DELL pc de ön yüklemede CD okunurken klavye çalışmıyor

Kodla Büyü

tefliakıncı

Site Gezgini
Merhabalar İyi Günler,
Bu sorunla bir yılda iki kez DELL inspiron modellerinde karşılaştım.

Sorun şu, bilgisayara herhangi bir sistem yükleyeceğim. DELL pc ye WINDOWS7-pardus-XP-Windows8 gibi bütün CD-DVD ye yüklü işletim sistemleri ile başlatıp FORMAT ATMAK isterken BIOS çalışıyor F2 veya F12 ye basın dediğinde klavye sorunsuz şekilde bios ayarları ve ön yükleme ayarlarına giriyor ....
ANCAK, "yüklemek için bir tuşa başın " ibaresi geldiğinde klavye ÇALIŞMIYOR.....

Pardus da dahi çalışmıyor.... :verymad:

Şimdiden Teşekkürler....

tefliakıncı' Alıntı:
Merhabalar İyi Günler,
Bu sorunla bir yılda iki kez DELL inspiron modellerinde karşılaştım.

Sorun şu, bilgisayara herhangi bir sistem yükleyeceğim. DELL pc ye WINDOWS7-pardus-XP-Windows8 gibi bütün CD-DVD ye yüklü işletim sistemleri ile başlatıp FORMAT ATMAK isterken BIOS çalışıyor F2 veya F12 ye basın dediğinde klavye sorunsuz şekilde bios ayarları ve ön yükleme ayarlarına giriyor ....
ANCAK, "yüklemek için bir tuşa başın " ibaresi geldiğinde klavye ÇALIŞMIYOR.....

Pardus da dahi çalışmıyor.... :verymad:

Şimdiden Teşekkürler....
İlginç bi durum bence fabrikasyon bi tasarım/sistem hatası bu.Şu şekilde aşabilirsiniz.
sistemi hirens ile bellekten yada cd den boot edip disk director programı ile HDD deki tüm partları silin ve pc yi yeniden başlatıp format medyanızı takın sistem bir tuşa basın uyarısı vermeden direk kuruluma geçecektir.

Hocam,
bios güncellemesi yaptım olmadı !
harici klavye denedim olmadı !
şüphelerim hard diskte...

hard diske pardusta biçimlendirme yaptırıp kuracağım umarım olur.... :shock:

o zaman hdd yi çıkarın bi deneyin sonuçta hdd olmasada kurulumun başlaması lazım.

Usb klavyelerde olan bir sorun, usb deb çıkarın önyükleme yazısı geldiginde hemen takın ışıklar yanacaktır zaten,aktif oldugunu farkedersiniz. Ya da ps2 kullanın.

Dell'in kendi orjinal dell klavyesi ile başlatmayı deneyin ön yükleme yazısı gelecektir. Okulda 5 tane dell bilgisayar var, hepsini bu şekilde format atabiliyorum ancak...

Hocam zaten kendi orjinal klavyesiyle formatlıyorum...
100 lerce kez yaptığım iş format işi... Her türlü makineye format attım ama böylesi gelmedi başıma....

ön yüklemeden sonra ne kendi ne de başka klavye çalışmıyor.... farklı sistemler yükelemeye çalışsamdaa....

Bugün DELL i aradım HARD DISK ve KLAVYE gönderecekler.

merhaba arkadaşlar
DELL INSPIRON klavyeden boot çalışmaması hakkında konu biraz eskimiş ama başka arkadaşlarında başına gelir diye yardımcı olmak istedim öncelikle BİOS ayarlarına giriyoruz ADVANCED sekmesine gelip üst kısımda yazar orta kısıma doğru EXTERNAL USB PORTS enable görünür onu disable yapıp kaydetip çıkıyorsun tuşlar çalışmaya başlar formatı bitirdikten sonra geri eski haline getirmen gerekir. çünkü usb porta takmış olduğun hiçbirşey çalışmaz.
saygılar

BBNET
Geri