Comnet dükkanı kapatmış.

Kodla Büyü
Az önce hem ödeme yaptığım bankama (Garanti Bankası) hem de comnet'e e posta gönderdim. Sonuca göre yada pazartesi günü tüketici hakem heyetine başvuru yapacağım.

Garanti bankası inceleniyor bu süreçte kart borcunuzu ödeyin diye bilgilendirme yaptı. Ziraat bankası herhangi bir bilgilendirme yapmadı ne durumda o da belirsiz. Ücret iadesi alan oldu mu?

Muhasebe birimine eposta göndermiştim. Gelen cevabı iletiyorum arkadaşlar.

Değerli Abonemiz,

11.12.2024 tarihinde başlayan iade sürecimiz devam etmektedir.

Bu süreç, bankalar tarafından belirlenen prosedürler gereği her bir işlem için ayrı ayrı açıklama ve delil sunulmasını zorunlu kılan manuel bir form doldurma yöntemiyle yürütülmektedir. Bu durum, sürecin öngörülenden daha uzun sürmesine sebep olmaktadır.

Ayrıca, hizmetten yararlanılan günlerin iadesi veya yapılmayan ödemelerin talep edilmesi gibi haksız taleplerin değerlendirilmesi ve bu taleplerin hukuk birimimiz tarafından incelenmesi, süreci daha da karmaşık hale getirmekte ve uzatmaktadır.

İade ekibimiz, sürecin en hızlı şekilde tamamlanabilmesi için büyük bir titizlikle çalışmaya devam etmektedir. Hak ettiğiniz iadenizin en kısa sürede tamamlanması için tüm gayretimizle yanınızda olduğumuzu bilmenizi isteriz.

Gösterdiğiniz anlayış ve sabır için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla,
Comnet

Muhasebe birimine eposta göndermiştim. Gelen cevabı iletiyorum arkadaşlar.

Değerli Abonemiz,

11.12.2024 tarihinde başlayan iade sürecimiz devam etmektedir.

Bu süreç, bankalar tarafından belirlenen prosedürler gereği her bir işlem için ayrı ayrı açıklama ve delil sunulmasını zorunlu kılan manuel bir form doldurma yöntemiyle yürütülmektedir. Bu durum, sürecin öngörülenden daha uzun sürmesine sebep olmaktadır.

Ayrıca, hizmetten yararlanılan günlerin iadesi veya yapılmayan ödemelerin talep edilmesi gibi haksız taleplerin değerlendirilmesi ve bu taleplerin hukuk birimimiz tarafından incelenmesi, süreci daha da karmaşık hale getirmekte ve uzatmaktadır.

İade ekibimiz, sürecin en hızlı şekilde tamamlanabilmesi için büyük bir titizlikle çalışmaya devam etmektedir. Hak ettiğiniz iadenizin en kısa sürede tamamlanması için tüm gayretimizle yanınızda olduğumuzu bilmenizi isteriz.

Gösterdiğiniz anlayış ve sabır için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla,
Comnet
bu mesaj zaten comnet uygulamasına girdiğinizde duyuru kısmında 1 aydır yer almakta.

Ziraat bankası aradı Comnet kalan 37 günü modem kirası diye yazı göndermiş geriye 77 tl iade etmiş.Bankadan arayan görevli isterseniz tüketici heyetine gidebilirsiniz bize verilen dönüt böyle genelde böyle yapıyorlar dedi. Onun harici 37 gün devam ederken Garanti kartımdan 6 aylık ödedim garanti inceleme devam ediyor diye mesaj gönderdi başka herhangi bir bilgi yok

Son düzenleme:
Ben odeme yaptıktan bir saat sonra commnet kapatti haberi geldi .bankayi aradım itiraz ettim geri yatmadı . Provizyondaki parayı nasıl iade etmezler bana

Türknete geçmemiz en azından iyi oldu.İki ay ücret almadılar diğer türlü tam zarar edecektik.
Türk net indirim kod OWH47YK11DXV

comnet üyelikten de çıkarmış beni. Online işlemlere girebiliyordum, şimdi oraya da giremiyorum. Ödediğim faturalara bakacaktım. Paraları alıp yok oldu adamlar.

Tüketici hakem heyetine yaptığım başvuru sonuçlandı.

1-Başvuru sahibinin talebinin KABULÜNE;
2- Tüketiciden haksız olarak al|nan toplam 3458 TL. nin şikayet edilen tarafıiıdan tüketiciye iade edilmesine
3-1ş bu kararın yerine getirilmemesi halinde, 6502 sayı|ı Kanun'un 70 inci maddesinin 2 inci fıkrası uyarınca iş bu kararın, lcra ve lflasKanunu'nun ilamların yerine getirilmesi hakkındaki hükümlere göre yerine getirileceğine;
4- .211066042 . Vergi Kimlik Numaralı, karşı taraf ..coMNET BiLGi iLETi§iM TEKNoLoJiLER| rİcnnır ANoNiM ŞiRKET| 6502 SayılıKanunun 70. Maddesinin 7. Fıkrası uyarınca, şikayet dosyası için yapılan 90,00tl tebligat ücretinin şikayet edilen tarafından ödenmesine,şikayet edilenden işbu 90,00 tl'nin 6183 Sayılı Yasa uyarınca tahsili için karar örneğinin şikayet edilenin bulunduğu yerdeki Defterdar|ıkMuhasebe Müdürlüğüne tebliğine,
5-6502 sayılı Kanun'un 70 inci maddesinin 3 inci fıkrası uyarınca, tarafların tüketici hakem heyetinin kararına karşı tebliğ tarihindenitibaren (İKl HAFTA) içinde tüketici hakem heyetinin bağlı bulunduğu tüketici mahkemelerine veya tüketicinin yerleşim yerinin bulunduğuyerdeki tüketici mahkemesine itiraz haklan açık olmak kaydıyla toplantıya katılan üyelerin oybirliği/oyçokluğu ile kararverildi.
Tüketici Hakem Heyeti kararları, İcra ve İflas Kanunu'nu n ilamların yerine getirilmesi hakkındaki hükümlerine göre yerine getirilir. Bukararlala karşı tebliğ tarihinden iki hafta içinde tüketici hakem heyetinin veya tüketicinin yerleşim yerinin bulunduğu yerdeki TüketiciMahke|nesine itiraz yolu açıktır.

3667 TL. ödemiştim 2 ay kullandım başvurum kabul edildi ama iadem 2155 TL. oldu. Sanırım bağlantı ücreti vs. iade etmedier.

Benim de ödeme yaptığım karta iade yapıldı. Sadece Tüketici Hakem Heyetine başvurmuştum. Ama bağlantı ücreti, aktivasyon ücreti falan kesince 4000 tl den 2260 tl sini geri ödemişler.
Hocam ben de sadece hakem heyetine başvurdum ve kazandım ancak 31 ocakta sonuçlanmasına rağmen hala bir gelişme yok. Size hakem heyeti sonuçlandıktan ne kadar sonra ödeme yaptılar?

Hem hakem heyetine başvurdum, hem de kredi kartıma harcama itirazında bulundum. Henüz tüketici hakem heyeti süreci tamamlanmadı. Lakin kredi kartıma iade oldu. Bağlantı ücreti, aktivasyon ücreti ve 68 günlük kullanım kesilince 3667 tl den 2154,17 iade oldu.

Hem hakem heyetine başvurdum, hem de kredi kartıma harcama itirazında bulundum. Henüz tüketici hakem heyeti süreci tamamlanmadı. Lakin kredi kartıma iade oldu. Bağlantı ücreti, aktivasyon ücreti ve 68 günlük kullanım kesilince 3667 tl den 2154,17 iade oldu.
Hocam harcama itirazını nasıl yaptınız? Ben Garanti bankasına mail atmıştım ama ses çıkmadı diye hatırlıyorum

Şimdi bankayı aradım. Müşteri temsilcisi aktif kullanılan kartta harcama itirazı olmuyor önce kartı kapatmanız lazım dedi. O nedenle işleme devam edemedik.

Son düzenleme:
Hocam hangi banka ve nasıl bir işlem yaptınız acaba?
Ben yapmadım onun bankasını bilmiyorum. Unutmazsam okulda sorarım. Az evvel bende Vakıf bankı aradım. Online başvuru yok maalesef şubeye gittiğinizde arkadaşlar dilekçe alarak yardımcı olur. Bu konu ile ilgili isterseniz ben buradan kart güvenliği için işlem yapabilirim dedi. Sanal kart olduğu için gerek yok dedim. Cuma yada yarın öğle sonu thh kararı ile bankaya gideceğim. Sizin banka hangisi? Onu kullanmayalım bilelimde.

WhatsApp'tan yazdım cevabı ekte.
Screenshot_2025-03-05-16-42-13-42_6012fa4d4ddec268fc5c7112cbb265e7.webp

Son düzenleme:
İtirazdan sonra ne kadar zamanda iade yapıldı hocam ?

Hocam benim banka Garanti. Online işlemlerde harcama itiraz var onu da yaptım az önce. Daha da olmadı dediğiniz gibi bankaya gideceğim.

Hocam harcama itirazını nasıl yaptınız? Ben Garanti bankasına mail atmıştım ama ses çıkmadı diye hatırlıyorum
Yapı Kredi - web sayfası üzerinden > kartlarım > kart hizmetleri > diğer işlemler ve yetkilendirme > kartınızı seçip yan menüden harcama itirazı > harcamayı seçip itiraz et e tıklıyorsunuz. Sonra size işlem referans numaralı bir sms gelmesi gerekiyor. Mobil uygulama da bulamadım.
İtirazdan sonra ne kadar zamanda iade yapıldı hocam ?
31 Aralık 2024 kredi kartına harcama itirazı talebinde bulundum.(Yapı Kredi) 7 Şubat 2025 kredi kartına harcama iptali şeklinde ödeme gelmiş. Bu işlem bilgisi 27 Şubat 2025 te sms olarak bildirildi. Tüketici Hakem Heyeti tarafında ise 31 aralık şikayette bulundum 15 Ocak ta ise savunması geldi.

BBNET
Geri