Düşük not alan öğrenciler için ne yapıyorsunuz?

Kodla Büyü

mudamet

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Matematik Fen gibi ana derslerde 10 20 30 gibi düşük notlar göze batmıyor ama bizim bilişim gibi derslerde göze batıyor ve benim de çok içime sinmiyor açıkçası.
Ben de öyle bir sınav yaptım ki 1 alan da var 100 alan da. Bir şekilde 1 ile 100 arasındaki not dağılımını dengeli bir şekilde artırıp 40 ile 100 arasına çıkartayım diye düşündüm ve chatgpt ye sordum :). Bana şöyle (istatistikte illaki vardır herhalde yeri) garip bir formül çıkardı, denedim ve çok işime yaradı.
Belki birinin işine yarar ve başka da farklı bir fikri olan vardır, diye düşünerek paylaşmak istedim.

Ekli dosyalar

• IMG-20241119-WA0030.webp
    IMG-20241119-WA0030.webp
    203 KB · Görüntüleme: 456
100 alan varsa ellemeyin hocam. niye notları arttırıyorsunuz. madem arttıracaksınız niye sınav yapıyorsunuz.
keşke sınav yapmasak,
6 ana dersin dışında sınav olmamalı bence.
düşük alan öğrencileri kağıdın üzerine +şu kadar yazıp yükseltiyorum,
bir şeyden soruşturma geçireceksem "niçin öğrencinin notunu yükselttin" konusundan olsun bari.

99'u bile 100 yapmıyorum. Notu değiştireceksem neden sınav yapıyorum. Ösym, meb merkezi sınav yaparken puanı yüksek olmayana birşey yapıyor mu? Çocuk ve aile dersimi tınmazsa yapacak birşey yok. Performansı yüksek veririm eğer gerekirse olur biter.

Sonra neden dersimizin değeri yok demenin bir manası olduğunu düşünmüyorum.

Son düzenleme:
Ben lisede çalışıyorum. Herkes hakettiği notu alıyor. Sınavı düşük olan öğrenci eğer ilgi, alaka, derse katılım vb. noktalarda çabaları olan öğrenci ise notunu performans notuyla destekliyorum. Onun dışında yazılısı düşük, dersle ilgisi yok vb. olanlar aldığı notla kalıyor.

keşke sınav yapmasak,
6 ana dersin dışında sınav olmamalı bence.
düşük alan öğrencileri kağıdın üzerine +şu kadar yazıp yükseltiyorum,
bir şeyden soruşturma geçireceksem "niçin öğrencinin notunu yükselttin" konusundan olsun bari.
Bence ölçme-değerlendirme-sıralama tabanlı bir eğitim sistemi olmamalı.Klavye türleri q ve f klavyeyi öğrendi.
Fakat çocuk klavye ile bir şiir yazamıyor.f ve q klavyeyi biliyor diye klavyeye hakim diyemeyiz.Klasik sınavlar vs ile
çözülecek bir durum değil.Bir çocuk,klavye ve fareyi evinde de denerse öğrenir.Okula gelmeyip de evinde öğrenen
50 yaşından sonra telefon sanal klavyesini öğrenen var.Demek ki öğrenmeye iten bir şey var.Sınav korkusu ile
çocuğa bir şeyler öğretemezsiniz.sms ile birine bir ihtiyacımı anlatacam veya herhangi bir sosyal araçla.Burada
iyi ifade edebilmem için bir şeyleri bilmem gerektiğini anlıyorum o an.Olayın özü kendini ifade etmektir.1. öncelik kendimi ifade edebilmem için ne yapmalıyım?Kısaca,Aslında eğitimin özünde ihtiyacım var mı bilgiye?
ihtiyacım olmayan bir bilgiyi niye öğreneyim.illegal işler içinde dark web öğrenebilir veya herkes dark web diyor ne ola ki bu?
2.si demek ki merak duymak.Merakı yok bilgisayara.İlla öğreneceksin demek kediye konuşmayı öğretecem demek gibi.Temel
şeyler öğretilebilir belki.Fakat herkes yazılımcı,tasarımcı veya başka bir şey olmaz.Bizim çözemediğimiz şey bu iki şey.Neden
öğrensin,merakı var mı?zorla birini tutup 0 vermek eğitime ihanettir.

hocam sınav kağıdı resmi evrak niteliğinde, neden değişiklik yapma ihtiyacı hissediyorsunuz? Soru hazırlarken sabit hatanız mı var? neye dayanarak puanını değiştireceksiniz? Nacizane görüşüm sınav kağıdında hiçbir şekilde değişiklik yapmayınız. Performans notunu takdir ettiğiniz şekilde verin bence, sınav kağıdında değişiklik uygun değil.

Branşımızı öyle bir hale getirdiler ki, Türkçe, Matematik, Fen gibi derslerde sınıfın tamamı düşük alsa bile kimse umursamazken, bizde yarısı düşük not aldı diye eksikliği kendimizde görüp, hatayı kendimizde arıyoruz. nereden not versek de notlar yükselse diye uğraşıp duruyoruz.
yazık bize...

Ben bu öğretmen camiasına sınav yapmanin gerekçesini onun varlık sebebini bir turlu anlatamadim 20 yıldır. Not artırmak nedir . Bunu sadece ozguvensiz iş yapmayan yatan öğretmenler yapar .Sınav bir sonuçtur bir ciktidir . Seni sana gösterir sadece. Bunun güvenilir olması gerekir. Sen şimdi kronometreyi eline aldın ve düğmeye bastın çocuk koşmaya başladı bitiş noktasına gelince durdurdun. Ne çıktı sonuç bu çocuk yüz metreyi 13.67 saniye de koşuyor .şimdi bu sonucu oynamanın vatana millete çocuğa aileye ne faydası var. Peki sonuçla oynamadin . Faydası var mı . Evet sayisiz faydası var.

Son düzenleme:
Bencede sınav notuna hiç bir şekilde müdahale etmemelisiniz. Bu soruşturma sebebi bile olabilir. Neye göre arttırdınız???
ya sınavı tekrarlayın yada herkes notuna razı olsun

• Beğen
Tepkiler: omd
120 öğrencim var her sınıfta 80-100 arası beklediğim dersi dinleyen not tutan 10-15 arası öğrencim var. Bu öğrencilerim bile 40-60 aralığında not aldı. Bundan önceki bir konuda bu öğrencilerin pandemi 1. Sınıfları olduğunu söyledi ve gerçekten haklı. Çocukların okuduklarını muhakeme yetenekleri oldukça düşük. Sınav ortalamaları herhalde 50 civarında olsa gerek büyük kısmı düşük not aldı. Diğer derslerde özellikle fen Türkçe mat dersleri tam aksine yüksek mecbur kaldım bir nevi ve tekrar daha basit sınav yapma kararı aldım.

Çalışmaları için tavsiye de bulunuyorum. Yeteri kadar basit ve ip ucu veriyorum sınavlar için, biraz emek verilsin

Ben bu öğretmen camiasına sınav yapmanin gerekçesini onun varlık sebebini bir turlu anlatamadim 20 yıldır. Not artırmak nedir . Bunu sadece ozguvensiz iş yapmayan yatan öğretmenler yapar .Sınav bir sonuçtur bir ciktidir . Seni sana gösterir sadece. Bunun güvenilir olması gerekir. Sen şimdi kronometreyi eline aldın ve düğmeye bastın çocuk koşmaya başladı bitiş noktasına gelince durdurdun. Ne çıktı sonuç bu çocuk yüz metreyi 13.67 saniye de koşuyor .şimdi bu sonucu oynamanın vatana millete çocuğa aileye ne faydası var. Peki sonuçla oynamadin . Faydası var mı . Evet sayisiz faydası var.
Sayın özgüvenli, yatmayan, iş yapan öğretmenim; özel okulda da bu delikanlılığınız geçerli mi? Hiç çalıştınız mı? Allah düşürmesin.

Bir kaç yıldır 0 (sıfır) notunu eokula yazıyorum. Hiç bir veli 0 ne demek hocam diye gelmedi. 99'u 100 yapmıyorum. Kim ne hak ettiyse o. Aynı sınavdan bir öğrenci 100 alabiliyorsa ki alıyor, en azından bir suç varsa ortada tamamı bende değil. Adını yazana 5-10 puan verelim, herkesin puanını arttıralım. Bunlar -bence- yanlış yaklaşımlar. Eğer herkes çok düşük alıyorsa bir sorgulamak lazım. Ama yeni nesil böyle. Evet değiştirmek lazım. Zaten çocuk geçiyor diye not yükseltmem.

Ben yıllardır 100 puan + 2 tane de 10 puanlık bonus soru soruyorum, en azından bilenler ekstra puan alıyor. Kim ne puan alırsa e-okula giriyorum.

senelerdir hep 100 veriyorum. önce özel okullar düzeltilsin. benim öğrencilerimin suçu ne? babalarının parası olmaması mı?
not : çocuklarım özel okulda okudu...
Bir öğretmen olarak yanlışı örnek almak doğru değil sayın hocam. LGS ve TYT AYT de ortaya çıkıyor zaten özel okulların yaptıkları.

Ben yıllardır 100 puan + 2 tane de 10 puanlık bonus soru soruyorum, en azından bilenler ekstra puan alıyor. Kim ne puan alırsa e-okula giriyorum.
Hocam joker soru uygulamasını bende yaptım ama yüzbinlerce soru gelince vazgeçtim artık.hocam hepsini yaparsak kaç alıyoruz,hocam jokerleri yapmasak ne olur gibi bir sürü soruyla uğraştım durdum.Bunu bile anlamaktan acizler malesef.

hakettikleri notu vereceğim diyoru idare diyor ki veliyle ve bizimle papaz olursun bir öğretmenin hakkı değil midir öğrenciye hakettiği notu vermek?
özel okul konusunagelirsek evet yüksek puanlar alıyorlar ama deste disiplini de sağlayamıyorlar. Hiç bir şey öğrendikleri yok orda. Puan yükselince öğrencide bi laubalilik oluşuoyr bence gerek yok sizce var mı

BBNET
Geri