Ceza Yedim mi?

Kodla Büyü

EynelMefer

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
1,144
geçen gün bi yere gittik, araç park yeri yoktu, park işareti yapılmaz bi yer, yani işaret vardı , ama yol boyu çok araç vardı park eden, bende 4 lüyü yaktım, gittim işi hallettim döndüm, sileceklerden biri yukarı kaldırılmış, polis galiba, o yoldaki bikaç aracada aynı şeyi yapmış, 15-20 dk sürdü..acaba ceza yedik mi yemedik mi?bilgisi olan varmı, bu, rajonda nedir?
 
iyi niyetli bir polise denk gelmişsiniz yada park ettiğiniz yer bir vatandaşın dükkan, v.s önünü kapattığı için kendi kaldırmış sileceğinizi.bence ceza yemediniz.
 
yer çok işlek bi yer, valilik ve tüm birimlerin olduğu bi yerdi hocam, aynı zamanda evet dükkan önüde...bi kağıt, makbuz vs yoktu, artık adrese geliyormuş ya ceza, endişelendim ondan yani...
 
bir ihtimal polis fotoğraf çekip gitmişte olabilir ama bu durumda sileceği kaldıracağını sanmam.polisler itiraz yapılıyor diye fotoğraf çekip sonra karakolda yazıyorlar cezayı.
 
EynelMefer' Alıntı:
rajonu tam olarak siz de bilmiyorsunuz yani?

bilmemek değil de uygulama farklılıkları var. ceza yazdığı için vatandaşın tepkisini çeken, kavga gürültü olan durumlar arttı. poliste kendini sağlama alıyor.
 
Hocam bugün izlediğim filmde tam da bu bahsettiğiniz silecek kaldırma olayı vardı. Olayın bir rajon ya da işaret olduğu hiç aklıma gelmemişti fakat şimdi bu konuyu görünce anladım ki silecek kaldırmak; bir uyarı olarak sayılıyor. Yine de ceza yazılmamıştır diyemiyorum tam olarak.

Not: İzlediğim film "Çoğunluk (2010)" :)
 
başıma geldiği için mi bilmiyorum ama iyimser bakıyorum,sadece uyarı olarak yapıldığını düşünmek istiyorum, silecek kaldırıyorum bi tur sonra geldiğimde hala buradaysan sileceği indiririm cezanı da keserim demek istediğini düşündüm, ama diyecek hiç bir fikrim yok başkasının başına gelmiş olsa...
 
Yüksek ihtimalle yememişsinizdir hocam sileceği süreyi ölçmek için kaldırıyorlar.Hocamın dediği gibi sileceği kaldırıp bir tur atıp dönüyorlar 15-20 dakika sonra, eğer halen araba ordaysa cezayı yiyorsunuz.Siz yinede emin olmak için bu linkteki Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödeme bölümünden bir kaç gün sonra bakın.
https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/index.jsp
 
neyini merak ediyorsun hocam yediysen gelir 1 aya kadar :puhaha: :puhaha:
gönlünü ferah tut
 
yeseniz kağıdı sıkıştırırlardı sileceklere. bi nüshasının sizde olması gerekiyor diye biliyorum ama.
 
benzer bir şey başıma geldi ama benimkine kağıt bırakmışlardı 10 dakika içinde kalkmazsa ceza yersiniz gibisinden.... 1 ay sonra eve ceza geldi
 
aynısı atatürk havalanında başıma geldi. stajyer öğrencim için gitmiştim. geldiğimde silecekler kaldırılmıştı. ceza falan gelmedi. yaklaşık 5-6 ay oldu. sadece uyarıymış :) bende çok endişelenmiştim.
 
Hiç tasa etmeyiniz yemediniz cezayı, sileceklerden birini uyarı babında kaldırırlar, tekrar döndüklerinde araç yine yerindeyse fotoğraflayıp makbuzda bırakırlar cama..
 
hocam gelir idaresi başkanlığının sitesin girin orda ceza alıp almadığınız çıkar bide sunu öğrendim bir polisten eğer çok araba varsa gelip ceza yada çekme yapmıyorlar baktın hiç araba yok sakın koyma hocam ama ceza yazdıysa zaten 15 gün içinde gelir
 
ben de geçen bir düğüne gittim heryer tıklım tıklım dolu çok tenha bir ara sokağı otopark yapalım kapatalım dedik 4 araç park ettik düğünün sonunda onlar gitmiş bir tek benim araç ortada sap gibi kalmış polis kocaman yazıyla "BURASI BABANIN SOKAĞI DEĞİL!!! PARK ETMEYİ ÖĞRENSEN İYİ OLUR!!!" yazmış ve aracın başında sinire bekliyordu:))) Neyseki tatlıya bağladık.
 
adrese bişey gelmedi ,sorun yokmuş , polis arabası gördüm geçen yolda sordum , uyarmak için yapılmıştır dedi, bilgilendirmiş olayım...
 
muhtemelen uyarı.genelde ceza kesilirse haberiniz kapıya geldiklerinde oluyor zaten.internete de birkaç günde giremiyorlar.15-20 günü buluyor...
 
Uyarı mahiyetindeki bu hareket, ikinci cam sileceğinide kaldırırsam cezayı yazarım anlamına gelmektedir (Buralarda)
 
hocam bir formatör olarak nereye araba park edileceğini hala öğrenemedinizmi. vatandaş nereye parketsin siz böle yaparsanız. illede başınızda polismi beklemesi lazım. vah türkiyem vah.
 
Geri
Üst