ozlem22' Alıntı:cuma günü ben de sanayiye götürcem arabayı, bakalım benim debriyaj balatasının da sıyırması yakın mı.. ben de kafayı sıyırcam artık arabanın sorunlarından(
SHİFT+DEL' Alıntı:ozlem22' Alıntı:cuma günü ben de sanayiye götürcem arabayı, bakalım benim debriyaj balatasının da sıyırması yakın mı.. ben de kafayı sıyırcam artık arabanın sorunlarından(
Hocam yaptıracaksanız bilginiz olsun baskı balata fiyatları özelde 200-300 arası değişiyor.. işçilikte 100 ile 200 arası max= 500 ona göre pazarlık yapın... fazla paranızı kaptırmayın...
Sayın hocam bahsettiğiniz şeyler debriyajla alakalı olmayabilir. Zira yokuş yukarı hızlanmaması arabanın yakıtı, gücü, çekişi, doğru viteste kullanılmaması gibi şeylerle alakalı olabilir. Geri vitese geçerken zorlanırsa ayağını debriyajdan çekip tekrardan basarsan düzelir büyük ihtimalle. 1. vitese bazı araçlarda özellikle sabahları ilk kullanmaya başlayınca motor ısınana kadar zor geçme olayı görülebiliyor. sonrdan düzelmesi lazım.ozlem22' Alıntı:benim araba da hafif yokuşlu yolda hızlanmıyo bi türlü, ben onu çekiş gücünün düşüklüğüne bağlıyordum hep ama bu başlığı okuduktan sonra ve internetten okuduklarıma göre anladım ki debriyaj bitmek üzere.. ayağımı hep üstünde tutarsam olucağı bu tabii.. 1e çok zor geçiyor cebelleşiyorum resmen ve geri viteste de dişli sesi duyuyorum..üff..
http' Alıntı:Çünkü erkeklerin hepsi formula pilotueyolcu' Alıntı:bayanlara genellikle otomatik önerilir))
Bana ehliyet kursunda hocam yavaşlayacağın zaman mutlaka debriyaja da bas demişti. Eşim sağolsun hatalarımı düzeltmişti.
ozlem22' Alıntı:benim araba da hafif yokuşlu yolda hızlanmıyo bi türlü, ben onu çekiş gücünün düşüklüğüne bağlıyordum hep ama bu başlığı okuduktan sonra ve internetten okuduklarıma göre anladım ki debriyaj bitmek üzere.. ayağımı hep üstünde tutarsam olucağı bu tabii.. 1e çok zor geçiyor cebelleşiyorum resmen ve geri viteste de dişli sesi duyuyorum..üff..
kaybil' Alıntı:ozlem22' Alıntı:benim araba da hafif yokuşlu yolda hızlanmıyo bi türlü, ben onu çekiş gücünün düşüklüğüne bağlıyordum hep ama bu başlığı okuduktan sonra ve internetten okuduklarıma göre anladım ki debriyaj bitmek üzere.. ayağımı hep üstünde tutarsam olucağı bu tabii.. 1e çok zor geçiyor cebelleşiyorum resmen ve geri viteste de dişli sesi duyuyorum..üff..
arabanın motoru düşükse hızlanmaz yani eğer devir yükseliyorda hız artmıyorsa o zaman debriyaj balatasındandır yalnız o dişli sesi varya hocam sen bittin :lol:
ejdeharr' Alıntı:şehir içinde 3 vites ile giderken debriaja bi basarsın ve basılı kalır, frene basarsın araba viteste olduğu için gitmeye devam eder, önünde kırmızı ışıkta duran arabalar vardır, bir adrenalin , hızlı kalp atışı ve hızlı düşünme sayesinde sağ ayak basılı kalan debriajın altına sokularak yukarı kaldırılır ve hemen ardından sol ayakla debriaja tekrar basılır ve vites boşa alınır. kaza ucuz atlatılır , yolda debriaja basmayı gerektirecek unsurlarla( kırmızı ışığı görünce yeşile denk getirebilmek için yavaşlama - hızlanma taktikleri) karşılaşmama umuduyla o şekilde sanayiye gidilir ve debriaj teli değiştirilir , parçaya 100 TL işçiliğe 40 TL verilir, yaşanan problemin baskı balatadan kaynaklanmadığına şükredilir.
özlem hocam.. hiç kafaya takmayın. arabada hiç bi sorununuz yok bence. hiç sanayiye falan gitmeyin. gidecekseniz bile bi baskı balataya baktıracaktım ne alemde diye diyin. yoksa sizi gördüklerinde hemen değiştirelim. şöle olur, böle olur derler. kafanızı bulandırırlar. arabada herşei akmaacaksın hocam kafana.ozlem22' Alıntı:herkes benim gibi değildir..bi kişiye göre tüm bayanlar için genellemeniz yanlış![]()
massoud' Alıntı:özlem hocam.. hiç kafaya takmayın. arabada hiç bi sorununuz yok bence. hiç sanayiye falan gitmeyin. gidecekseniz bile bi baskı balataya baktıracaktım ne alemde diye diyin. yoksa sizi gördüklerinde hemen değiştirelim. şöle olur, böle olur derler. kafanızı bulandırırlar. arabada herşei akmaacaksın hocam kafana.ozlem22' Alıntı:herkes benim gibi değildir..bi kişiye göre tüm bayanlar için genellemeniz yanlış![]()
bu arada focus1 kullanıyorum bende. sanırım sizde de fiesta vardı.
ford arabalarında kronik bir olay viets geçişleri hocam. vitesle biraz oynayacaksın. mesela geri vites için önce 4. vitese falan takıp ondan sonra geri vitesi dene.
dediğim gibi normal bakımları hariç arabanızı çok ellettirmeyin.
saygılar...
Hocam sizin araba da fiestaydı galiba. Ben de fiesta aldım geçen sene. birinci vites araba soğukken hafif zorlanma ile geçiyor. Geri vites ise bu arabada kronik bir sorun, sizinki ile ilgili değil sadece. Hızlanma da ki sorun sürüş veya motor ile ilgili olabilir. hızlanmaya düşük viteste 2000 devirden sonra başlar. 2000 den sonra (yük de fazla değilse tabi) atağa kalkar. Bunlara rağmen hızlanmıyorsa Motor hava girişinde, turboda( 2000 devirden sonra turbonun sesini duyabilirsin.) veya enjektörde sorun var demektir. Motor hava girişinde pislenme varmış benimkinde 10 tlye temizledi araba düzeldi. Enjektör veya turbo sorunun varsa 2.000 TL den aşağı kurtaramazsın.ozlem22' Alıntı:benim araba da hafif yokuşlu yolda hızlanmıyo bi türlü, ben onu çekiş gücünün düşüklüğüne bağlıyordum hep ama bu başlığı okuduktan sonra ve internetten okuduklarıma göre anladım ki debriyaj bitmek üzere.. ayağımı hep üstünde tutarsam olucağı bu tabii.. 1e çok zor geçiyor cebelleşiyorum resmen ve geri viteste de dişli sesi duyuyorum..üff..
serdemir' Alıntı:Hocam sizin araba da fiestaydı galiba. Ben de fiesta aldım geçen sene. birinci vites araba soğukken hafif zorlanma ile geçiyor. Geri vites ise bu arabada kronik bir sorun, sizinki ile ilgili değil sadece. Hızlanma da ki sorun sürüş veya motor ile ilgili olabilir. hızlanmaya düşük viteste 2000 devirden sonra başlar. 2000 den sonra (yük de fazla değilse tabi) atağa kalkar. Bunlara rağmen hızlanmıyorsa Motor hava girişinde, turboda( 2000 devirden sonra turbonun sesini duyabilirsin.) veya enjektörde sorun var demektir. Motor hava girişinde pislenme varmış benimkinde 10 tlye temizledi araba düzeldi. Enjektör veya turbo sorunun varsa 2.000 TL den aşağı kurtaramazsın.ozlem22' Alıntı:benim araba da hafif yokuşlu yolda hızlanmıyo bi türlü, ben onu çekiş gücünün düşüklüğüne bağlıyordum hep ama bu başlığı okuduktan sonra ve internetten okuduklarıma göre anladım ki debriyaj bitmek üzere.. ayağımı hep üstünde tutarsam olucağı bu tabii.. 1e çok zor geçiyor cebelleşiyorum resmen ve geri viteste de dişli sesi duyuyorum..üff..
seldabal' Alıntı:hocam debriyaj basılı olduğuna göre vitesi boşa alıp frene bassaydınız, niye tekrar kaldırıp basmak gerekti debriyaja merak ettim
ozlem22' Alıntı:turbo murbo, enjektör menjektör anlamam ben, yok benim beyaz güvercinimin hiç bişeyciiiğiii![]()
ozlem22' Alıntı:serdemir' Alıntı:Hocam sizin araba da fiestaydı galiba. Ben de fiesta aldım geçen sene. birinci vites araba soğukken hafif zorlanma ile geçiyor. Geri vites ise bu arabada kronik bir sorun, sizinki ile ilgili değil sadece. Hızlanma da ki sorun sürüş veya motor ile ilgili olabilir. hızlanmaya düşük viteste 2000 devirden sonra başlar. 2000 den sonra (yük de fazla değilse tabi) atağa kalkar. Bunlara rağmen hızlanmıyorsa Motor hava girişinde, turboda( 2000 devirden sonra turbonun sesini duyabilirsin.) veya enjektörde sorun var demektir. Motor hava girişinde pislenme varmış benimkinde 10 tlye temizledi araba düzeldi. Enjektör veya turbo sorunun varsa 2.000 TL den aşağı kurtaramazsın.ozlem22' Alıntı:benim araba da hafif yokuşlu yolda hızlanmıyo bi türlü, ben onu çekiş gücünün düşüklüğüne bağlıyordum hep ama bu başlığı okuduktan sonra ve internetten okuduklarıma göre anladım ki debriyaj bitmek üzere.. ayağımı hep üstünde tutarsam olucağı bu tabii.. 1e çok zor geçiyor cebelleşiyorum resmen ve geri viteste de dişli sesi duyuyorum..üff..
turbo murbo, enjektör menjektör anlamam ben, yok benim beyaz güvercinimin hiç bişeyciiiğiii![]()
massoud' Alıntı:ozlem22' Alıntı:turbo murbo, enjektör menjektör anlamam ben, yok benim beyaz güvercinimin hiç bişeyciiiğiii![]()
tamam hocam bizde bir şeyi yok dedik zaten. beyaz güvercininiz gayet iyi..
yalnız güvenilir bir arkadaşınızaq sorun oralarda güvenilir bi usta sölesinler size.
bide hocam her 140 bin de bir yağı, yağ filtresini, hava filtresini ve polen filtresini muhakkak bakımdan geçirttirin. 15 bin fazla olmuş. bu sıralar yaptırın bu işlemleri. ve ondan sonra her 10 bin km de veya bir yıl sonunda ama muhakkak. performansın değiştiğinide göreceksiniz.
selamlar beyaz guşa..uhaha: