Geri hizmet olayını bence dilekçe verildi, müfettiş geldi tamam seni memur olarak geri hizmete çekyorum şeklinde yapmazlar; sonuçta onların da belirli şartları vardır ama çok sıkıntılı bir durum sonrası o şekilde rapor verilir diye tahmin ediyorum. Alternatif seçenekler:
1) Yukarıda yazıldığı gibi İl/İlçe Arge, Özel Büro gibi birimlerine görevlendirme istenebilir ve bu şekilde kendinize ugyun olup olmadığı denenebilir. Arge biriminde esasen tam memurluk gibi çalışmıyorlar ama belge toplama, sonuç çıkarma, okullarla sürekli iletişim halinde olma gibi değişik türde işler olabiliyor.
2) Görevde yükselme sınavına girip orada Şef unvanı için sınava girilip hizmet sınıfı değişir(şef ile memur maaşı birbirine çok yakın). Bence en kötü senaryo bu.
3) Unvan değşikliği sınavıa girip mezuniyet durumuna göre yine farklı hizmet sınıfına geçebilirsiniz. Kılavuzda belirtilen mühendislik branşlarından birisinden mezunsanız mühendis olabilirsiniz, programcı, avukat vb. olabilirsiniz.
4) İdareci olma yolunu deneyebilirsiniz; önce müdür yardımcılığı sonrasında şube müdürlüğü olmak vb.
5) Halen oluyor mu bilmiyorum ama müfettiş yardımcılığı sınavına girip o unvana geçebilirsiniz.