Dört Okula Görevlendirmee :(:(

Kodla Büyü

nefertari

Aktif Üye
Arkadaşlar dün sabah okul müdürümün bu kötü sürpriziyle karşılaştım, birbirinden uzak dört okula görevlendirmem var.
Kendi okulumda 6 saat, iki okulda 2şer, digerinde de 12 saat...
Ben istemiyorum görevlendirme felan, okul müdürüm bu durumu anlayabilcek biri değil.
Ne yapabilirim lütfen yardımcı olun :(

farklı bir eğitim bölgesi değilse müdürde sana başka ders vermeye gönlü yoksa galiba yapacak birşey yok intikam içinde okulunuzda ve diğer okullarda fazladan bir mouse bile tıklamayın

hocam gerçekten kötü bir durum, intikam şu durumumda düşüneceğim son şey gerçekten,
okulların birbirine olan uzaklıkları çok fazla, bunun birde kışını düşünemiyorum.
çaresiz hissediyorum kendimi, şube müdüründen sendika başkanından kimse bir kelam edemiyorlar bana.
okul müdürünün oluruna bağlıymış öyle diyorlar, bir öğretmen olarak bu kadar çaresiz bırakılmamalıyım :( :(

hocam bende 3 okula görevlendirildim. biri lise ikisi ortaokul. ve maaş karşılığım zor doldurdum denilebilir. Allahtan okullar evime yakın. hatta ikisi kadromun bulunduğu okuldan daha yakın. bizi bu hale getirenler Allahımdan bulsun. kendi okulumdada dersime girip çıkmayı düşünüyorum. madem okulda bizi tutmak için çaba göstermeyen idarecilerimiz var. gerisini kendileri düşünsünler.

hocam çok şanslısınız gerçekten, yakın olsa yine benim itirazım olmazdı. hem uzak okullar hem de dört okula birden dersim varrr

Resmen ağlama duvarı gibi hissettim forumu. Hafta başladığı gibi herkes derdini anlatıp çare bulmaya başladı. Seninkisi beni öldürdü desem yeridir. Al her hafta sevkini raporunu ucu onlara batsın. senin zaten ekdersin falan hikaye. hafta da 2 günlük rapor ayarlamaya çalış.

Allah yardımcın olsun hocam ne diyeyim bizi bu hale düşürenlerin iki yakaları bir araya gelmesin inşallah :verymad:

ben de 5 okula gitmiştim bi zamanlar.
sıkmayın canınızı.. ayrı günlerdeyse idare edersiniz

alideniz2000' Alıntı:
İKİNCİ BÖLÜM

Ders ve Ek Ders Görevi ile İlgili Hükümler

Aylık karşılığı ders görevi

MADDE 5- (1) Kapsama dâhil örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görevli;

a) Örgün ve yaygın eğitim kurumlarının müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcıları haftada 6 saat,

b) Okul öncesi ve sınıf öğretmenleri haftada 18 saat,

c) Genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenleri haftada 15 saat,

ç) Atölye ve laboratuvar öğretmenleri haftada 20 saat,

ders okutmakla yükümlüdürler. Bu yükümlülük öncelikle alanlarında, alanlarında ders bulunmayanlara ise ihtiyaç hâlinde ve istekleri üzerine alanları dışında ders görevi verilmek suretiyle yerine getirilir.

Kaynak meb:
http://mevzuat.meb.gov.tr/html/26378_0.html

Ek ders görevi

MADDE 6- (1) Kapsama dâhil örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görevli olup, aylık karşılığı ders görevini tamamlayan;

a) Müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarına haftada 6 saate,

b) Genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenlerine 6 saati zorunlu olmak üzere haftada 15 saate,

c) Atölye ve laboratuvar öğretmenlerine 20 saati zorunlu olmak üzere haftada 24 saate,

Yani 15 + 6 21 e kadar isterlerse ders verilebiliyor hocam.
İtiraz hakkım 21 den sonrası için oluyor, gerçekten zor durumdayım ve sabahtan beri mevzuatı inceliyorum.

"biraz da yasa ve yönetmelik bilmek, öğrenmek lazım." yorumunu yaparken biraz daha yapıcı olsaydınız keşke...

Mevzuata bende yeni baktım. Gerçekten bununla ilgili açık yok. Sadece siyasi irade etki edebilir. Birde rapor. Zaten bu yollar sizi hasta eder hocam :idea: :idea: (alınmayın. bizde dertliyiz ve boşvermeye çalışıyoruz.)

nefertari' Alıntı:
hocam çok şanslısınız gerçekten, yakın olsa yine benim itirazım olmazdı. hem uzak okullar hem de dört okula birden dersim varrr
hocam mesafeler cok fazla ise ve ulaşım sıkıntısı varsa milli eğitimden bununla ilgili talepte bulunun ki karşılamak zorunda haberiniz olsun.

Yapacağın 2 şey var,

Birincisi,

1.hafta :3 gün rapor
2.hafta :2 gün sevk
3.hafta: 1 gün sevk, 3 gün rapor
4.hafta: 1 gün sevk
5.hafta:2 gün sevk
6.hafta: 3 gün rapor
....
...

İlk dönemin sonuna doğru seni tek okula görevlendirmezlerse bende birşey bilmiyorum.

İkincisi,

Ortalığı ayağa kaldıracaksın, Mem müdürü ile görüşeceksin, gazetelerle iletişime geçeceksin, Bimere şikayet yazacaksın, velileri örgütleyeceksin(2-3 tane yeter).

Formatörlük sevdası arkadaşlarımız gerçi bunu da formatörsüzlüğe bağlayacaklar ama olsun.

Diyavol' Alıntı:
hocam mesafeler cok fazla ise ve ulaşım sıkıntısı varsa milli eğitimden bununla ilgili talepte bulunun ki karşılamak zorunda haberiniz olsun.

işte bunu bilmiyordum, araştıracağım hocam çok sağolun gerçekten..

alideniz2000' Alıntı:
amacım seni kırmak değil,
6 saat zorunlu dahil toplam 15 saat eder.
yazıyı yanlışokuyor ve yanlış yönlendiriliyorsun.
zorunluluğun 15 saat.
artı yukarda belirttiğim gibi görevlendirmeleri ilçe mem yapar, ilçe mem'e gidip, personel veya özlük işlerindeki şef ile sorunu
konuşarak kolayca çözebilirsin.
istemiyorum demen yeterli olacaktır.

hocam ya ben bu moralle çok olumsuz okuyorum, ya da siz çok olumlu bakıyorsunuz.
haftalık maaş karşılığım 15tir. ondan sonra 6 saate kadar ek ders verilebilir. geçen yıl seminerde dahi bunlar bizim konularımızdı.
ilçe mem müdürü ile konuştum zaten o da ayrı konu,bana yardımcı olmadı hiç birşekilde.

amip33' Alıntı:
Yapacağın 2 şey var,

Birincisi,

1.hafta :3 gün rapor
2.hafta :2 gün sevk
3.hafta: 1 gün sevk, 3 gün rapor
4.hafta: 1 gün sevk
5.hafta:2 gün sevk
6.hafta: 3 gün rapor
....
...

.

bunu düşünüyorum gerçekten, sağlam bir doktor bulmak lazım ona da :( işler ülkemde hep eş dost torpille oluyor bir daha anladım

21 saat kesindir. 15 maaş karşılığı 6 zorunlu ekders hocam 21 den sonra girmezsin ama senin durum vahim :( bu konuda anlayışlı olmalarını ummaktan başka resmi yol yok. sabır hocam sabır. ödül yakındır.

Sn hocam siz ve diğer 4 okula 5 okula gönderme zannımca yıldırma uygulamasıdır.Çünkü bir veya eğitim bölgesinde artı bir okulda ders saatlerini doldurmak normal sayılabilir kanunlar yönetmelikler kısaca her türlü mevzuat çalışanı mutsuz etmek için değil huzurlu seçkin bir ortam için yapılır illaki aleyhde yorumlamak için kullanılmaz aynen kıymetli meslektaşlarımın görev yetki ve sorumlulukları gibi. Kanaatimce yapmanız gereken durumu bir dilekçe ile amirinize veya bir üst amire iletmek ve açıkca bunun bir yıldırma olduğunu sonuç alınamayınca konuyla ilgili yıldırma davası açacağınızı belirtmeniz yeterli olacaktır.

2 saatlik dersi aynı okulda hangi öğretmene verse girer 6+12 al sana iki okul 18 saat ; zormu bu kadar insanları mutlu etmeye çalışmak.

nefertari' Alıntı:
Arkadaşlar dün sabah okul müdürümün bu kötü sürpriziyle karşılaştım, birbirinden uzak dört okula görevlendirmem var.
Kendi okulumda 6 saat, iki okulda 2şer, digerinde de 12 saat...
Ben istemiyorum görevlendirme felan, okul müdürüm bu durumu anlayabilcek biri değil.
Ne yapabilirim lütfen yardımcı olun :(

hocam mecburi en fazla zorunlu olarak kendi alanınızdan olmak şartıyla verilebilecek ders saati 21 saattir. sadece 1 saatini almak istemediğinize dair başvuruda bulunabilirsiniz. kendi alanınızdaki bu derslere girmek zorundasınız. görevli gittiğiniz okullarda nöbet görevi verilemez. arabanız varsa sorun değil. farklı farklı mekanlarda bulunmak içinizi ferahlatacaktır bence. ayrıca size verilen tamirat bakım onarım vb gibi hiç bir işi yapmak zorunda değilsiniz. bunun dışında yapacak bir şey yok.

haa.. birde il milli eğitime yada ilçe milli eğitime BİMER üzerinden başvurarak kadronuzun bulunduğu eğitim bölgesindeki okulların isimlerini isteyin. sadece aynı eğitim bölgesinde görev verebilirler. eğitim bölgesi dışına gitmek zorunda değilsiniz.

başka branş olsam giderim de, 4 okul demek 4 laboratuvar, 4 idare ekibi, bunun üstüne birde 10 larca bilgisayar demek... diyecek söz yok, sevk ve rapor işi mantıklı görünüyor.. bu arada 21 saate kadar okul ilçe il isterse verir... öğretmen hiçbir şey yapamaz... bir de eğitim bölgesi dışına veremezler onun dışında başka bir yol zor bulursunuz..

sözleşmeli çalıştığım bir dönem bende 4 okula gidiyordum ve araç bulunmuyordu. taksi parası verip okula gidiyordum. dolmuş tam dolmadığında eksiklerin parasını bile ödedim 1 kez derse yetişmek için. Kolay değil ama hizmet bölgesi içindeyse 21 saate kadar verebilirler. zaten 30 saat olsa daha iyi olurdu yol paranız çıkardı bari. şimdi cepten yiyeceksiniz birde. Allah kolaylık versin.

Formatörlük olmasın, formatörlüğe karşıyız, ders istiyoruz diyenlere anlatın hocam. (Benim 12 saat dersim var, 3-4 saat daha ders ayarlar idare, sorunum yok, formatör de olmuyorum ama formatörlüğe kesinlikle karşı değilim.)

ya hocam bağırın çaığırın maalesefff benim ülkemde bu işler böyle işliyo. şikayet yazılarını yazın... gözlerini korkutun özellikle de müdürün siz onu dışarda bi ziyaret edin derm ben...

BBNET
Geri