Creality 3D Yazıcı Sensör kablosu nereye takılacak

Kodla Büyü

HKN58

Aktif Üye
Arkadaşlar merhabalar noozle
IMG_20251218_133002.webp
değiştirirken sıcaklık sensörünün bu iki adet kablosu çıktı çok da hassasmış sanırım tekrar nereye takacağımı bilmiyorum muhtemelen bir yere lehimlenecek ama nereye Fikri olan var mı

hocam birinci resimde gösterdiğim yerden çıkmış gibi görünüyor, olması gereken şeklini de gönderdim, ben de yeni değiştirmiştim

Ekli dosyalar

• a.webp
    a.webp
    62.9 KB · Görüntüleme: 70
  • WhatsApp Image 2025-12-18 at 14.25.03.webp
    WhatsApp Image 2025-12-18 at 14.25.03.webp
    18.3 KB · Görüntüleme: 72
kabloların ucunda olması gereken gri silindir parça sizin hotend üzerinde kalmış hocam, kırmızıyla işaretlediğim parça o, içine lehim falan olur mu bilemiyorum, hotendi söküp bir bakın isterseniz, kabloların diğer ucu zaten arkada soketle takılıdır.

kabloların ucunda olması gereken gri silindir parça sizin hotend üzerinde kalmış hocam, kırmızıyla işaretlediğim parça o, içine lehim falan olur mu bilemiyorum, hotendi söküp bir bakın isterseniz, kabloların diğer ucu zaten arkada soketle takılıdır.
teşekkür ederim hocam, kablolar oraya pek takılabilecek gibi durmuyor en iyisi yenisini alayım

o parça hotend termistörü diye geçiyor yanılmıyorsam. Bende de sizdekine benzer bir kopma sorunu yaşamıştım. Linkteki parçayı alıp takınca düzeldi. hotendi komple almaya göre çok daha ucuz (ben 100 tl gibi bir fiyata almıştım). Bizim okuldaki creality cr200b modeliydi sizde kendi modelinize göre bulup alabilirsiniz. Söküp takma işlemleri için yazıcınıza uygun videoları izleyerek dikkatli değiştirin, parçalar biraz hassas. Sorun termistör kaynaklıysa düzelecektir.

hotend termistör.webp

ilksms
Geri