Crealiyt K1C Extruder Flament Tıkanması

Kodla Büyü

Akyürekli

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar. Bir kaç gündür creality k1C yazıcımızdan çıktı alamıyorum. Sürekli Extruder tkanması oluyor. ilk başta düzgün yazmaya başlıyor sonra flamenti içinde kıvırıyor ve ilerletemiyor. flament alttan çıkamıyor fakat yazıcı çalışmaya devam ediyor. Flament akmadığı için boşlukta yazıyor. Belki 7 - 8 sefer açtım temizledim. flament değiştirdim, yine olmadı. çözüm fikri olan var mı.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2025-05-15 at 09.08.04 (1).webp
    WhatsApp Image 2025-05-15 at 09.08.04 (1).webp
    110.1 KB · Görüntüleme: 140
  • WhatsApp Image 2025-05-15 at 09.08.04.webp
    WhatsApp Image 2025-05-15 at 09.08.04.webp
    42.5 KB · Görüntüleme: 124
Hocam bizde Zaxe var filamentin eridiği yerde içinden filament geçirdiğiniz plastik yuva gibi bir plastik vardı o erimiş veya zarar görmüş olabilir nozle ucunu çıkarıp oraya bakmanızda fayda olabilir

Aynı sorunu ben de yaşıyorum. Her çıktı aldıktan sonra filamenti çıkarıp extruder ı temizlemek gerekiyor sanırım.

bende her çıktı almak istediğimde filament kendi makarasında sıkışıyor. bu nedenle baskı da filamanet ilerletilemediği için sorun oluyor. creality nin gönderdiği filament sarımında mı bir problem var bilmiyorum.

bende her çıktı almak istediğimde filament kendi makarasında sıkışıyor. bu nedenle baskı da filamanet ilerletilemediği için sorun oluyor. creality nin gönderdiği filament sarımında mı bir problem var bilmiyorum.
Başka marka flamentlede denedim yine tıkanma oluyor. Tasarımda sıkıntı var bence.

Temizleyincede düzelmiyor. 15 -20 dk kadar sürüyor sonra tekrar tıkanıyor.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2025-05-15 at 12.43.08.webp
    WhatsApp Image 2025-05-15 at 12.43.08.webp
    66.6 KB · Görüntüleme: 102
Arkadaşlar aynı sorunu yaşıyordum. sıcaklık değerini 210 derece yaptım ve tüm kapaklar açık şekilde yazdırdım tıkanma olmadı. ben böyle çözdüm.

filament makarası filament girişinin altında kalıyor. Eski 3d yazıcımda makara en üstteydi filament girişi altta kalıyordu ve problem olmuıyordu. Ama k1c de baskı alırken filament kendi içinde sıkışıp kalıyor ve baskı için filament giremiyor yazıcıya. ilk defa böyle bir problem yaşıyorum. sürekli başındayım sıkışma olunca makaradan elle açmaya çalışıyorum.
Başka marka flamentlede denedim yine tıkanma oluyor. Tasarımda sıkıntı var bence.

filament makarası filament girişinin altında kalıyor. Eski 3d yazıcımda makara en üstteydi filament girişi altta kalıyordu ve problem olmuıyordu. Ama k1c de baskı alırken filament kendi içinde sıkışıp kalıyor ve baskı için filament giremiyor yazıcıya. ilk defa böyle bir problem yaşıyorum. sürekli başındayım sıkışma olunca makaradan elle açmaya çalışıyorum.
Evet hocam o sorun da oluyor bazen ama bu başka bir problem.

Şimdi işaretlediğim yerdeki vidaları gevşeterek dişliyi biraz yükselttim. Sanki flamentin çıkış deliği ile aynı hizada değiller gibiydi. Yeni flamentte taktım ve bir baskı gönderdim. sorunsuz yazarsa yarın yazarım buraya.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2025-05-15 at 12.43.08.webp
    WhatsApp Image 2025-05-15 at 12.43.08.webp
    68 KB · Görüntüleme: 78
Mevcut tabloyu görünce üzülüyorum arkadaşlar. Bir çok arkadaş benzer sorundan şikayet ediyor. Bir yerlerde demekki sorun var ve bu sorun ortak bence. Filament sarımları ile ilgili sorunlar yer yer görüyorum internette sadece crealty ile ilgili değil. Filament sarımlarında sorun oldumu yazıcı sıkışma kaynaklı filamenti çekemez sonrasında beklenmedik durumlar olabilir.
Ayrıca Bu yazıcılar çok hızlı yazıcı normal flament kullanacaksanız öncelikle ona uyumlu hız seçin. hyper pla ların akışkanlığı normal olanlara göre daha iyi . demo olan crealty nin hyper pla serisi. Tabi burada bu tıkanma sorunu neden oluyor onu çözmek gerek. filamenti süren dişlilerle ilgili bir durum da olabilir bu.

Benzer bir sorunu anycubic ile yaşadık sürekli tıkanıyor Extruder temizleyip kullanınca bir süre çalışıyor sonra tıkırtı başlayıp çalışmıyordu .Sonrasında nuzzle girişinde filament artığı kaldığını fark ettik flamente hafif hafif sürtüyor ama nedense erimiyordu. Çözüm için nozzle 220 derecede iken bir tel ile iterek Atıkların erimesini sağladık. Nozzle kaynaklı oluyor genelde tıkanmalar.

Crealty nin son bir yıl içinde ürettiği bu ve benzeri sistemlerde extruder sorunu var. Kuzenim ender3 v3 se aldı benzer sorunlar yaşadı.
Nozzle değiştirilir, temizlenir evet bunlar çözüm ama yenisini taktık aynı şey oluyorsa içeride extruderda sorun var diye düşündürüyor bana.

BBNET
Geri