Düşürmezseniz Avrupa'da yer alamazsınız

Kodla Büyü

karinca_52

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Mesajlar
10,680
Ocak'ta TFF Başkanlığı'na aday olan ancak adaylıktan çekilen Kürşat Tüzmen çarpıcı açıklamalar yaptı! Fenerbahçe dahil 8 takımı küme düşüreceğini ancak Başbakan Erdoğan'ın kendisine "Adaylıktan çekil" mesajı gönderdiğini söyleyen Tüzmen, Platini ile yaptığı görüşmeyi de anlattı.

Ocak ayındaki TFF Genel Kurulu öncesi adaylığını açıklayan ancak sonrasında adaylıktan çekilen Eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'den şike sürecine ait çarpıcı açıklamalar geldi.

Tüzmen hem NTV Spor Radyo hem de Anadolu Ajansı'na gündem yaratacak açıklamalar yaptı.

Anadolu Ajansı'na UEFA Başkanı Michel Platini ile aralarında geçen konuşmayı aktaran Kürşad Tüzmen şunları söyledi: "Kendisiyle konuştum. Bana 'Takımları düşürmezseniz, Avrupa'da yer alamazsınız' dedi"

Tüzmen daha sonra NTV Spor Radyo'da yayınlanan 13 adlı programda Bülent Yüksel'in sorularını yanıtladı ve geniş çaplı açıklamalar yaptı.

TFF Başkan adaylığından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan gelen talep üzerine çekildiğini söyleyen Tüzmen, "Ben Fenerbahçe de dahil 8 takımı küme düşürecektim. Bu takımlar arasında kendi takımım olan Mersin İdman Yurdu da vardı. Benim kararlı olduğumu görünce adaylıktan çekilmemi istediler" dedi.

İşte Tüzmen'in açıklamları:

"Ben futbolcu değilim, futboldan da çok anlamam. Ama ben toplamayı, çıkarmayı, dış ticareti iyi bilirim. Bir de Mersin İY gibi bir takımı 2. Lig'den aldım Süper Lig'e getirdim. Herkes bunu biliyor. Futbolun içindeyim diyenlerde uzman körlüğü oluyor, dışarıdan bakan göz her zaman daha farklı şeyler görür."

"Ber Türk futbolunun ileriye gitmesi için formülü söyledim, onlar da anladılar... Baktılar ki ben operatör doktorum, kesip biçeceğim... 3 tane Süper Lig'den takım gidecekti, 5 tane Bank Asya'dan takım gidecekti. Süper Lig'den gidecek takımlar arasında benim takımım olan Mersin İdmanyurdu da var, Fenerbahçe de var. Şeriatın kestiği parmak acımaz diyen ve yapan bir insanım. Benim ne kadar kararlı olduğumu gördüklerinde 'Aman yapma, dur' diye sayın başbakandan dolaylı bir mesaj geldi."

(Kürşat Tüzmen Süper Lig'den düşürmeyi planladığı 3. takımı söylemekten kaçındı)

"Başbakanımız da Fenerbahçeli tabii, baktı ki düşüreceğim; istemedi. Sayın Başbakan futbolun içinden gelen biri. böyle birinin görüşü alınmadan Futbol Federasyonu'na aday olunur mu? Olunmaz. Ben de aradım kendisini. Adaylığımı açıklamadan önce gün boyu Başbakan'a ulaşmaya çalıştım ulaşamadım. Eskiden her telefonuma çıkardı, o gün ulaşamadım. Ardından Sayın Bakan Suat Kılıç'ı arayıp 'Ben yol yordam bilen insanım. Yol verdiğiniz biri var mı?' diye sordum o da da "Başbakan da biz de karışmıyoruz bu işe" diye yanıt verdi. Ben de bunun üzerine aday oldum. Ama akşam Genel merkez'den aradılar, Haluk İpek yanına çağırdı beni. Akşam saat 10.00'da gittim. Haluk İpek "Sayın Başbakan senin bu adaylığını istemiyor, niye böyle yapıyorsunuz diye bize de kızdı, haşladı" dedi. Ardından benı odadan çıkarıp bir kez daha Başbakan ile konuştu ve sonra gelip "Başbakan aday olmanı istemiyor" diye tekrarladı.

"Benim aday olmamı Ali Şen, bazı Beşiktaş kongre üyeleri ve Turgay Şeren istedi... Sonra kulüp başkanlarından haberler geldi aday ol diye.."

"Ben girersem bir olaya 1. olurum. Laf olsun diye girmem, girdim mi iddialı girerim ya da hiç girmem."

"Sayın Başbakanımız her halde benim Fenerbahçe'yi küme düşüreceğimi hissetmiş ki mesaj gönderdi."

"Türkiye'de herkesi memnun ederek iş yapamazsınız. Başbakanın her icraatı herkesi mutlu ediyor mu? Hayır. Ama çoğunluk mutlu oluyor. Ben istediklerimi yapsaydım da Türk sporu adına herkes mutlu olacaktı. Üzülenler de olacaktı elbette ama Türk sporu için iyi olacaktı. Çünkü baktım düşürmekten başka çare yoktu."

"Ben medya maymunluğuna meraklı değilim. Gündem olmak istedim mi olurum zaten. Ben bakanlığı da genel başkan yardımcılığını da kendi isteğimle bıraktım, millet orada sırada bekliyor o görevler için."

"UEFA ile yaptığım görüşlmeler sonucunda Türkiye'deki beklentiler ile UEFA'daki beklentilerin çok farklı olduğunu gördüm. Şimdi hepsi çarşaf oldu. Avrupa'da bizim olmamamız demek ne demek biliyor musunuz? Bu, Türk sporuna ihanettir. Şimdi bu sorumluluğu alanlar uğraşsın. Ben akşamları manevi açıdan rahatım, rahat uyuyorum. Ben görevimi yaptım. Görevini yapamayanlar ise düşünecekler, uyayamayacaklar.

"Bugün olsa yine aynı şeyleri yaparım. süper Lig'den 3, Bank Asya'dan 5 takım düşürülmezse UEFA bize kapıları kapatır. Ama eğer diplomatik ilişkiler sonucunda biz Avrupa'da oynamaya devam edersek de sözlerimi geri alır ve bu işi başaranların hepsini tebrik ederim."


http://www.ntvspor.net/haber/spor-toto- ... lamazsiniz
 
karinca_52' Alıntı:
"UEFA ile yaptığım görüşlmeler sonucunda Türkiye'deki beklentiler ile UEFA'daki beklentilerin çok farklı olduğunu gördüm. Şimdi hepsi çarşaf oldu. Avrupa'da bizim olmamamız demek ne demek biliyor musunuz? Bu, Türk sporuna ihanettir. Şimdi bu sorumluluğu alanlar uğraşsın. Ben akşamları manevi açıdan rahatım, rahat uyuyorum. Ben görevimi yaptım. Görevini yapamayanlar ise düşünecekler, uyayamayacaklar.
nasıl uyuyormuş gönül rahatlığıyla acaba. sonuçta yaptığı bişey yok. bunları farkedip başbakan istemedi diye geri çekilip yapmıyorsan vicdanın rahat O-LA-MAZ
 
Geri
Üst