Daha ne kadar mağdur olacağız ne bekliyoruz

Kodla Büyü
kimse YOS görevi almadığında gerçekleşecek muhtemel senaryolar:
1-hayaller:vah tüh biz ne yaptık eğitim tıkandı. derhal BT öğretmenlerinden özür dileyin ders saatlerini artırın alayına norm verin ellerini öpün.
2-hayatlar : alan dışı YOS ları bir kaç okula birden görevlendirip meseleyi çözerler. olmadı müdür yardımcılarına format atmayı öğretirler hocam sorun olursa format at düzelmiyorsa arıza kaydı gir geç derler. nasıl ki e sınavda herkese kurs verdiler bu da böyle olur.
ben bunca yıldır MEB i tanıyorsam sendikalar el atmadan hiçbir şey düzelmez. Onlarında zaten umurunda değil bu yüzden istifa ettim. Siz önce sendikadan vazgeçin özellikle yetkili ve yancısından vazgeçin ondan sonra gelin YOS tan vazgeçin. Sendikasından istifa etmeyen herkes her şeyi kabul etmiş demektir. Her yapılanı onaylıyor demektir. O yüzden burada dersimiz gelsin YOS istemezük edebiyatı yapmadan önce hangi sendikadasınız bi düşünün.

1-hayaller:vah tüh biz ne yaptık eğitim tıkandı. derhal BT öğretmenlerinden özür dileyin ders saatlerini artırın alayına norm verin ellerini öpün.
2-hayatlar : alan dışı YOS ları bir kaç okula birden görevlendirip meseleyi çözerler. olmadı müdür yardımcılarına format atmayı öğretirler hocam sorun olursa format at düzelmiyorsa arıza kaydı gir geç derler. nasıl ki e sınavda herkese kurs verdiler bu da böyle olur.
ben bunca yıldır MEB i tanıyorsam sendikalar el atmadan hiçbir şey düzelmez. Onlarında zaten umurunda değil bu yüzden istifa ettim. Siz önce sendikadan vazgeçin özellikle yetkili ve yancısından vazgeçin ondan sonra gelin YOS tan vazgeçin. Sendikasından istifa etmeyen herkes her şeyi kabul etmiş demektir. Her yapılanı onaylıyor demektir. O yüzden burada dersimiz gelsin YOS istemezük edebiyatı yapmadan önce hangi sendikadasınız bi düşünün.
Valla ben çok önceleri bahsettiğiniz sendikaların birinden ayrıldım. YOS ve BT'ler ile düzeltmelerle ilgili gerçek anlamda tek tepki koyan sendikaya da bu sene başında geçtim ismini zikretmeyeceğim. Siz YOS görevini bıraktıktan sonra da kimse size zorla o görevleri veremez. Formatör görevlendirmeleri başlamadan önce öğretmenliğe başladığım için de 1. seçeneği pek öyle küçümsemeyin derim.

Gerçek hayal bence "müdür yardımcılarına format atmayı öğretirler" budur. Akıllı tahtaya HDMI kabloyu bile takamıyorlar. Kaldı ki İnşallah format atmayı da öğrenirler. Bu arada nedense arıza kaydı açmayı bile bir türlü öğrenemediler... YOS görevi alanlar da bundan sonra bu şartlarda yok yere üzülmesin. Şartlar belli kesintiler sabit.

yos olmamak yetmez, bu işi yapacaksak tepkimiz gereği arkadaşımız bile olsa bizden yardım istediği konularda yardım etmememiz gerekir. format atmak, şunlar bunlar şöyle dursun hiçbir şeye elimizi sürmemeliyiz. işte sendikamızın kararı gereği dersimiz dışında bir işlem yapmıyoruz v.b. yazıcı tamirinden, e-kitap açılmamasına, virüs temizlemesine, e-okul fotoğraf yüklemesine şunlara bunlara. yos olmayıp o işleri yaparsak manasız olur zaten. işte böyle bir tepkide büyük fark ediliriz. branş dışı yos olmak isteyen varsa bundan da çok memnun olurum şahsen. derslerim olduktan sonra kim teknikerlik yapacaksa yapsın bana ne? hem birçok dertten de kurtuluruz. bana ne yos var ona sor deriz. yeter ki bize yetecek ders saatimiz olsun.

Hükümetlerden bağımsız olarak 30-40 yıldır bilinçli bir şekilde eğitimi bitirme planı uygulanıyor yalnız eğitim değil buna bağlı olarak da tarım sanayi güvenlik her alanda bunu tespit edip ona göre mücadele geliştirilmeli

Artik devlet uretimden cekiliyor, is bulma verme isi bitti.Yabanci sermaye, yatirimlar, arazi almalar, vatandaslik vermeler neden?İs gucu bunlarin elinde olacak.Ucuz is gucu.

görev almadığımız zaman kesin düzelecek demiyoruz ama alırsak kesin düzelmez diyebiliriz.tepki vermeden bazı şeyler değişmez.

Yıllarca burada arkadaşlara dedik ki göreviniz olmayan işleri yapmayın! Elime mi yapışır vb. cümleler kurdular... Bak ne güzel yazıyorsunuz müdür yrd. verirler yapamıyor musun kaydı aç geç derler. Zümremiz YOS görevi aldığında %100 çözülür diyemem. Ama bir şeylerin değişeceğini garanti edebilirim. Çünkü; okullar öyle yerler haline geldi ki elektrik yoksa çoğu öğretmen ders bile işleyemiyor...
Ayrıca
2- Hayatlar... ;

a) Alan dışı YOS olanların %90-95 i bırakın bir kaç okulu 2 okula görevlendirildiği an YOS görevini bırakırlar.... Nitekim bu konuda ilk açılan başlıklara gidin ve alan dışından itiraf ederek yazma cesaretini gösteren arkadaşların mesajlarını inceleyin. Kimse bizim zümrenin yaptığı gibi ne yaparlarsa yapsınlar "ok" modunda değil.

b) Kayıt oluşturulup geçen sorun sayısı arttığında, en başta diğer branşlar okulda homurdanmaya başlayacaklar. Bu durumda çözüm ihtiyacı doğuracak... Şu an okullarda problem yok ki... YOS olmayanlarda da sağolsunlar çoğu arkadaşımız sanki göreviymiş gibi koştur koştur çözüyorlar... En azından yeri geldiğinde yüzlerine yüzlerine vurmak için sürekli ağzında olsun değil mi? "Görevim değil ama sizler için...", "Görevim değil ama hadi yapayım" vs. Rahatı için koz olarak kullansın bu durumu... Ama forumdaki başlıklardan görüyoruz ki o da yok...

Velhasıl bu güne kadar yaptığımız şeyi aynen yaparak farklı bir şey beklemek anlamsız olacağına göre bir de diğer yolu deneyelim ne kaybederiz?

Bakanlık YOS'u kaldıracak, son demleri yaşanıyor. Norm fazlası bt ve böte öğretmenleri il/ilçe merkezine çekilip YOS'un görevlerini yapacak, eski il/ilçe bt formatörleri gibi. Ben öğretmenim, ben tekniker değilim diyenlere de (sonuna kadar haklılar) eğitim verip alan değişikliği hakkı verecek.

Gelelim bilişim teknolojileri eğitimine. Bu eğitimi de halk eğitim merkezi yolu ile isteyenlere verecek. Bazı işler için bilgisayar işletmenliği sertifikası zorunlu olacak. İş yeri açmak isteyen esnafa, üniversite sınavına girmek isteyene, okullarda idareci olacaklara vs. Tabi ki bu eğitim temel bilgisayar eğitimi yani temel bilgisayar ve teknoloji kullanımı eğitimi olacak. Okullarda bu eğitim kalabalık sınıflar, bt-böte öğretmeni olmayışı, derse idarecinin girmesi nedeniyle hakkıyla verilemiyor. Verenlere elbette sözüm yok. Çok güzel lab kuran, eğitim veren arkadaşlar var. Ama bu bir ilde, bir elin parmağını çok fazla geçmiyor, hadi ayak parmaklarını da katabiliriz. :D

Eee, ben yazılım, robotik öğrenmek istiyorum diyenler? Ya yine halk eğitime gidecek ya da meslek lisesi bilişim teknolojileri alanına gidecek.

YOS'un geleceği yoktur. Yeğitek'in ihtiyaç gördüğü bir durumu bir bakan ya da bir yeğitek müdürü ben ihtiyaç görmüyorum, yukarıdakiler gibi tedbir alıyorum diyerek bir anda YOS'u "YOK" edebilir. Bu gibi tedbirler dersten kaynaklı norm fazlalığından oraya git buraya git, idareci dersi seçmezse ne yaparım gibi onlarca problemi düzeltebilir. Ama ben her zaman olduğu gibi norm saate göre belirlendiğine göre önce ders diyorum. Bakalım bakanlık ne yapacak. Ama bakanlık ne yapacaksa biz öğretmenlerin görüşlerini almalı, ona göre çözüm bulmalı.

ongoru:bir kac yıla kadar ogrenci bulunmayacak ve meslek tumuyle fazla ile şişecek,bilişim teknolojilerine ilişkin ileriye donuk hiç bir plan yok politika da yok...benim gibi yıllanmıslar buyuk ihtimal resen de atanamayacak ortada kalacagız gorevlendirme adı aldında...bir yere gidemeyecek emekliliği bekleyecegiz...üzülüyor insan zira ne umut ne kapasite ile buralara gelen calışan kitle ne yazikki zamana ayak uyduramamaktan(bu kitleden kaynaklanmıyor,adına politika dersiniz egitim olur bu veya baska bir politika) emekli olmayı bekleyecek veya hak etmediği ucretle calısacak... hadi bizden gecti ama cocuklarımız için bir sey yapılsa diyecem ama nasıl ?alım gucu dustugunden ne yazıkki onların durumu kamuda bizden daha kotu olacak...hayırlısı olsun diyorum elimden bu geliyor cunku memuriyet baglıyor elini ayağını...

ilksms
Geri