zlatanibo' Alıntı:jazz biraz daha tutulan bir model, eğer otomatik alacaksan kesinlikle jazz derim hocam çünkü otomatik şanzumanı en az arıza çıkaran araçlardan birisi
eyolcu' Alıntı:Hocam bende 2009 i-shift jazz var. Açıkcası almadan önce colt'da önerdiler ama honda kadar piyasası yok ayrıca bagaj ve iç hacim jazzda daha iyi geldi bana. Tam otomatik kadar seri ve sarsıntısız olmasa da i-shift'i de beğendim... Tam otomatiğe göre az yakar... 2 gün önce otobanda 190a çıkardım yol tutmasında sıkıntı görmedim b sınıfı olarak. Tavan yüksek, koltuklar arası mesafe de iyi. Kısacası 1 sene oldu kullanalı, çok memnunum...
ilon' Alıntı:Fiyat sorun değilse jazz tabiki...Ama epey fark var bildiğim kadarıyla.
özygt' Alıntı:Hocam ben 2006 model dizel 1.5 colt kullanıyorum çok memnum. Arabaya binen herkes şimdiye kadar bir şaşkınlık geçirdi. kadran 220 ben 200 gördüm. Serilik ve çekişi çok iyi şaşırtıcı derecede.Arka koltukları katlanabiliyor ve büyük bir bagaj elde edebiliyorsunuz. Ayrıca arka koltuklarda ileri geri hareket edebiliyor. Yakıtta çok uygun uzun yolda 1.9 kuruş hesapladım. Tam bir şehir içi arabası. Tavanıda diğer arabalardan yüksek. Klimasıda gayet iyi. Kullanılan motorda mercedes teknolojisi araştırabilirsin. Bakımıda 15000 km bir yapılıyor. jazz bilmiyorum ama daha çok tutuluyorsa vardır bir nedeni.
Dezavantajları parcası pahalı kaskosuz binilmez). Diğer renoult hundai gibi bulunmuyor ama bakımları zamanında yapılırsa azıra verecek bir araba değil. Sadece kaza durumlarında sıkıntılı.
flame' Alıntı:"Jazz"ı görünce müzik türünden bahsediyorsunuz sandım, "colt" da neymiş, diye açtım linki hocamTabanvay/bisiklet ile giderken jazz dinleyelim, güzelleşelim be ya
![]()
sametbozkurt' Alıntı:vites geçişlerindeki sıkıntı yüzünden arkadaş coltunu satmayı düşünüyor.
yasinz' Alıntı:Kesinlikle Jazz
spider23' Alıntı:Bende de COlt var 1.3 benzinli düz vites; şöyle söyleyeyim FİYAT/PERFORMANS açısından rakipsiz; ama otomatiği tam otomatik değil yarı otomatik yokuşlarda geri kaydırıyormuş ve geçişler sarsıntılı JAZZ ın otomatiği daha sorunsuzdur ama aralarında en az 5 bin lira fark oynr tabi 2. el rakamlarından bahsediyorum..Ama Düz vites alacaksanız kesinlikle COLT derim; yine JAZZ a göre en az 5-6 bin lira karınız olacak paranız cebinizde kalacak ve JAZZ dan eksiğiniz yok fazlanız olacak; misal JAZZ larda 2 havayastğı varken COLTta 4 hava yastığı var; jazz 83(85?) beygir COLT 95 Beygir; ayrıca COLT ta anlık-ortalama tüketim değerlerini ve menzili gösteren yol bilgisayarı var JAZZ da hiç biri yok..COLT JAZZ göre daha performanslıdır;yol tutuş daha iyidir..Gerçekten çok seridir; 1.6 arabaların bi çoğunu tokatlar..Az basar temkinli giderseniz de çok az yakan bi araçtır..Ayrıca sınıfın en sorunsuz -en az arıza ihtimaline sahip araçlarındandır..nede olsa JAPON..neyse bu kadar yeter sanırımyoksa daha ben çok yazarım
![]()
kastettiğim 2002 - 2008 arası JAZZLAr..sizin kastettiğiniz JAZLların temiz-kazasız-hırpalanmamışlarının 2. elleri 29-30 civarlarından başlıyor..o kadar da olsuneyolcu' Alıntı:hocam 2009 jazzımda 6 hava yastığı vvar ve 100bg...
zodiac' Alıntı:spider23' Alıntı:Bende de COlt var 1.3 benzinli düz vites; şöyle söyleyeyim FİYAT/PERFORMANS açısından rakipsiz; ama otomatiği tam otomatik değil yarı otomatik yokuşlarda geri kaydırıyormuş ve geçişler sarsıntılı JAZZ ın otomatiği daha sorunsuzdur ama aralarında en az 5 bin lira fark oynr tabi 2. el rakamlarından bahsediyorum..Ama Düz vites alacaksanız kesinlikle COLT derim; yine JAZZ a göre en az 5-6 bin lira karınız olacak paranız cebinizde kalacak ve JAZZ dan eksiğiniz yok fazlanız olacak; misal JAZZ larda 2 havayastğı varken COLTta 4 hava yastığı var; jazz 83(85?) beygir COLT 95 Beygir; ayrıca COLT ta anlık-ortalama tüketim değerlerini ve menzili gösteren yol bilgisayarı var JAZZ da hiç biri yok..COLT JAZZ göre daha performanslıdır;yol tutuş daha iyidir..Gerçekten çok seridir; 1.6 arabaların bi çoğunu tokatlar..Az basar temkinli giderseniz de çok az yakan bi araçtır..Ayrıca sınıfın en sorunsuz -en az arıza ihtimaline sahip araçlarındandır..nede olsa JAPON..neyse bu kadar yeter sanırımyoksa daha ben çok yazarım
![]()
hocam siz kullanıyorsunuz şuanda dimi Colt'u? geçişlerde nasıl bir sarsıntı oluyor çok rahatsız ediyor mu ve geri kaydırması çok mu sıkıntı oluyor? bu eksilerinden dolayı aracını satmak isteyenler varmış hatta![]()
ilon' Alıntı:Son birkaç yıldır colt havayastıklarında kısma yaptı artık 2 hava yastıklı.Alırken ona dikkat edin
bi ara epey niyetlenmiştim colt almaya bu donanım düşürme nedeniyle belki de vazgeçtim..... son anda 1.3 corolla aldım.zodiac' Alıntı:ilon' Alıntı:Son birkaç yıldır colt havayastıklarında kısma yaptı artık 2 hava yastıklı.Alırken ona dikkat edin
önemli bilgilendirme için teşekkürler hocam, siz colt mu kullanıyorsunuz?