Daha ne kadar mağdur olacağız ne bekliyoruz

Kodla Büyü

gokceogretmen

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Dersler azaltıldı,yos denen muhabbetler çıktı,yüksek lisansları arttırımı ders yok ,nöbet tutma para vermem ,okul çoklu yabancı dil olur ders azaltılır,resen atama yapar ses yok ,18 saat ders varken saçma sapan bölge normu olur ders olmayan yere atanır daha ne bekliyorsunuz hareket etmek için ,gruplar kuruldu insanlar aman ses çıkarmayalım dersinde,yakında iller arası atar inşallahta herkes biraz uyanır,davamı açıyorum herşeye ne olursa olsun en azından bir itiraz olur,birşey yapmıyorsan ciğere şikayet yaz

Kimsenin umudu kalmadı hocam. Bişeyler talep ettikçe elimizdekileri de alıyorlar. Yıllardır norm fazlasıyım. Şimdi de derslerimi 1 saate indirdiler. Yabancı dil sınıfında da hiç dersim yok. Bir arkadaşın dediğini gibi artık ne yapacağım diye düşünmeyi bıraktım, MEB düşünsün beni ne yapacağını..

sadece branşımızla ilgili olduğunu düşünmüyorum, genel bir yılmışlık var. itiraz etme, eleştiri kültürümüz kayboldu ne yazık ki? gündemi yakından takip eden biri için çok da tuhaf değil bu durum. elden bir şey gelmiyor hocam.

Kimsenin umudu kalmadı hocam. Bişeyler talep ettikçe elimizdekileri de alıyorlar. Yıllardır norm fazlasıyım. Şimdi de derslerimi 1 saate indirdiler. Yabancı dil sınıfında da hiç dersim yok. Bir arkadaşın dediğini gibi artık ne yapacağım diye düşünmeyi bıraktım, MEB düşünsün beni ne yapacağını..
Böyle bir cevabı kabul etmiyorum . Bir sonraki seçimden sonra küçülmeye gidiyoruz derse ilk meslekten atılacak kişi biz olacağız

sadece branşımızla ilgili olduğunu düşünmüyorum, genel bir yılmışlık var. itiraz etme, eleştiri kültürümüz kayboldu ne yazık ki? gündemi yakından takip eden biri için çok da tuhaf değil bu durum. elden bir şey gelmiyor hocam.
Nasıl elden virşey gelmiyor en kötüsü cimere şikayet edin bıktık ya rehberlikçiler istediğini alıyor bizzz resen atama norm fazlası ol okul yok yeter ya

Şuan yapabileceğimiz en etkili yöntem hep birlikte yos görevi almamak.
yos görevi almayınca norma düşürüleceğim nasıl almayayım norma düşünce de 1 saat uzakta bir okul var oraya nasıl gideyim ayrıca oraya gidince de norm olacagım yos görevi al diyecekler iki tane okula giden çocuğum var eşim özel sektörde onların bir durumu olunca yakında olduğum için ben yetişiyorum yani yos almazsam daha da mağdur olucam

üniversitedeki bölümleri azaltıp kapatmalarından belli geleceğimiz. dersler azaltılıp kaldırılıyor. şimdi ki normları da okul tamirciliği, idarecilik, komisyonlarda görev...vs eritip en son kalanları da branş değişikliğinden teknoloji tasarıma geçirirler oldu bitti.
ben de gruplarda mücadele için elimden geleni yapıyorum ama sonuç bu olacak gibi.

Böyle bir cevabı kabul etmiyorum . Bir sonraki seçimden sonra küçülmeye gidiyoruz derse ilk meslekten atılacak kişi biz
Bir kurum neden en kalifiye ve işe yarayan çalışanlarını bu duruma düşürür anlamıyorum bilgisayar öğretmenliği okuyanlar öğretmenler içinde en kalifiyelerdendir çoğu öğretmen arkadaşım çok zeki çok yetenekli gelişmelere uyum sağlayabiliyor kendi yenileme potansiyeline sahip ama nedense kenara atılıyoruz burdan yetkililere sesleniyorum büyük yanlış yapıyorsunuz bu nesli gelecek nesillerin kaldıracı olarak kullanabilirdiniz hala zamanınız var heba etmeyin öğretmenleri de öğrencileri de gelecek bilişimle gelecek

yos görevi almayınca norma düşürüleceğim nasıl almayayım norma düşünce de 1 saat uzakta bir okul var oraya nasıl gideyim ayrıca oraya gidince de norm olacagım yos görevi al diyecekler iki tane okula giden çocuğum var eşim özel sektörde onların bir durumu olunca yakında olduğum için ben yetişiyorum yani yos almazsam daha da mağdur olucam
Hocam YOS görevinin norma hiçbir etkisi yok. Niye hala öyle zannediyor bazı arkadaşlarımız anlamış değilim.

Arkadaşlar kendi içimizde birbirimize tepki gösterince ne oluyor?
-Hiç!

Ya birlikte derslerimizi kazanmak için planlı bir mücadele yürüyeceğiz. Ya da duruma seyirci kalıp ezilmeye devam edeceğiz. Gelin birlikte şöyle şöyle yapalım dediğimizde neden destek verilmiyor bende onu anlamış değilim.

Birlikte mücadele yürütmek isteyenleri aramıza bekleriz.
Formu dolduran arkadaşlara ulaşıyorum. WhatsApp grubunda neler yapabileceğimizi konuşuyoruz.

Okuyun sadece tepki vermeyin ibre birgü sizede döner
Ben 10 sene norm fazlası çalıştım. 4 sene il içi özür grubu tayin çıkmadığı için günde 80km git gel yaptım. Okuyup geçene beddua ediyorsun. Ben bu sıkıntıları çekerken sen ne yaptın ki. Şimdi okuyup geçene beddua etme hakkını kendinde buluyorsun.

Yos görevini biz almasak bile diğer branşlardan alacak öğretmenlerimiz olacaktır. Branş ile ilgili onlarca yıldır güzel , olumlu bi gelişme olmadı maalesef. Kısa vadede çözüm görünmüyor.

Okuyun sadece tepki vermeyin ibre birgü sizede döner
Herkes rahatsız olduğu noktada tepkisini veriyordur sizde cimere şikayet ederek vermişsiniz anladığım kadarıyla aslında kimseye zorla yaptırılan bir şey de yok bir öğretmen olarak istiyorsan sadece dersine girebilirsin tercih edersen yos diye bir görev var kabul edersin ve o şartlarda çalışırsın istersen sınavlar var müdür müdür yardımcısı olabilirsin gibi gibi durumlar.bu arada bende norm fazlasıyım ama şikayet edeceğim bir durum olarak göremiyorum kimseyi suçlayamıyorum herkes mücadelisinde yalnızdır ortak sorunları yaşayan sizin gibi düşünen kişilerle bir çalışma başlatabilirsiniz destek olmamız gereken yerde desteğimizi esirgemeyiz inşallah kendimi anlatabilmişimdir.iyi çalışmalar.

Son düzenleme:
Dersler azaltıldı,yos denen muhabbetler çıktı,yüksek lisansları arttırımı ders yok ,nöbet tutma para vermem ,okul çoklu yabancı dil olur ders azaltılır,resen atama yapar ses yok ,18 saat ders varken saçma sapan bölge normu olur ders olmayan yere atanır daha ne bekliyorsunuz hareket etmek için ,gruplar kuruldu insanlar aman ses çıkarmayalım dersinde,yakında iller arası atar inşallahta herkes biraz uyanır,davamı açıyorum herşeye ne olursa olsun en azından bir itiraz olur,birşey yapmıyorsan ciğere şikayet yaz
Arkadaşım bence sen, herşeyden önce okuma yazma işini halletmelisin. Yazdığın şeyden hiç bir şey anlamadım. Bizim meslek lisesi öğrencileri gibi aklınıza gelen herşeyi yazmışsınız , ne noktalama işareti var ne de anlatım bozukluğu içermeyen cümle.... İnşallah öğretmen değilsindir!

Arkadaşım bence sen, herşeyden önce okuma yazma işini halletmelisin. Yazdığın şeyden hiç bir şey anlamadım. Bizim meslek lisesi öğrencileri gibi aklınıza gelen herşeyi yazmışsınız , ne noktalama işareti var ne de anlatım bozukluğu içermeyen cümle.... İnşallah öğretmen değilsindir!
hocam takıla takıla bunamı takıldın yapay zekayada yazdırabilirdim sinirden neyi nasıl yazdığımımı biliyorum,sesn ses çıkarmayan gruptansın belliki

Konu bu mu şimdi? Öğretmen arkadaşımız branşımızın sorunlarını hızlıca dile getirmiş ..Belli ki yazarken sinirlenmiş haklı olarak.. Sen anladıysan sıkıntı yok...Bu kadar problem dile getirilmişken senin bunu yazman komik aslında ... Ya destek verin bu başlığa ya da halinizden memnunsanız kalabalık çıkarmayın, okuyup geçin...

Sizin branş, doguda nasil arkadaslar?Mesela Agrida, Hakkaride nasil?Bazi web sayfalarina bakiyorum bt ogretmeni yok.30 ogrencili koy okulu.Tuplu monitorlu eski kasali yada ilce merkezde sinifin icinde kodlama atolyesi, robotlar ,izleme yolu, son model makineler, uydu internetli okullar var.Buralara bt ogrt gondermiyor mu meb?
Yada trabzon meb 2000 adet bt sinifi kuracak burada kim ogretmenlik yapacak?
Okul listesi olusturuyorlar.

Son düzenleme:
Herkes rahatsız olduğu noktada tepkisini veriyordur sizde cimere şikayet ederek vermişsiniz anladığım kadarıyla aslında kimseye zorla yaptırılan bir şey de yok bir öğretmen olarak istiyorsan sadece dersine girebilirsin tercih edersen yos diye bir görev var kabul edersin ve o şartlarda çalışırsın istersen sınavlar var müdür müdür yardımcısı olabilirsin gibi gibi durumlar.bu arada bende norm fazlasıyım ama şikayet edeceğim bir durum olarak göremiyorum kimseyi suçlayamıyorum herkes mücadelisinde yalnızdır ortak sorunları yaşayan sizin gibi düşünen kişilerle bir çalışma başlatabilirsiniz destek olmamız gereken yerde desteğimizi esirgemeyiz inşallah kendimi anlatabilmişimdir.iyi çalışmalar.
Peki arkadaşım, sen belletmenelik yapamazsın ,kulüp egzersiz kurs açamazsın demesi, senin zoruna gitmiyor mu? Bu bir hak kaybı değil mi?Ben bunların hiçbirini yapmıyorum ne belletmenlik ne halk eğitim kursu vs... ama belki başka bi arkadaşım yapmak isteyebilir en doğal hakkıdır. Belki paraya ihtiyacı vardır kimse bilemez.. Bu durum beni rahatsız ediyor ...Haksızlık var ortada...Müdrler öğretmenle duyunca gülüyorlar, hak kaybı olduğunu düşünüyorlar...siz ve sizin gibi düşünenler "bana dokunmayan yılan bin yaşasın "mantığına sahipsiniz belli... Yarın bi gün daha zor şartlar altında çalıştırılsak, örneğin öğretmenlikten memurluğa gönderilsek yine de sesiniz çıkmaz...

mahalle yanıyor diyoruz. hocam saçlarını tarıyor maşalah.

Peki arkadaşım, sen belletmenelik yapamazsın ,kulüp egzersiz kurs açamazsın demesi, senin zoruna gitmiyor mu? Bu bir hak kaybı değil mi?Ben bunların hiçbirini yapmıyorum ne belletmenlik ne halk eğitim kursu vs... ama belki başka bi arkadaşım yapmak isteyebilir en doğal hakkıdır. Belki paraya ihtiyacı vardır kimse bilemez.. Bu durum beni rahatsız ediyor ...Haksızlık var ortada...Müdrler öğretmenle duyunca gülüyorlar, hak kaybı olduğunu düşünüyorlar...siz ve sizin gibi düşünenler "bana dokunmayan yılan bin yaşasın "mantığına sahipsiniz belli... Yarın bi gün daha zor şartlar altında çalıştırılsak, örneğin öğretmenlikten memurluğa gönderilsek yine de sesiniz çıkmaz...
nöbet,belletmenlik,kulüp, halk eğitim kursu vermek isteniyorsa yos görevine başvuru yapılmaması gerekiyor diye biliyorum sayın hocam aslında tam anlamıyla bir hak kaybı bulunmuyor

Balık baştan kokar sayın hocalarım. Bazı arkadaşlar bu sorunun BT Öğretmenlerinin nezdinde olduğunu düşünüyor olabilir. 30-40 yıldır Sınıf ööğretmeni olarak atanıp norm fazlası olup branş değiştirenler(Teknoloji tasarım, müzik, beden vb.. branşa geçenler), Matematik Fen gibi branşlarda norm fazlası olup özel eğitim öğretmenliği yapanlar vs.. Bu tablo uzar gider. Sorunun özüne inilmeli. Öğretmeni itibarsızlaştırma, plansız öğretmen mezuniyeti ve plansız atama, keyfe keder öğretim sistemi değiştirme vb. işelmler öğretmenleri hep mağdur etti. Sendikalardan bunlara ses verende oldu ses vermeyende. Ama öğretmen dönüp kendine bakmalı. Sendika eylem kararı alıyor sahada öğretmen yok. Ya da sendika grev kararı almış ama öğretmen ders işliyor okulda. Bu gözler bunları gördü. Kimse kusura bakmasın. bu sistem bu öğretmen camiasıyla düzelmez. Ama yine de siz dert yanmaya devam edin hocam.

Alanımda 21. senem ve bu yıl ben de (İHO) okulumda norm fazlası duruma geldim ve başka okula resen olmasın diye tercihte bulunup atandım. @Diyavol arkadaşıma katılıyorum, alanımızın görmesi gereken değere kavuşabilmesi vizyon değişikliği istiyor. Olur mu zaman gösterecek ama bu gidişat ve göstergelerle daha da kötü günler göreceğimizi düşünüyorum.

ilksms
Geri