CS3 FLASH ?

Kodla Büyü

chernobil

Aktif Üye
merhaba arkadaslar..bir sorunum war dosyayı yolluyorum... Bana Maskeleme var gibi geliyor.. benim şimdilik istedigim butonların üstüne geldiginde renkler geliyor örnegin : Hakkımızda butonun üstüne gelince yeşile benzer bi renk geliyor .. ben o renkleri nasıl kendi istedigim renk e çevirebilirim ?? ... bin türlü yöntem denedim ...Rica etsem yardım edicek arkadaslar da önce bi kontrol edip sonra cevap yazsınlar yani fareyi butonun üstüne getirince gelen rengi degiştirdikten sonra cevap yazsınlar öbür türlü çok zorlanıyorum kafayı yicem :? yani net kesin çözüm'ü bekliyorum ?..yardımcı olursanız sevinirim

hocam yarım saate kadar uğraştım bir türlü bulamadım animasyonu buluyorum ama renk değişimini nasıl yapıyor anlamadım. gerçi ilk layerdeki key framelerdeki renk kodları ile alakalı olabilir. sen bunu konuya bir de www.flashokulu.com sitesine sor.

valla hocam cok karısık bişe bana maskeleme war gibi geldi ama neyse saol genede ugrastıgın için....

hocam bu verdigin siteye dosyayı ben nasıl göndercem ?

hocam hc ugrasmayın bence amara( flash builder) programını bulun bır sekılde orda ıstemedıgınız kadar anımasyon uygulayabılır ıstedıgınız turde buton ve menu ınsa edebılırsınız

arkadaşım gönderdiğin menü flash 6 da yapıldığı için cs3 lerde düzenlenemiyor.Renkler kod yazılarak düzenlenmiş.Dikkat edersen action bölümünde RGB kodları var.Kolay gelsin

myColor.setRGB(6527644);

hocam şu tarz kodlar mı ? ordaki rakamları degistirdigim zaman hata veriyor hocam olmuyor siz dosyayı indirip deneseniz ?

hocam herhangi bir butonu çift tıklayın( yazısını değil yanlız, arkaplanda kalan buton kısmı ya da başındaki yeşil oku), sonra timeline da, Layer 2 adlı layerın hit bölümünde aradığınızı bulacaksınız.

[/img]

koala12' Alıntı:
hocam herhangi bir butonu çift tıklayın( yazısını değil yanlız, arkaplanda kalan buton kısmı ya da başındaki yeşil oku), sonra timeline da, Layer 2 adlı layerın hit bölümünde aradığınızı bulacaksınız.

[/img]

yok hocam öyle görünüyor ama olmuyor... siz yapın hocam en son deneyin bakın o butonun içine gelen renk degişirse ondan sonra bana söyleyin cok karısık göründügü gibi degil..

evet az önce söylediklerim faydasızmış. denememiştim kusura bakmayın.

ama bir yolunu buldum. Normal bir yol değil belki ama kullanmak amaçlı istiyorsan yazayım ki işine yarasın:

Aynı yerde Layer 1 - Over kısmına gelince tam Hakkınızda yazısının ı harfinin oralarda bi yerde (nasıl anlatacağımı bilemedim bir an için) içinde + olan küçük bir yuvarlak çıkıyor. Onu seçip Tint ile dilediğin renge getirebiliyorsun.

Ama kullanmak değil de öğrenmek için sorduysan bu işin peşini bırakmayacağım araştırmaya devam edeceğim. Bulursam yazarım. Bir de bu animasyon biraz sadeleştirilmiş gibi geldi bana tamamı varsa onu gönderebilir misin?

ya da logo adlı nesneyi ve main adlı frame i bulamadım bir türlü. Eğer bulan varsa tarif edebili mi?

chernobil' Alıntı:
myColor.setRGB(6527644);

hocam şu tarz kodlar mı ? ordaki rakamları degistirdigim zaman hata veriyor hocam olmuyor siz dosyayı indirip deneseniz ?

Aslında onların olması lazım. Ben değiştirdiğimde hata vermedi ama sonuç da vermedi. kendim o kodları başka bir yerde denedim oldu ama burada bir bit yeniği var.

Şurda anlatmış:
http://www.adobe.com/support/flash/...pt_dictionary/actionscript_dictionary145.html

chernobil' Alıntı:
myColor.setRGB(6527644);

Aslında onların olması lazım. Ben değiştirdiğimde hata vermedi ama sonuç da vermedi. kendim o kodları başka bir yerde denedim oldu ama burada bir bit yeniği var.

koala12' Alıntı:
evet az önce söylediklerim faydasızmış. denememiştim kusura bakmayın.

ama bir yolunu buldum. Normal bir yol değil belki ama kullanmak amaçlı istiyorsan yazayım ki işine yarasın:

Aynı yerde Layer 1 - Over kısmına gelince tam Hakkınızda yazısının ı harfinin oralarda bi yerde (nasıl anlatacağımı bilemedim bir an için) içinde + olan küçük bir yuvarlak çıkıyor. Onu seçip Tint ile dilediğin renge getirebiliyorsun.

Ama kullanmak değil de öğrenmek için sorduysan bu işin peşini bırakmayacağım araştırmaya devam edeceğim. Bulursam yazarım. Bir de bu animasyon biraz sadeleştirilmiş gibi geldi bana tamamı varsa onu gönderebilir misin?

Hocam butonların orjinalli : www.paragaranti.com 'da ordan programla aldım

chernobil' Alıntı:
valla hocam cok karısık bişe bana maskeleme war gibi geldi ama neyse saol genede ugrastıgın için....

hocam bu verdigin siteye dosyayı ben nasıl göndercem ?
hocam üye olduktan sonra gelen denetim masası simgesine tıkla. açılan pencerede dosyalar simgesine tıkla. dosyanın yolunu göster ve yükle. daha sonra uygun başlık altında yeni konu aç. dosya ekle butınuna bas. gelen pencerenin sol altındaki sadece bana ait dosyaları listele komutunu ver mesaja eklenti yap komutunu ver mesajını yaz ve gönder.[/b]

çünkü flash 6 da bu RGB kodları çalışıyordu.cs3 ile artık bunlar kaldırılmş.bence hocam sıfırdan siz yapın.

BBNET
Geri