisimcil hocam blok durumlarını eklemek istemedim. Zaten pedagojik açıdan 2 saatlik derslerin 1+1 yapılması önerilmiyor. Ama opsiyon olarak eklemek güzel olabilir aslında. sonraki sürümlerde ekleyebilirim. Teşekkür ederim geri bildirim için.

Son düzenleme:
Denemek için tek tek bütün okulun bilgilerini girmek zor gelir insanlara. Json örneği paylaşırsan, verileri json dan daha hızlı yükleyebilir insanlar. Verileri json ile yedeklemek sıkıntı ayrıca. Tarayıcı belleği gittimi tüm değişiklikler gider.

Eklenmesi veya değiştirilmesi gereken özellikler varsa bildirirseniz sevinirim.

@bilisimcil hocam blok durumlarını eklemek istemedim. Zaten pedagojik açıdan 2 saatlik derslerin 1+1 yapılması önerilmiyor. Ama opsiyon olarak eklemek güzel olabilir aslında. sonraki sürümlerde ekleyebilirim. Teşekkür ederim geri bildirim için.
Hocam kendi okulum için 30-35 öğretmen 16 şube ile deneme yapacağım eksikleri veya eklenmesi gerekenleri yazacağım.
bu arada nöbet listesi haftalık olarak dönerli dediğimiz tarzda olursa çok iyi olur.

Hocam deneme imkanım oldu kabaca gördüklerim:
  • Bazı sınıfların derslerine öğretmen atamama rağmen ders için öğretmen seçin uyarısı veriyor. Eğer öğretmeni değiştiyse o dersin bunu kesin yapıyor. Türkçe karakterli öğretmen adında da yapabiliyor sebebini anlayamadım
  • Sınıflara öğretmen atarken pratik olması için klavyeden baş harfe basınca öğretmenler gelebilir
  • Ortaokul, ilk okul, lise dersleri çizelgeden otomatik çekilip seçmeli dersler 3 adet kaç taneyse seçilmeli zorunlu dersler kademeye göre otomatik verilebilir
  • Dersler 1+1 dağıtılabilmeli
  • Sisteme girişte kurum kodu vs. şifre ile giriş seçeneği olabilir
  • Sistem ilk açılınca örnek ortaokul, lise vs. ders programlarıyla test edilebilmeli
  • Öğretmenlerin isteklerine göre dersleri kapatınca boş gün boş ders ayarlama seçeneği artıkça dersi dağıtımı yapamıyor. Çok kalan ders oluyor. Deneme sayısı artsa dahi dağıtımda kalan ders sayısı çok fazla oluyor. 35 öğretmen 560 dersi isteklere göre yerleştiremedi esnetme yapmamıza rağmen olmadı. İstekleri çok fazla gör ardı ettik. Dağıtım yapılamadı.
  • Çarşaf program, sınıf programları, öğretmen programları, nöbet listesi baskı ön izleme ve kenar boşluk ayarları vs. olabilir
  • İkili dersi yerleşmiyorsa 1+1 yerleştirme olsa çok iyi olur. Bu olsa program daha rahat yerleşebilir

Son düzenleme:
@ramo87, belli bir dersi çakılı yap özelliği yok ama sınıfa herhangi bir ders ataması elle yapılınca otomatik dağıtımda o dersin yeri değiştirilmiyor. Yani rehberlik dersleri elle yerleştirilebilir.

@ucamus, @Hesx, şu anda değil ama sonraki sürümlerde her okul türü için havuz eklemeye çalışırım.

@bilisimcil teşekkür ederim hocam.

hocan bir de dersleri 1+1 bölme seçeneği gelse

Hocam mantıken 2 saatlik derslerin 1+1 olmaması lazım. Aslında 1+1 olunca çok daha rahat dağıtım yapar.

Geri bildirimlere göre düzenleme yaparken, sınıflara ders atama bölümünde 2 saatlik derslerde bunu opsiyonel olarak koyabilirim. <Bu ders 1+1 şeklinde de yerleştirilebilir> şeklinde.

Pdf çıktıları için de önerisi olan varsa gerekli düzenlemeleri yapmaya çalışırım.

Geri bildirimler belli bir noktata geldiğinde düzenleme yapıp masaüstü versiyonunu o zaman paylaşacağım. Web versiyonu masaüstü versiyonuna göre çok daha yavaş çalışmaktadır.

Hocam emeğine sağlık çalışmalarını takip ediyorum. Azmine hayranım. Sen mobil uygulama yapmıyor muydun?

ilksms
Geri