Düz memuriyet

Kodla Büyü

misty

Üye
Bilişim öğretmenleri düz memuriyete nasıl geçebilir? Ne iş yaparlar? Maaş farkı ne kadar olur?

Eşim teknisyen olmasına rağmen aramızda 10.000 fark var. Memur olunca daha da düşer.

Geri hizmet deniyor hocam. Öğretmenlik mesleğini yerine getiremeyen kişiler hakkında müfettişler karar veriyor, bakanlık kadrolarını geri hizmet dediğimiz düz memuriyete alıyorlar. Okulda veya milli eğitim müdürlüklerinde memur olursunuz. Orada hangi birimde olursanız o işi yaparsınız.Onlarca bölüm var milli eğitimlerde, milli eğitim müdürü sizi nereye verirse orada olursunuz. Word,excel,ebys bilmeniz yeterli.

Eski mesajlarınıza baktım, öğretmenlik yapmak istemedğinizi belirtmişssiniz. Dilekçe ile bu durumu yazın hocam bence. "Öğretmenlik mesleğinin gerekliliklerini yerine getiremediğimi düşünmekteyim, geri hizmete çekilmek istiyorum" yazın. Müdürünüz dilekçeyi milli eğitime yollasın, bakanlık müfettişi gelsin okula.

Normalde şikayer(ler) üzerine olur bu durum, ancak siz kendi kendinizi şikayet edin. :)

Arge, sinav hizmetleri, hizmetici egitim bu birimlerde calistim.Hergun okula donmek istedim.Meb harici memurluklar iyidir.

Memurluğa müfettiş raporuyla geçebilirsiniz hocam daha rahattır fakat ek ders ve uzman öğretmenlik tazminatlarından yararlanamayacağınız için maddi dezavantajı olur.

yukarıda arkadaşların dedikleri yerlere (okullarda idarecilik de dahil) görevlendirme talep edin önce, sonra 6 ay çalışın, özellikle yazın da çalışın öğretmenler tatil yaparken, ondan sonra hangisi daha iyiymiş kendiniz karar verin.

Geri hizmet olayını bence dilekçe verildi, müfettiş geldi tamam seni memur olarak geri hizmete çekyorum şeklinde yapmazlar; sonuçta onların da belirli şartları vardır ama çok sıkıntılı bir durum sonrası o şekilde rapor verilir diye tahmin ediyorum. Alternatif seçenekler:
1) Yukarıda yazıldığı gibi İl/İlçe Arge, Özel Büro gibi birimlerine görevlendirme istenebilir ve bu şekilde kendinize ugyun olup olmadığı denenebilir. Arge biriminde esasen tam memurluk gibi çalışmıyorlar ama belge toplama, sonuç çıkarma, okullarla sürekli iletişim halinde olma gibi değişik türde işler olabiliyor.
2) Görevde yükselme sınavına girip orada Şef unvanı için sınava girilip hizmet sınıfı değişir(şef ile memur maaşı birbirine çok yakın). Bence en kötü senaryo bu.
3) Unvan değşikliği sınavıa girip mezuniyet durumuna göre yine farklı hizmet sınıfına geçebilirsiniz. Kılavuzda belirtilen mühendislik branşlarından birisinden mezunsanız mühendis olabilirsiniz, programcı, avukat vb. olabilirsiniz.
4) İdareci olma yolunu deneyebilirsiniz; önce müdür yardımcılığı sonrasında şube müdürlüğü olmak vb.
5) Halen oluyor mu bilmiyorum ama müfettiş yardımcılığı sınavına girip o unvana geçebilirsiniz.

ilksms
Geri