Artı eksileri yazdığınız zaman Coğrafya'nın artıları daha fazla hocam.
1- Böte'de %90 Ortaokula atanırsınız, %10 ihtimal Anadolu-Sosyal-Fen lisesi. Coğrafya'da ise liseye atanırsınız. Meslek lisesine gitseniz bile 3 yıl sonra Anadolu lisesine geçme ihtimaliniz doğar. Okul ayrımı yapacak olursak Coğrafya önde Böte'den.
2- Coğrafya sonuç olarak YKS'de çıkıyor. Hem öğrencilerin hem velilerin hem okul idarelerinin bakışı daha farklı. Matematik, Edebiyat kadar değil ama bu konu özelinde ciddiye alınmak istiyorsanız Coğrafya önde yine. Sınav kağıtları ile, öğrencilerin çözemedikleri sorularını bana sormaları ile öğretmenlik hazzı yaşamak isterim derseniz zaten konu tartışmaya kapalı.
3- Bilgisayar labaratuarı olmayan bir okulda çalışma ihtimaliniz yüksek. Coğrafya'da ise böyle bir probleminiz yok. Akıllı tahta ile çok iyi programlar var yayınevlerinin.
4-Norm sorunu Coğrafya'da da var. Burada beraberlik söz konusu.
5-DYK ve az da olsa özel ders ihtimaliniz var. Bizim branşa göre önde bu konuda.
6-Sadece kendi işinizi yaparsınız Coğrafya'da. Bilgisayar öğretmeni BTR olmasa bile törenler, programlar, yazıcı çalışmadı, bilgisayar açılmıyor, akıllı tahtadan ses çıkıyor...gibi şeylerle sürekli muhatap oluyor. Burada artı eksi durumu yok bence. Burada kişilik yapınız çok önemli. Eğer sakinliği seçerim diyorsanız Coğrafya, yok hareketlilik olsun diyorsanı Bilgisayar daha iyi.
7- Benim için en önemli kritere geldim. Coğrafya'da ilerleyen yıllarda sıkılma ihtimaliniz yüksek bence. Yani ben sıkıntıdan patlarım. 10 yıl boyunca dağ tepe aynı dağ tepe. Şehirler aynı ülkeler aynı

Bizim derste programlar sürekli değişiyor ve anlattığınız şeylerle kimse ilgilenmediği için (veli, idare, müfettiş, milli eğitim vs.) derste daha özgürsünüz konu olarak ve konunun ayrıntısı olarak. Yani spontane gidebiliyorsunuz. Coğrafyada bu söz konusu değil. Burada net şekilde bilgisayar daha rahat daha zevkli diyebilirim.
Listeyi çoğaltabiliriz ancak atandığınız okuldaki çalışma ortamı, idare tutumu ve öğrenci-veli seviyeleri en çok etkileyen şeyler olacak sizi branştan daha öte.