creality k1c yazıcı stl to gcode yapımı

Kodla Büyü

emrahsahan

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar crealty k1c yazıcı için bir tasarım yaptık bunu stl olarak kaydettik ama dilimleme yapılması gerekiyor. PC creality print uygulamasını çalıştırmıyor OpenGL sürümü düşük grafik kartı yetersiz geldi. Diğer pcler de pardus. Gcode a nasıl çevirme yapabilirim?

Orca Slicer, Cura gibi alternatif dilimleyicileri kullanarak ya da online slicer diye aratıp, çıkan sitelerden biri üzerinden online olarak dilimleyebilirsiniz. Bu yöntemi ben kullanmadım ama aramalarımda bayağı bir seçenek çıkıyor.

Arkadaşlar crealty k1c yazıcı için bir tasarım yaptık bunu stl olarak kaydettik ama dilimleme yapılması gerekiyor. PC creality print uygulamasını çalıştırmıyor OpenGL sürümü düşük grafik kartı yetersiz geldi. Diğer pcler de pardus. Gcode a nasıl çevirme yapabilirim?
2 PCde Grafik sürücüsünü sitesinden indirip kurarak çözmüştüm.

hocam aşağıdaki sitede indirebilrsiniz pardus için crality print i

Hocam hallettim direk pardustan çalışıyor portable. Çok teşekkür ederim. Ayarlardan takılı olan filamentin türünü ve modelini mi seçeceğiz ? Ender-pla+ takılı yazıcıda. Cahillik başa bela ilk defa kullanacağım :)

Üzerinde isim yazan anahtarlık bastım ama harflerde baya sıkıntı var. 5 cm uzunluğunda.Filament türü : Ender PLA+. Yanlış birşey yapmış olabilir miyim?

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2026-02-25 at 09.56.44.webp
    WhatsApp Image 2026-02-25 at 09.56.44.webp
    102.5 KB · Görüntüleme: 27
Flament ayarlarınızda sorun var görünüyor. Akışla ilgili probleminiz var gibi.
Ender PLA+ ların maksimum yazdırma hızı 100 mm/s olduğundan eğer doğru filamenti ya da yazdırma hızını ayarlamazsanız dilimleyici daha yüksek hızda basacak şekilde dilimlemeyi gerçekleştirecektir. Yeni olduğunuzdan öncelikle creality print programının kullanımını anlatan videoları izleyip, ayarlarını iyice öğrenirseniz bu tür sıkıntılar yaşamazsınız. Bendeki hız ayarları aşağıdaki gibi, ayrıca filamentin yazdırma sıcaklığını da 210 olarak ayarlamanız iyi olur, varsayılan 220 derece ki bence PLA için biraz fazla.

Ekli dosyalar

• ayarlar.webp
    ayarlar.webp
    29.9 KB · Görüntüleme: 16
ilksms
Geri