sahrak' Alıntı:bu gibi videolarda verilerin doğruluğu gerçek midir. bu verileri nasıl elde edidi. analiz ve sonuçlar doğru mu?.
ama gerçek olan şu ki ülkemiz üretime geçmeden büyüme düşünülemez. elektronik, bilişim ve sanayide üretim yapmalıyız.
bu ülkenin sermayesini dışarıya akıtırken bilinçli olmalıyız. Çocuklarımızın elinde iphone, samsung ...., evlerimizde sony,dell, toshiba.., otoparklarımızda wv, toyota, ford..., liste uzar gider.. olduğu sürece bu ülke gelişmez, gelişemez. kendi ülke markalarımızı oluşturmalıyız. yerel üretim yapmalıyız ki ben şuan ben öyle bişey göremiyorum. olan fabrikaları satmak yerine daha fazlasını açmalıyız fln... kıssadan hisse herkesin unuttuğu birşey var, zengini zengin yapan fakirdir. abd de insanlar refah halinde yaşıyorsa , afrikada zenciler daha aç yaşadığı için, afganistanlı kadınların daha fazla tarlada çalıştıkları için. bu ülke gelişmiyorsa sebebi bizleriz, kimse kusura bakmasın
millet fabrikaları kapatıp 3 d yazıcılara geçiyor. biz daha fabrika kuramadık iyimi?

üretim yapmadan nasıl ekonomi iyi oluyorsa.. hazıra dağ dayanmaz..