ChatGPT'ye kendimizi sorduk: "BBNET denince aklına ne geliyor"

Kodla Büyü
Sevgili BBNET,

Yeni bir servisle yine karşınızdayız:

Hoş geldin “BBNET Blog”

Bu vesile ile ilk blog çalışması bizden olsun dedik :p

2007 yılından bugüne dek, var mı kuruluş amacımızdan bir sapma dedik,

ChatGPT'ye kendimizi sorduk: "BBNET denince aklına ne geliyor"

Bakın ne cevap aldık:

Bilgisayarbilisim.net, Türkiye'de eğitimciler ve özellikle bilişim teknolojileri öğretmenleri için bir forum ve bilgi paylaşım platformu olarak bilinir. Site, öğretmenlerin eğitim materyalleri, teknolojik gelişmeler, yazılım ve donanım konuları hakkında bilgi alışverişinde bulunduğu, mesleki sorularını sorduğu ve paylaşımlar yaptığı bir topluluk sunar. Özellikle bilişim öğretmenleri arasında popülerdir ve MEB müfredatı, BT sınıfları, ders içerikleri, eğitimde teknoloji kullanımı gibi konular sıkça tartışılır. Ayrıca, forumda genel teknoloji haberleri, yazılım çözümleri ve donanım önerileri gibi konular da bulunur.

Sizce cevap nasıl? Sanki bizi tanıyor gibi :cool:

ChatGPT-Logo.webp

Son düzenleme:
copilot a da ben sorayım dedim :)

"BBNET (www.bilgisayarbilisim.net) denince aklına ne geliyor"

BBNET (www.bilgisayarbilisim.net) denince aklıma hemen şu geliyor: Türkiye’deki bilişim teknolojileri öğretmenlerinin yıllarca buluşma noktası olmuş, bilgi paylaşımı ve dayanışma platformu. Özellikle 2007’de Orhan Gazi Orak ve Ali Ayrılmış tarafından kurulduğunda, BT öğretmenleri için adeta bir dijital kahvehane gibiydi.

🧠 Aklıma gelenler:

• Eğitimde dijital kaynak merkezi: Ders planları, yazılım önerileri, sınav örnekleri, eTwinning projeleri… Ne ararsan vardı.
  • Forum kültürü: Bilgisayar öğretmenleri arasında hem teknik hem de sosyal konularda aktif tartışmalar dönerdi. Birçok öğretmen ilk mesleki dostluklarını burada kurdu.
  • Mesleki dayanışma: Özellikle MEB’in bilişim politikaları, müfredat değişiklikleri gibi konularda ortak ses olma çabası vardı.
  • Nostalji: Bugün kapandığı için birçok öğretmen için bir dönemin kapanışı anlamına geliyor.
Senin gibi teknik ve yaratıcı biri için BBNET belki de bir ilham kaynağıydı. Oradaki forum ruhunu, paylaşım kültürünü yeniden canlandırmak ister misin? Belki Beşiktaş temalı bir “BBNET 2.0” hayali bile kurabiliriz.

ilksms
Geri