Cok kullanici olusturmanin amaci?

Kodla Büyü

adadeniz

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Merhaba arkadaslar
Yeni sablon videolarinin kullanicilar bolumunu izledim.
1 evde 1 okulda 1 cafe vb ortamlar icin toplam 3 kullanici olusturun diyor.

Hicbirimizin evinde SABİT İP yok. Modem her kapandiginda ip degisecek ve biz de ip dogrulama yapacaksak COK KULLANİCİ NİYE OLUSTURUYORUZ?

bize seminerde daha çok şifrenin unutulması durumlarıyla alakalı dedilerdi. Muhtemelen girilen bilgilerin sorumluluğuyla alakalı da olabilir..

Evet ya! Aynı şey benim aklıma da geldi. Okulda da, evde de aynı kullanıcı ile bağlanıyorum. Nedir alameti farikası?

Sistemi tam anlamıyla incelemedim sadece kayıt işlemini yaptık ama ben öğretmen arkadaşlara eğer yetkilendirme varsa birer şifre vereceğim. Ör: Rehber öğretmenimiz Rehberlik bölümüne dosyalarını, ana sınıfı öğretmenlerimiz resimlerini kendileri yükleyecekler.

cyln' Alıntı:
Merhaba arkadaslar

Hicbirimizin evinde SABİT İP yok. Modem her kapandiginda ip degisecek ve biz de ip dogrulama yapacaksak COK KULLANİCİ NİYE OLUSTURUYORUZ?
Sayın Hocam,

Birden fazla kullanıcı oluşturmanın asıl amacı birinci olarak yetkilendirme ve görev paylaşımıdır. Bir tane yönetici (Full yetkili) diğerleri ise editör (Haber ve duyuru eklemek için) olarak oluşturulur. Fakat biz ders anlatım videolarında burayı kısa geçtik. Sistem düzgün çalışmadığı için birden fazla yönetici tanımlanmalı diye söyledik. Çünkü Okul/Kurum IP'leri sabittir. Bir kullanıcı oluşturup sadece okuldan girelim ve IP sıkıntısı yaşamayalım diye.

Evdeki IP'ler sabit olmadığı için kendi e-postamızı verip oradan takip ederiz diye düşündük.

Tek kullanıcı olursa hem okulda hem de evde sürekli e-posta beklemek sıkıntı olur.

İyi Çalışmalar.

habibocak' Alıntı:
cyln' Alıntı:
Merhaba arkadaslar

Sayın Hocam,

Birden fazla kullanıcı oluşturmanın asıl amacı birinci olarak yetkilendirme ve görev paylaşımıdır. Bir tane yönetici (Full yetkili) diğerleri ise editör (Haber ve duyuru eklemek için) olarak oluşturulur. Fakat biz ders anlatım videolarında burayı kısa geçtik. Sistem düzgün çalışmadığı için birden fazla yönetici tanımlanmalı diye söyledik. Çünkü Okul/Kurum IP'leri sabittir. Bir kullanıcı oluşturup sadece okuldan girelim ve IP sıkıntısı yaşamayalım diye.

Evdeki IP'ler sabit olmadığı için kendi e-postamızı verip oradan takip ederiz diye düşündük.

Tek kullanıcı olursa hem okulda hem de evde sürekli e-posta beklemek sıkıntı olur.

İyi Çalışmalar.

Hocam çalışmalarınızda dolayı size teşekkür ederim. Videolarınızdan ben de faydalandım, faydalanıyorum. Konunun doğrudan sizle alakası yok biliyorum ama;
bu ip olayı bir şekilde halledilmeli. Böyle bir güvenlik anlayışı olamaz. Sanki Mit'in özel verilerine giriş yapıyoruz. Bu iş sadece angarya ve sunuculara ek yük getiriyor başka bir esprisi yok bana göre.

unknownrealmman' Alıntı:
habibocak' Alıntı:
cyln' Alıntı:
Merhaba arkadaslar

Sayın Hocam,

İyi Çalışmalar.

Hocam çalışmalarınızda dolayı size teşekkür ederim. Videolarınızdan ben de faydalandım, faydalanıyorum. Konunun doğrudan sizle alakası yok biliyorum ama;
bu ip olayı bir şekilde halledilmeli. Böyle bir güvenlik anlayışı olamaz. Sanki Mit'in özel verilerine giriş yapıyoruz. Bu iş sadece angarya ve sunuculara ek yük getiriyor başka bir esprisi yok bana göre.
Sayın Hocam,

IP mantığını ben de anlamış değilim ama nasıl çözülür bende bilemiyorum.

Hocam çok kullanıcı oluşturmanın amacı şudur.
İl milli eğitim müdürlüğü gibi bir ortamda çeşitli birimler var. Atama özlük vesaire bu kadar birim çeşitli yetkilerler haber duyuru atabilir birbirinden ayrı.

Siz müdürünüze yetki verin. Oda haber atabilsin. Mesela ben ilçe milli eğitim sayfasından sorumlu iken ilçe milli eğitim müdürüne yetki verdim haber için. Resimleri bana yollayana kadar haberi kendileri koymayı tercih ediyorlardı.

Okulumda müdüre müdür yardımcısına tam yetki verdim şifreyi unutan diğerine yollayabilsin diye.

Ip mantığını değiştireceklerini sanmam. Ama keşke ip adresine değilde mac adresine (bilgisayarın ethernet adresi) göre olsa.

gelecek' Alıntı:
İl milli eğitim müdürlüğü gibi bir ortamda çeşitli birimler var. Atama özlük vesaire bu kadar birim çeşitli yetkilerler haber duyuru atabilir birbirinden ayrı.

habibocak' Alıntı:
Birden fazla kullanıcı oluşturmanın asıl amacı birinci olarak yetkilendirme ve görev paylaşımıdır. Çünkü Okul/Kurum IP'leri sabittir.
hocam teşekkürler cevaplar için
ancak habibocak hocamın videoada solediği şu;
3 kullanıcı oluşturun. mesela 1 okul 1 ev 1 de diğer... Örneğin seminere gittiniz orda yukleme yapacaksınız seminer kullanıcısını kullanırsınız.

eee okullarda sabit ip yok. en azından ben bugune kadar bizim okulda sabit ip görmedim. sürekli değişiyor.
evde de yok dışarda da yok...

onun için sordum.

cyln' Alıntı:
gelecek' Alıntı:

habibocak' Alıntı:
Birden fazla kullanıcı oluşturmanın asıl amacı birinci olarak yetkilendirme ve görev paylaşımıdır. Çünkü Okul/Kurum IP'leri sabittir.
hocam teşekkürler cevaplar için
ancak habibocak hocamın videoada solediği şu;
3 kullanıcı oluşturun. mesela 1 okul 1 ev 1 de diğer... Örneğin seminere gittiniz orda yukleme yapacaksınız seminer kullanıcısını kullanırsınız.

eee okullarda sabit ip yok. en azından ben bugune kadar bizim okulda sabit ip görmedim. sürekli değişiyor.
evde de yok dışarda da yok...

onun için sordum.
Sayın Hocam,

Okulların İnterneti MEB kapsamında ve Sabit IP olmalıdır. Bakanlık ile Telekom arasındaki Protokol böyle. Ben Telekomla görüştüm ve kendi ilimdeki tüm okul ve kurumların IP'sini sabitledim.

IP sabitleme için İl/İçe MEBBİS yöneticinizle yada Telekomla görüşün. Problem çözülür.

Ayrıca videolarda anlatmak istediğim şuydu. Birinci kullanıcı okulda kullanılır. Okul IP'si sabit olduğu için bu kullanıcıyı evde kullanırsanız okula gelince yine IP doğrulaması isteyecek. Onun yerine okul kullanıcısını sadece okuldan kullanmak lazım diye söyledim.

İkinci kullanıcıyı evde kullanırsınız dememdeki sebep ise Ip sürekli değiştiği için istediğin yerden kullanabilirsin.

İyi çalışmalar.

BBNET
Geri