Dell laptop Bios sorunu

Kodla Büyü

bilgisayarmax

Süper Üye
Süper Üye
Merhabalar. Okulumuza bir kurumdan Dell marka 2. El hibe laptoplar geldi . Gayet güzel format attım driver kurdum. Yeniden başlat dediğimde Windows başlangıç onarım hatası verdi ve onarım yapamadı . Sorun değil tekrar format atayım dedim biostan USB başlatma seçtiğimde Bios şifresi gir diye uyarı çıkıyor bana işlem yaptırmıyor . Ben buna şifre falan koymadım, ilk geldiğinde de şifre yoktu ki biosta herşeyi ayarladım format attım . Ne olduysa driver kurarken oldu . Ne onarabiliyorum ve ne format atabiliyorum ne yapabilirim bu durumda .

bios pilini çıkarıp bekleyin bios sıfırlansın şifreler gider.
sonra tekrar temiz kurulum yaparsınız. ayrıca windows için lite versiyonları deneyebilirsiniz.

Merhabalar. Okulumuza bir kurumdan Dell marka 2. El hibe laptoplar geldi . Gayet güzel format attım driver kurdum. Yeniden başlat dediğimde Windows başlangıç onarım hatası verdi ve onarım yapamadı . Sorun değil tekrar format atayım dedim biostan USB başlatma seçtiğimde Bios şifresi gir diye uyarı çıkıyor bana işlem yaptırmıyor . Ben buna şifre falan koymadım, ilk geldiğinde de şifre yoktu ki biosta herşeyi ayarladım format attım . Ne olduysa driver kurarken oldu . Ne onarabiliyorum ve ne format atabiliyorum ne yapabilirim bu durumda .
bios pilini çıkarıp bekleyin bios sıfırlansın şifreler gider.
sonra tekrar temiz kurulum yaparsınız. ayrıca windows için lite versiyonları deneyebilirsiniz.

Harddiski sökün laptop'tan, başka bir pc'ye takın.
Windows kurulumu başlatın, disk bölümleme dosya kopyalama bitince ilk yeniden başlatmada pc'yi kapatın.
Harddisk'i söküp laptop'a geri takın, kurulumu bitirin.
Güle güle kullanın.

Şimdiden kolay gelsin.

Son düzenleme:
hocam master password istemiş olabilir. Okulda eski bir dell laptopta(latitude 6440) başıma geldi. yüklemeden sonra istemişti bizde de. Bios Pili çıkarma falan işe yaramıyor. administrator, system,master password ayarı var dellin bazı laptoplarda
https://bios-pw.org/ dan system number ile code alacaksın
Sadece buradaki kodu bilgisayara yazarken ingilizce klavyeye göre yaz. yoksa yanlış kabul ediyor. (i ı harfi farklı yerlerde, noktalama işaretleri vs farklı mesela)
ingilizce q klavye resmi aç ona göre mevcut klavyende tuşlara bas. (şifreyi doğru kabul etmiyor yoksa)

ilksms
Geri