Connect - Fiorino hangisini tercih edersiniz?

Kodla Büyü

supervisor_52

Site Gezgini
merhaba
connect + ları
* bagajı yeterli
* parçası ucuz (diyorlar)
* yerli üretim ( türkiyede montaj sanırım)

- leri
* şehir içi 27 kuruş şehir dışı 35 kuruş yakıyor(+ mı - mi emin değilim)

fiorino
+ları
yerli üretim
parçası ucuz diyorlar
şehir içi 25 kuruş şehir dışı 20 kuruş yakıyormuş

- leri
bagajı küçük

*** FİORİNOSU OLANLAR VEYA BAKANLAR BİNENLER BAGAJA BEBEK ARABASI VE BÜYÜK BOY 2 BAVUL SIĞDIRABİLİRMİYİM *** BAGAJ HACMİ NEDİR? BİLGİ VERİR MİSİNİZ?

connect, acemi olduklarına kesin kanaat getirdiğim kişilerin sahip olduğu bir araba :) ne zaman bir connect görsem mutlaka hata yapıyor veya bir kuralı es geçiyor... bu yüzden arabanın arkasına takıldığında son sürat kaçıyorum :mrgreen: (gerçi benim son süratim 50 ya o da başka bir konu :))

Fiorino
Bebek arabasını katlarsan sığdırırsın bavuları da enine koyarsan yerleştirirsin.
Yukarıya doğru tavana kadar bağaj ama gerçekten küçük, bagaj ile arka kapı arası çok az mesafe bırakılmış.
Tipini ve gidişini beğendim. Yakıt konusunda da çok cimri multijet 1.3 motor dizel.
70 beygir ve 90 beygir olanları var. Ayrıca paket olarakta iki paket var birisi full diye geçiyor. Start stop bluetot filan var. Direksiyonu hidrolik ama bana biraz ağır geldi belkide elektirikli direksiyona alıştığımdan.
İhtiyacınıza göre bakın eğer ihtiyacınız böyle bir araç ise bence güzel. :)

NOT: Bu araçlar her sene muayene edilmez zorundalar. Bu beni bu araçtan uzaklaştırmıştı. :)

Connect kullandım 3-4 tane aldım sattım; bildiğimi yazayım...

+ Ekmek peynir gibi her zaman satılır
+ Çok yakar, az kaçar ( 120 den sonra sallar )
+ 75 lik çok yakar, 90 lık idealdir. 110 luk tadından yenmez....
+ 3 kapılılardan uzak dur ( piyasası yok )
+ parça yerli ve ucuz..
+ Bagajı abartılı geniş
+ vergisi yüksek + yıllık fenni muayane + sigortasıda yüksektir.

----------------------

Örneğin 2010 modelin yıllık masrafı:

840 tl vergi
400 tl sigorta
150 tl fenni muayene

........................

benzin + bakım + yağı + suyu + cabası...

=====================

kardeş ben connect aldım. 90 lıklarından. mazda 3 vardı bende. baktım hiçbir bagaj yetmiyor ben de gittim connect aldım.

bilgi vereyim. 2009 standat donanım 5 kapılı benimkisi. şehir içi 8 litreye dayanıyor tüketim. genelde eşim kullanıyor. bayan kıllanımı için ideal. debriyajsız kalkıyor araba. şehirler arası 105 le gitti 6.2 yakıyor. ben nemo alacaktım, çok küçük geldi bana debriyaja basarken ayağım sıkışıyordu.
onşarın bagajları sandığın kadar büyük değil. bu arabalarda doblo kedi falan en büyük bagaj sanırım connectlarde. çok seri bir araba ve güçlü.

vergisi .ok değil. 100 lira fakan farkeder otomobile oranla. yaş kritrlerine dikkat edersen.
satışı kolay diyolar daha görmedim. ama kolay satıkacağını düşünüyorum.
bagajı çok geniş.
yakıtı emsallerine göre birazz fazla olabilr.

alırssan 90 lıklarına bak. onlar çok tutuluyor. yedek parçası falan ucuz. geçen netten komple bakım setini 7 litre castrol+polen+yağ+mazot+hava filtresini 125 e aldım :)

bu arada 37 binde 2009 modeli 23500 e aldım. fiyat açısından kıyaslama yapmak istersen.

fiorinom var.
Bagaj da connect
Estetik olarak fiorino
yakıtta fiorino.
parça fiyatları eşit sayılır.
vergileri aynı
Bebek araban çok hantal değilse sığar

ikisinide kullandım fiorino sesli pişman olursun uzun yolda kamyonda gibi hissedersin connect te fazla yakar sana tavsiyem git partner tepee yada caddy al hocam

connect bagaj geniş olabilir ama emsallerine göre özellikle ön bölüm dar connect kullandım cadyy kullandım partner kullandım sana tavsiyem fiyat olarak yakıt olarak partner tereddüt etme

kardeş caddy partner connecte göre pahalı araçlardır. ben 2009 konnecte 23500 verdim aynı kmde aynı model caddy 33500 hesabını ona göre yap. cebinde paran çoksa tabi caddy al. sonra da tepe al

Değerli meslektaşlarım verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ediyorum. Verdiğiniz bilgiler aydınlatıcı oldu. Şimdi connect partner arsında kaldım ama yazın köy yayla yolunda kullanacağım o durumda connect tercih etmeliyim diye düşünüyorum. Connect ler köy yoluna daha dayanıklı olur gibi geliyor bana sonuçta Transit deneyimi var Ford da. Bir de kö yolunda arıza yapma olasılığı partnerde daha yüksek midir?

bagaj istiyorsanız ben size station wagon sınıf otomobil öneririm. Böylece vergiden fenni muayaneden de zarar etmezsiniz. Hem otomobil sınıfı bence daha iyi durur.

2009 danberi fiorino kullanıyorum. o kadar çok eşya taşıyorum ki çocuklular normal bir arabaya sığmayı nasıl beceriyorlar artık anlayamıyorum. tüm yazı geçirecek eşyalar arabalar, oyuncaklar hepsini sığdırıyorum. bagajda sıkıntı yaşamadım kısaca. pahalı bir parça değil zaten ama bilye sorunu yaşadım bir kaç kez değiştirdim fiorinoların sıkıntısı diyebilirim.

partner şuan aktif olarak kullanıyorum ona yaptığım eziyet baska araç dayanamaz köy yolunda korkma iç biş olmaz ben sene de 4-5 defa köy yapıyom köy harbi köy ama yolu olan bi köy değil tercih senin arkadaşım 29000tl sıfır bulursun tepee baz model oda iihtiyacını ggörür şuan tepee 23-24 kuruş şehhir içi yakıyo alacağın araç şimdiden hayırlı olsun tavsiyem partner sana arkadaşım dolusunuda almana gerek bi işe yaramaz abs çift hava yastığı kilima gersi hiikaye

Parner hakkında bende çok olumlu yorumlar duydum bir arkadaşın var çok memnunum diyordu.

bende fiorino var. çok memnunum. bu araçların (hafif ticarilerin) tek dezavantajı bir muayene fazladan olması. o da senelik 150 TL. bence değer. fiorinoyu sadece vw caddy almak için satarım.

BBNET
Geri