Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, karne dağıtım töreninde öğrencilere 'serbest kıyafet uygulaması nasıl olur?' diye sordu. Öğrencilerden, olumlu yanıt alan Bakan Dinçer'e, konuyla ilgili bir çalışma olup olmadığı soruldu. Dinçer, 'Nabız yokladım' dedi. Daha sonra spontane bir gelişme yaşandığını sözlerine ekleyen Dinçer, "Onunla ilgili bir çalışma olursa yeri ve zamanı geldiğinde duyururuz." ifadesini kullandı.Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, MEV Gökkuşağı Eçem Anaokulu ve İlköğretim Okulu'nda karne dağıttı. Bakan Dinçer bu sırada öğrencilere, "Serbest kıyafet olsa nasıl olur." diye sordu. Bakan'ın bu sorusuna öğrenciler, 'Evet' cevabını verdi. Bu sırada bir gazetecinin, "Serbest kıyafetten bahsettiniz, öyle bir niyetiniz mi var?" şeklindeki sorusu üzerine, Bakan Dinçer, "Nabız yokladım, gördünüz." dedi. Dinçer, karne dağıtım töreninden sonra bu konuyla ilgili yöneltilen başka bir soru üzerine de, "Karne verdiğim çocuklar serbest kıyafette idiler. Ne düşünüyorlar, onunla ilgili bir fikir aldım onlardan. Dolayısı ile bununla alakalı herhangi bir şey olursa size duyururum, zaten. Orada çok spontane gelen bir gelişmeydi. Onunla ilgili bir çalışmamız olursa yeri ve zamanı geldiğinde duyururuz." şeklinde konuştu.