Deepfreeze ve benzeri program önerileri

Kodla Büyü
Tüm öğretmen arkadaşlarıma iyi akşamlar dilerim. Bir konuda kafam karıştı önerilerinize ihtiyacım var ve şimdiden teşekkür ederim. 5 ayrı sınıfımız var ve deepfreeze tarzı birkaç program konularını buradan takip ettim ancak kararsız kaldım son olarak aktif olarak bu tarz programları kullanan öğretmen arkadaşlarımın önerilerini paylaşmalarını rica ederim, sınıflarımızda bilgisayarların yazılım anlamında aynı kalitede kalması için deepfreeze, reboot to restore, ToolWiz Time Freeze vb. hangilerini öneriyorsunuz? Selamlar.

Bence Deep Freeze'in üstüne yok hocam. 9. Versiyonu da var forumda. Şu anda Windows 11 yüklü tahtalarda aktif kullanıyorum hiçbir sorun çıkmadı. Yalnız dikkat etmeniz gereken bir nokta var. Tahtalara kurmak için birinin imajını alırken "Set Clone Flag" seçeneğini seçmelisiniz. Sonra bir yeniden başlatıyor ve imaj alıp çoğaltılmaya hazır hale geliyor. Hepsine tek tek ayrı ayrı kurmanıza gerek de yok. Bir de ilk kurulum esnasında bir kutucuk var onu aktif yapmalısınız (Keep newly discovered hard disk drives thawed) yazıyor. Bunu neden yapıyoruz. imaj attığınız tahtalarda bazen D sürücüsüne bakıyorsunuz E olmuş ve yeni keşfedilen bir bölüm olarak gördüğü için bu seçenek seçili değilse orayı da korumaya alıyor deep freeze bazen. D sürücüsünü öğretmenler yedeklerini koysun diye açık bırakmak istediğinizde bu seçenek sorun yaşanmamasını sağlıyor.

Mavi ekran hataları alan çok kişi duydum, time freezede de aynı bizzat yaşadım. Benim saydıklarım sorun sayılmaz aslında programın doğru kongifüre edilmesi ile ilgili şeyler hep. Ayarları doğru yapılırsa hata vermiyor.

Drive vaccine şahsi bilgisayarımda kullanıyorum.
Sadece bilgisayar en mükemmel haldeyken kurulumunu dikkatli ve doğru yapıyorsun.
Kaydet dediğinde sistemin ayna görüntüsünü alıyor.
Özellikle bilgisayar hiç açılmadığında (açılsa Windows sistem üzerinden yine aynı yöntem) iki tuş kombinasyonu ve önceden belirlediğin şifreni gireceksin 10 saniyede yıllar önceki haline dönüyor. Yani dümdüz format.

Ben Shadow Defender kullanıyorum. DeepFreeze de windows açıldıktan sonra tarih ve saati ayarlamanıza izin vermiyor. Pili bitik bilgisayarlarda chorome tarih ve saatten dolayı sayfaları açmıyor buda sorun oluyordu. BIOS'a girip ordan tarih ve saat ayarı yapmak gerekiyordu. Shadow da böyle bir duurm yok. Windos açılışında Update Time programı ile saati ve tarihi otomatik ayarlatıyorum. Son 3 yıldır tarih saatten dolayı internete girmeme sorunu yaşamadım BIOS pili bitik olsa dahi. Update Time programı internete bağlı olmayı gerektiriyor bunu da belirtmek lazım. Shadow ve Update Time öneririm.

Bu tip uygulamalar windows 10 ve sonrası için uygun değil artık. Windows ve uygulamalar kendini otomatik güncelliyor. Bir ton zamanlanmış görev var. Tüm diski sıfırla derseniz her seferinde süreç başa döner. Hem bilgisayarlar açılışta yavaş çalışır. Hem de çok sayıda bilgisayar aynı anda okulun internetini felç eder.

Bilgisayarları şifreli bir admin hesabı ve şifresiz bir standart kullanıcı öğrenci hesabı açarak kurcalamaya karşı koruyabilirsiniz.

Tarayıcı geçmişi silinsin masaüstü çer çöp dosyalarla dolmasın, arka plan değiştirilmesin falan istiyorsanız. Shadow defender kurun ama sadece users klasörü için aktif edin.

Bu tip uygulamalar windows 10 ve sonrası için uygun değil artık. Windows ve uygulamalar kendini otomatik güncelliyor. Bir ton zamanlanmış görev var. Tüm diski sıfırla derseniz her seferinde süreç başa döner. Hem bilgisayarlar açılışta yavaş çalışır. Hem de çok sayıda bilgisayar aynı anda okulun internetini felç eder.

Bilgisayarları şifreli bir admin hesabı ve şifresiz bir standart kullanıcı öğrenci hesabı açarak kurcalamaya karşı koruyabilirsiniz.

Tarayıcı geçmişi silinsin masaüstü çer çöp dosyalarla dolmasın, arka plan değiştirilmesin falan istiyorsanız. Shadow defender kurun ama sadece users klasörü için aktif edin.
O zaman her bozulduğunda imaj atmakta deepfreeze kullanmaktan farkı olmayacaktır.

ilksms
Geri