dünya esed'e karşı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ronn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

ronn

Seçkin Üye
Seçkin Üye
:)

Ekli dosyalar

• 862787697577.jpg
    862787697577.jpg
    72.6 KB · Görüntüleme: 797
Dünyanın karşı olduğu yok hocam Amerika İsrail Türkiye Katar Suudi Arabistan ve birkaç avrupa ülkesi karşı sadece :mrgreen: Rusya Çin İran Allahtan destek veriyorda Esada birşey olmuyor :mrgreen:

eskiden esad diyorlardı şimdi esed diyorlar. bi arkadaşım bugün söyledi esed hakaret içeren bi kelimeymiş, o nedenle esad, esed olmuş

suriyedeki muhalifleri silahlandiranlar != ülkemizdeki pkk yi silahlandiranlar ?

Anlayana...

Ekli dosyalar

• untitled.JPG
    untitled.JPG
    7.2 KB · Görüntüleme: 741
  • untitled1.JPG
    untitled1.JPG
    7.3 KB · Görüntüleme: 741
  • imagesCAN949XH.jpg
    imagesCAN949XH.jpg
    3.2 KB · Görüntüleme: 741
  • obama-nin-tayyip-erdogan-a-beysbol-sopasi-cekmesi_424678.jpg
    obama-nin-tayyip-erdogan-a-beysbol-sopasi-cekmesi_424678.jpg
    272.7 KB · Görüntüleme: 742
okyanus41' Alıntı:
eskiden esad diyorlardı şimdi esed diyorlar. bi arkadaşım bugün söyledi esed hakaret içeren bi kelimeymiş, o nedenle esad, esed olmuş
ufak bi araştırmayla esed kelimesinin "arslan" manasına geldiği bulunabiliyor...

volkankey' Alıntı:
suriyedeki muhalifleri silahlandiranlar != ülkemizdeki pkk yi silahlandiranlar ?

hocam esenin pkk ya silah verdiği söyleniyor.. kendine karşı gelsin diye mualifleredemi vermiş..

birbirlerine farklı sebeplerden ortak veya düşman olanları mavi ve kırmızı olarak ayırdım

muhalifler türkiye abd israil ingiltere suudiarabistan
esad pkk rusya çin iran

mualifler-esad
türkiye-pkk
abd,ingiltere-rusya, çin
suudiarabistan-esad (sünni-şii)

tayinci42' Alıntı:
volkankey' Alıntı:

hocam esenin pkk ya silah verdiği söyleniyor.. kendine karşı gelsin diye mualifleredemi vermiş..

birbirlerine farklı sebeplerden ortak veya düşman olanları mavi ve kırmızı olarak ayırdım

esad pkk rusya çin iran

mualifler-esad
türkiye-pkk
abd,ingiltere-rusya, çin

eded ya da esad her neyse pkk ya destek verdiği için mi bugün abd ve israilin yanında olup muhalifleri destekliyoruz hocam.

bence biz abd ve israilin yanında olup muhalifleri desteklediğimiz için esed ya da esad pkk yı destekliyor.

O değil de Abd bugün vatandaşlarının türkiyeye gitmemesini söylemiş karışıklık çıkabilir demiş ne iş yaa sıra bizemi geldi

Iraka demokrasi geldi ülke güllük gülistanlık oldu libyaya demokrasi geldi ülke cennete döndü suriyeye demokrasi gelir artık bilmem neye döner bilemiyorum

atanamıyorum sen böyle deyince onlar ne diyor biliyormusun mesele İlon gelse yada furkanefe nikli arkadaş gelse derdiki "Esad hep pkkyı destekliyordu" sonra sen "peki niye 2 3 yıl önce RTE Esad ile sarmaş dolaştı" diye sorsan bu seferde Esad kendi halkına zulmediyor şimdi ondan RTE Esada karşı diyorlar :mrgreen: Sen bir soru daha sorsan peki Arabistanda demokrasimi var RTE ona niye karşı çıkmıyor desen devreleri yanıyor başa dönüyorlar :P Kısaca kısır döngüye sokuyorlar işi :mrgreen:

Kıssadan hisse Amerika İsrail Esada Esed dedi bizimkide haklısınız deyip yola düştü yoksa bi baharda kendisine gelir ne iktidar kalır ne başkanlık.

atanamıyom' Alıntı:
tayinci42' Alıntı:
volkankey' Alıntı:

esad pkk rusya çin iran

mualifler-esad
türkiye-pkk
abd,ingiltere-rusya, çin

eded ya da esad her neyse pkk ya destek verdiği için mi bugün abd ve israilin yanında olup muhalifleri destekliyoruz hocam.

bence biz abd ve israilin yanında olup muhalifleri desteklediğimiz için esed ya da esad pkk yı destekliyor.

esedin yanında olsaydık bu sefer rusya pkk ya silah verirdi. zaten ölen pkk lıların bazısı alman bazısı ermeni bir çoğu suriyeli israilli.. bir kısmıda bizim geri zekalı kandırılmış vatandaşlarımız. keşke 1 mart teskeresindede abd ile birlikte ırağa girseydik. tamam hocam esadı destekleyelim de halkını iyice katletsin mi. suriye her an elindeki kitle imha silahlarını türkiye ya da israile atabilir.. 3. dünya savaşı dahi çıkabilir.

ancak eğer muhalifler gerçekten suriyeye özgürlüğü ve demokrasiyi getirebilirlerse buradan tek kazançlı türkiye çıkar. çünkü tüm diğer ülkeler kukla bir devlet istiyor. esad bir kuklaydı ülke vatandaşlarınca hiç desteği yok %25 sadece.

dobra1979' Alıntı:
Iraka demokrasi geldi ülke güllük gülistanlık oldu libyaya demokrasi geldi ülke cennete döndü suriyeye demokrasi gelir artık bilmem neye döner bilemiyorum

dökme suyla değirmen dönmüyor türkiyede bile demokrasi sağlamlaşmadı..
insanlar hala halkın oyuyla seçilen cumhur başkanını başbakanı kabullenemiyor. muhalefet değilde sanki can düşmanları gibi nefret ediyorlar. insanlarımız bir çoğu hala hizmete değil amblemlere oy veriyor.
bazısı dindar diye oy veriyor bazısı türk diye bazısı kürt diye bazısı şucu bazısı bucu.. hiç yapılanları ya da yapılacakları düşünnen yok. var elbet ama sadece %20-30 gibi bir nufus.. gerisi sabit.. ölsede oy vereceği parti değişmiyor. partizanlaşmak demokrasileri içte içe yiyen bir hastalık gibi.

tayinci42' Alıntı:
atanamıyom' Alıntı:
tayinci42' Alıntı:
volkankey' Alıntı:

esad pkk rusya çin iran

mualifler-esad
türkiye-pkk
abd,ingiltere-rusya, çin

esedin yanında olsaydık bu sefer rusya pkk ya silah verirdi. zaten ölen pkk lıların bazısı alman bazısı ermeni bir çoğu suriyeli israilli.. bir kısmıda bizim geri zekalı kandırılmış vatandaşlarımız. keşke 1 mart teskeresindede abd ile birlikte ırağa girseydik. tamam hocam esadı destekleyelim de halkını iyice katletsin mi. suriye her an elindeki kitle imha silahlarını türkiye ya da israile atabilir.. 3. dünya savaşı dahi çıkabilir.

ancak eğer muhalifler gerçekten suriyeye özgürlüğü ve demokrasiyi getirebilirlerse buradan tek kazançlı türkiye çıkar. çünkü tüm diğer ülkeler kukla bir devlet istiyor. esad bir kuklaydı ülke vatandaşlarınca hiç desteği yok %25 sadece.

hocam neden taraf oluyoruz ki. ortada özgürlük falan yok kimse kusura bakmasın. suriyenin teröristleri silah ellerinde terör estiriyorlar ülkede. baştaki esedde ayrı bir terörist. böyle bir ortamda hiçbirine taraf olmamak lazım. nasıl insanlarsa iki tarafta yabani. o onun kafasını kesiyor, diğeri canlı canlı çatıdan atıyor daha neler neler. olan masum halka oluyor. emin olun eski günleri arıyor herkes. ikinci durum ise medyamız. medyamızın işi gücü yalakalık. hükumet ne karar alsa destekliyorlar. bence tarafsız bakmak lazım. şahsen ben ülkesini yöneten bir insanın halkını katledeceğine inanmıyorum. bu karışık durumlarda eğer muhalifler sivillerin yanında saklanıyorsa kusura bakmayın ama devletin başka yapacak birşeyi yok. İşte bu yüzden muhalifleri desteklemiyorum. tarafsız olmayı doğru buluyorum. eğer illa desteklenecek birini arıyorsak esed desteklemeli. nede olsa abd ya da israilden bize yana bir dostluk düşüneceği saçma olur. eğer onlar muhalifleri destekliyorsa biz esedi desteklemeliyiz.
son olarak medyamızda bir kere bile yayınlanmayan suriyeli milyonlarca vatandaşın esedi savunan eylemlerini bir kere bile görmediniz ekranlarda diyeyim siz anlayın medyamızı.

pneuma_ex' Alıntı:
atanamıyorum sen böyle deyince onlar ne diyor biliyormusun mesele İlon gelse yada furkanefe nikli arkadaş gelse derdiki "Esad hep pkkyı destekliyordu" sonra sen "peki niye 2 3 yıl önce RTE Esad ile sarmaş dolaştı" diye sorsan bu seferde Esad kendi halkına zulmediyor şimdi ondan RTE Esada karşı diyorlar :mrgreen: Sen bir soru daha sorsan peki Arabistanda demokrasimi var RTE ona niye karşı çıkmıyor desen devreleri yanıyor başa dönüyorlar :P Kısaca kısır döngüye sokuyorlar işi :mrgreen:

Kıssadan hisse Amerika İsrail Esada Esed dedi bizimkide haklısınız deyip yola düştü yoksa bi baharda kendisine gelir ne iktidar kalır ne başkanlık.

hocam ben kimseyi ayırmıyorum. ne olursa olsun tarafsız bakmak gerekiyor her şeye. bu yüzden bu konularda sadece bizim medya değil uluslararası medyalar da takip edilmeli. bir partiye veya bir kimseye körü körüne bağlanılmamalı. eleştireceğiz ki sorunlarımızın üstesinden gelelim. bazı arkadaşlar yanlışı göre göre savunuyorlar ne diyeyim Allah iyi etsin.

Bundan önce Amanin Türkiye'mizin ekseni kayıyor ! İran gibi olacağız. Türkiye İran ile yakınlaşıyor gibi eleştiriler ortaya koyan kesim şimdi de bir anda İrancı oldu. Aman iktidar devrilsin de nasıl devrilirse devrilsin kaç kişi ölürse ölsün siyaseti sürdüren kesim. Bu ülkede hiç bir zaman yapıcı çözüm sunan bir muhalefet olmadı her zaman ama her zaman iktidarı devirme gayreti gösteren muhalefet oldu.

Bugün Türkiye'de 80 bin suriyeli oradaki katliamdan kurtulan 80bin suriyelidir. Katliama hiç bir zaman sessiz kalamazdık. Bize yakışır mıydı? Büyük ülke isek, vizyonu olan bir ülke isek her zaman mazlumun yanında, dini ne olursa olsun halkçı olmak zorundayız.

Dünya'da tarafsızlık diye bir şey yoktur efendim. Bir olay karşısında tarafını belli etmezsen 3.taraf olarak ortaya çıkar daha çok zarar görürsün. Bu iş böyledir. Şu an için de yeryüzünde halkların "dışardan değil"(Irak gibi) "içerden" gayret gösterdiği bir demokrasi mücadelesi veriliyor. Burada Türkiye gayet mantıklı bir şekilde halkların yanında yer alarak istikbalde demokratik milletlerin müttefikliğine en büyük yatırımı yapıyor. Bu kadar basit bir politika bile yine aynı kesim tarafından görmezden geliniyor.

Sanalomer sadece bizim taraflı medyanın oyununa geliyorsunuz şu an. Bir arkadaşta demiş halkın sadece %25i destekliyor felan diye :mrgreen: Emin olun Esadı ülke genelinin %60ı destekliyor şu an çünkü belli başlı iller dışında genelinde olay çıkmıyor bu ülkede nasıl bizim Şırnak Diyarbakır Hakkari tescillenmiş illerse oralarda öyle.

Bizim ülke için pkk nasıl bir tehlike ise Suriye içinde muhalif denilen çapulcular aynı şekilde tehlikedir ve bu tehlike demokrasi özgürlük nutuklarıyla aşılamaz aşılacak olsa biz aşardık şimdiye kadar:mrgreen: . Bugün biz tankla tüfekle Hakkari iline girsek elin amerikalısı israillisi bizdeki teröristlerede özgürlük savaşçısı der unutmayın bunu zaten Suriye düşerse sırada ya İran vardır ya Türkiye :wink:

pneuma_ex' Alıntı:
Dünyanın karşı olduğu yok hocam Amerika İsrail Türkiye Katar Suudi Arabistan ve birkaç avrupa ülkesi karşı sadece :mrgreen: Rusya Çin İran Allahtan destek veriyorda Esada birşey olmuyor :mrgreen:

Yok hocam yanlış biliyorsun.Abd,İsrail karşı olsa seyirci kalır mı hiç.Bunların ki danışıklı dövüş.Başka bir şey değil.Müslüman kanı dökülüyorsa onlara göre bayram.Nitekim Filistin,Kosava,Arnavutluk,Doğu Türkistan,Karadağ,Afganistan,Irak,Mynmar,Daha nicesi.Buralarda hep yabancı aktörlerin çıkardığı oyunlar ve sonunda zulümler var.Yani haçlı zihniyeti olanca hızıyla devam ediyor.

Arap baharı da sömürgeleşmiş Arapların artık aslına dönmek için çaba verdiği bir eylemdir.Yani 1900 yıllara.Ancak haçlı zihniyeti buna izin vermek istemiyor.Ne kadar karışıklık çıkarsa ne kadar insan ölürse ne kadar zayıf kalırsa Ortadoğu bunlar için başarıdır.O yüzden nerde zulüm varsa Abd,İsrail,İngiltere,İsrail,Fransa,Almanya,Rusya,Çin ve son olarak İran da katıldı.Bunların söyledikleri gerçek değildir.Masumane roldan başka bir şey değil.

Nitekim pkk nın en büyük destekçici yine bunlar.Yoksa Pkk tek başına ayakta kalması mümkün değil.

pneuma_ex' Alıntı:
Sanalomer sadece bizim taraflı medyanın oyununa geliyorsunuz şu an. Bir arkadaşta demiş halkın sadece %25i destekliyor felan diye :mrgreen: Emin olun Esadı ülke genelinin %60ı destekliyor şu an çünkü belli başlı iller dışında genelinde olay çıkmıyor bu ülkede nasıl bizim Şırnak Diyarbakır Hakkari tescillenmiş illerse oralarda öyle.

Bizim ülke için pkk nasıl bir tehlike ise Suriye içinde muhalif denilen çapulcular aynı şekilde tehlikedir ve bu tehlike demokrasi özgürlük nutuklarıyla aşılamaz aşılacak olsa biz aşardık şimdiye kadar:mrgreen: . Bugün biz tankla tüfekle Hakkari iline girsek elin amerikalısı israillisi bizdeki teröristlerede özgürlük savaşçısı der unutmayın bunu zaten Suriye düşerse sırada ya İran vardır ya Türkiye :wink:

Sen nasıl bir insansın ve Müslümansın ya.Madem Esad masum.Neden her yere rasgele bomba yağdırıyor.Neden camileri hastaneleri bombalatıyor.Neden Pkk ya yıllardan beri destek sağlıyor.Esadı destekleyen %15 ten fazlası değil.%60 uydurmadan başka bir şey değil.Neden yıllarca İsrailin herşeyin razı geldi.Bir kere Esed köken olarak Suriyeli değil.Karısı ingiliz.Bazı bakanları hristiyan.Sen neyden bahsediyorsun arkadaşım ya.Krallıklar yönetim devri mi kaldı artık.Yani birilerinin destekçi,ci olmak için zorluyorsunuz kendinizi.Yıllarca sünnilere işkence yapan.Toplu katliam yapan Esaddan başka birisi değildir.

Ben bunlar pkkyı desteklemiyor demedimki Esad 2 yıl önce ne ise şimdide o, fırıldak gibi dönen ise bizim yöneticiler dün kolkola gezip bugün satıyorlar adamı, ben eskiden beri sevmem Esad gibi adamları. Tabiki Amerika İsrail Almanya İngiltere Rusya İran Suriyede pkkyı destekliyor.

Suriye olayı ise biraz farklı çünkü Rusya-Çin-İran bloğu için önemli bir ülke ve hatırlarsınız RTE bu ülkelerin Suriyeye desteğini çekmesi için bile ziyaretlerde bulundu ancak bunu yaptıramadı hatta zaman zaman İran ve Rus casuslar çıkıyor muhaliflerin öldürdüğü adamlar arasında. Diğer taraftan tüm avrupa enerji yönünden Rusya ve İrana muhtaç açık destek veremiyorlar. Amerika İsrail ise önden Türkiyeyi yolladılar beklemedeler halk desteğide olduğu için Esadı yıkamıyorlar ancak yıprattıkları için 1 2 yıl sonra elbette yıkılacaktır başa gelen yeni yönetim ise Esaddan daha kötü olacaktır bundan eminim.

Yıkılırsa ne olur derseniz Suriyedede tıpkı Iraktaki gibi bir kürt bölgesi oluştururlar. Büyük Kürdistan dedikleri bir olay vardı 10 15 yıl önce Irak Türkiye İran ve Suriyeden toprak alınarak kurulan kukla bir kürt devleti. Sıradaki ayak Türkiye olur muhtemelen. Bizim medya ise sürekli taraflı yayın yapıyor imkanınız varsa farklı kaynaklara yönelin.

Dip not: Benim insanlığımı sorgulamak sana düşmez. Adamlar senin benim gibi gündelik yaşamıyor 15 20 yılın planlarıyla hareket ediyor. Ne desek boş yaşayıp göreceğiz hep beraber. Ben haklı çıkarsam umarım kendinizden bir nebze olsun utanırsınız kıvırmak yerine.

lion26' Alıntı:
pneuma_ex' Alıntı:

Sen nasıl bir insansın ve Müslümansın ya.Madem Esad masum.Neden her yere rasgele bomba yağdırıyor.Neden camileri hastaneleri bombalatıyor.Neden Pkk ya yıllardan beri destek sağlıyor.Esadı destekleyen %15 ten fazlası değil.%60 uydurmadan başka bir şey değil.Neden yıllarca İsrailin herşeyin razı geldi.Bir kere Esed köken olarak Suriyeli değil.Karısı ingiliz.Bazı bakanları hristiyan.Sen neyden bahsediyorsun arkadaşım ya.Krallıklar yönetim devri mi kaldı artık.Yani birilerinin destekçi,ci olmak için zorluyorsunuz kendinizi.Yıllarca sünnilere işkence yapan.Toplu katliam yapan Esaddan başka birisi değildir.

Şu an bu ülke için pkk ne ise, suriye içinde muhalif aynı şeydir. muhalifler sivil halkın yanına saklanıyorsa kusura bakma orası bombalanır. burada hedef siviller değil muhaliflerdir. muhaliflere de laf etmek istemiyorum abd ve israilin dolduruşuna geliyor. sonuçta bu iç karışıklık sayesinde abd silah satışını üçe katladı. esadı destekleyen %15 diyorsun şuna bir bakar mısın? http://www.youtube.com/watch?v=e5TwHAzFEac bu haberleri sen bir kere bile bizim medyada gördün mü? bizim medyayı izlesen sürekli esedi köşeye sıkışmış 2-3 destekçisi olan bir fare gibi görürsün ama öyle değil. halk desteklemese şimdiye çoktan devrilirdi.

son olarak sırf mezhebi bize benzemiyor diye müslüman olduğu halde şiileri dışlayıp, bugüne kadar müslümanlara zarardan başka en ufak yararı olmayan abd ve israilin yanında olmak ne mantıktır bana bunu açıklayın.

Yahu bırakın bu "insan hakları" "zulüm" ayaklarını.
Daha bir iki yıl önce Çin'de Uygur Türkleri katledilirken niye kimsenin gıkı çıkmadı.
Onlar insan değil miydi veya onların uğradığı zulüm değil miydi?

Arkadaşlar muhalifler seçim istiyordu. Pe-kaka gibi bölücülük istemediler. Esed'in arkasında bu kadar destek olsaydı Esed de pekâla seçime rahat bir şekilde giderdi. Fakat o da seçilemeyeceğini düşündüğü için söz verdiği gibi seçimlere ve halkın kendi partilerini kurmasına müsade etmedi.

Şimdi lütfen pe-kaka ile muhalifleri aynı kefeye koymayın.

yapılacak iş gayet basitti. Esed seçim ve halkların kendi partilerini kurmaları için zaman vermeliydi. Türkiye'nin de Esed'e bahsettiği şey de buydu. Türkiye Esed'e kendi iyiliği için tunusta başlayan hareketin kendisini de ilgilendirdiğini seçim olması için hazırlıklara o zamandan girmesi gerektiğini açıkça söyledi. Esed de söz verdi. Fakat tam tersini yaptı.

Arkadaşlar Suriye aslında bir İran'dır. Suriye İran rejiminin bir yansımasıdır. Baskıcı Suriye rejimi uzatmaları oynuyor. Yakında devrilecektir. İran muhalifleri de şu anda dikkatle suriye muhaliflerini izlemektedirler. Suriye'den sonra İran halkı da ciddi bir cesaret bulacaktır. Buna eminim.

Burada İran yönetiminin 2 seçeneği olacaktır. Ya demokratik halk seçimine gidecektir. Ya da esed gibi tüm halkın üzerine bomba yağdıracaktır.

Şüphesiz en doğrusunu Allah bilir. Allah milletimizi ve tüm müslüman kardeşlerimizi korusun.

BBNET
Geri