cs3 te butona link verme

Kodla Büyü

forevertogether

Site Gezgini
Arkadaşlar Flashta actionscript 3.0 kullanarak 1.sahneye eklemiş olduğum butonun tıklanınca 2.sahneye gitmesini yapadım bi türlü Ac2 de kolaydı ama ac3 te yapamadım.Yardım ederseniz duacı olurum.Teşekkürler..

valla hocam 2 dediğin gibi kolay da 3 de butonlara felan direk kod yazılamıyor sanırım,

bir bile cikar insallah, bende merka ettim.

Önce butonu oluşturuyoruz ve özelliklerden bir ad tanımlıyoruz. Ben butona "buton1_btn" ismini verdim. Sonra yeni bir layer oluşturup AS panelini açıyoruz.

//filmi duruduruyoruz
this.stop();
//fonksiyonumuzu oluşturuyoruz
function git (event:MouseEvent) :void {
this.gotoAndStop(2);
}

//butona olay dinleyici ekliyoruz. Hocam CLICK yerine DOWN vb. de kullanabilrisinz.
buton1_btn.addEventListener(MouseEvent.CLICK, git);

Öncelikle çok teşekkürler Semantic hocam.
Ben butonuma isim verdim yeni bir katman açtım ve burda verdiğiniz kodları aynen aldım ve sadece buton ismini değiştirdim.Animasyonlarım çalışıyor butona tıklayıncaya kadar hiç bir uyarı vermedi,butona tıklayınca şu uyarıyı veriyor
TypeError: Error #1006: gotoAndstop is not a function.
at Ads_fla::MainTimeline/git()
Acaba nereyi gözden kaçırıyor olabilirim.
Yardımcı olmanız temennisiyle kolay gelsin...

gotoAndstop şeklinde yazdıysanız hata alırsınız. Doğrusu gotoAndStop olacak. ActionScript küçük büyük harf duyarlı bir dildir.

Evet hocam this i kaldırınca hata vermedi ama 2.sahneye gitmiyor,2. frame gidip duruyor.() içini değitirem lazım sanırım..

gotoAndStop("sahne_adi",2);
yada
gotoAndStop(2,"sahne_adi"); tam emin degilim dene artık

gotoAndPlay(1, "Scene 2");
şeklinde kullanabilirsiniz. Sanırım sorunuz eksik anlaşıldı. Denedim bu haliyle oluyor.

Teşekkürler arkadaşlar.
Evet ben sabahtan beri sahnenin adıyla oynuyorum,yerlerini değiştirmek aklıma gelmemişti.

kodu tam yazayım lazım olanlar için:
stop();
function git (event:MouseEvent) :void {
gotoAndPlay(1,"Sahne 2");
}
giris.addEventListener(MouseEvent.CLICK, git);

Yardımcı olan arkadaşlarında rabbim işlerinde kolaylık versin...Çok sağolun.

BBNET
Geri